• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

De invloed van weersomstandigheden op EPDM

Iedereen is bezig met het weer. Een mooie warme dag met veel zon kan door iedereen worden gewaardeerd, terwijl regenachtige dagen voor teleurstelling kunnen zorgen. Wat echter niet altijd even goed wordt overwogen, is dat het weer veel invloed kan hebben op dakbedekking. Niet elk type dakbedekking is bijvoorbeeld goed bestand tegen warmte of extreme regenval. In ons artikel gaan we dieper in op de impact van het weer op EPDM folie.

Is het nodig om mijn EPDM-dak te voorzien van ballast?

Bij andere typen dakbedekking wordt vaak aangeraden om ballast, zoals kiezels of een groendak, op het dak te plaatsen als bescherming tegen blootstelling aan UV-straling. Deze straling kan schadelijk zijn voor dakbedekking, waardoor het gebruik van ballast als een goede oplossing wordt gezien.

Als u EPDM op uw dak heeft, is ballast niet noodzakelijk! EPDM-dakbedekking is namelijk zeer goed bestand tegen UV-straling, wat de levensduur niet beïnvloedt. Het is dus niet nodig om uw platte dak te beschermen tegen de zon.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
kun-je-epdm-op-epdm-lijmen

EPDM op EPDM

Kun je EPDM op EPDM lijmen?

epdm_stroken

EPDM stroken

EPDM als loodvervanger gebruiken?

Is EPDM kwetsbaar voor vocht en wind?

Een goed geïnstalleerd EPDM-dak ondervindt geen nadelige effecten van wind. Door het gebruik van Interexpress’ EPDM-folie in combinatie met onze EPDM-lijm wordt een sterke hechting op het dakoppervlak gegarandeerd. Bovendien worden veel EPDM-daken voorzien van een daktrim, wat ervoor zorgt dat de EPDM-folie stevig op zijn plaats blijft bij de dakranden.

Net zoals bij wind geldt dat een goed aangelegd EPDM-dak uitstekend bestand is tegen vocht en zowel lage als hoge temperaturen. EPDM is volledig waterdicht en beschermt het onderliggende gebouw tegen lekkages. Het is wel belangrijk dat de hemelwaterafvoer goed is geregeld bij een plat dak. Een correct geïnstalleerde EPDM-hemelwaterafvoer zorgt ervoor dat water probleemloos wordt afgevoerd.

Is EPDM vatbaar voor hoge temperaturen?

EPDM staat bekend om zijn buitengewone elasticiteit, een belangrijke eigenschap voor dakbedekking. In warm weer zet het rubber uit, terwijl het in koud weer krimpt, waardoor het geschikt is voor diverse toepassingen. Dankzij deze elasticiteit past het materiaal zich moeiteloos aan aan wisselende weersomstandigheden. Of het nu warm of koud is, EPDM blijkt een ideale oplossing voor uw dak te zijn!

Kortom, EPDM is de perfecte keuze voor dakbedekking in landen zoals Nederland. Het materiaal blijft ongevoelig voor extremen zoals kou, warmte, regen, hagel of wind. Onze hittebestendige lijm zorgt voor optimale hechting, waardoor ballast gebruiken een optie is, maar absoluut niet noodzakelijk.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

EPDM kopen doet u bij de EPDM expert!

Bij Interexpress vindt u alles wat u nodig heeft voor uw dakproject met EPDM. Van dakbedekking, EPDM lijm en kit tot hemelwaterafvoeren, ontluchtingen, PIR dakisolatie en gereedschap. We streven ernaar om uw bestelling binnen 1-2 werkdagen op de door u gekozen locatie af te leveren. Voor tips en advies over het leggen van EPDM kunt u onze duidelijke videohandleiding bekijken of contact met ons opnemen. Onze deskundigen staan klaar om u te helpen met een passende oplossing!