• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Een waterdicht dak met EPDM dakbedekking

Stap 1: Voorbereiding van het Dak

Voordat u begint met het plaatsen van EPDM dakbedekking, is het van cruciaal belang om het dakoppervlak grondig voor te bereiden. Dit omvat het verwijderen van eventuele oude dakbedekking en het zorgen voor een schoon en vlak oppervlak. Repareer eventuele beschadigingen aan het dak, zoals rot of losse dakbedekking, voordat u verder gaat.

Stap 2: Onderlaag aanbrengen (optioneel)

Om te zorgen voor een goede waterdichte afdichting, is het mogelijk om een onderlaag op het dakoppervlak aan te brengen. Deze onderlaag dient als bescherming voor het dak en zorgt ervoor dat het EPDM-membraan goed kan hechten. Meestal wordt hiervoor een materiaal zoals OSB (Oriented Strand Board) gebruikt.

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

Stap 3: Het EPDM-membraan plaatsen

Nu is het tijd om het EPDM-membraan op het dakoppervlak aan te brengen. Dit membraan wordt geleverd in rollen die eenvoudig uitgerold kunnen worden over het dak. Zorg ervoor dat het membraan voldoende overlapt en glad wordt aangebracht. Het gebruik van onze bijbehorende en speciale EPDM-lijm is belangrijk om ervoor te zorgen dat de naden goed afdichten. Daarnaast gebruikt u de bijbehorende EPDM kit om een sterke waterkerende afdichting te garanderen.

Stap 4: Afwerking en Onderhoud

Na het leggen van het EPDM-membraan en de randen, is het belangrijk om het dak af te werken volgens de specificaties van de fabrikant. Dit kan onder meer het plaatsen van dakranden en afvoerputjes omvatten. Het regelmatig onderhouden
van het EPDM-dak is essentieel om de levensduur te verlengen. Controleer het dak periodiek op beschadigingen en losse naden en repareer deze indien nodig.

Conclusie

Het waterdicht afwerken van een dak met EPDM dakbedekking vereist nauwkeurigheid en aandacht voor detail. Het is echter de investering en de moeite waard, wegens de duurzaamheid en waterdichte eigenschappen van EPDM. Een
goed geïnstalleerd EPDM-dak kan tientallen jaren meegaan zonder problemen en biedt gemoedsrust wat betreft lekkages en schade aan je huis.

Het leggen van een EPDM dak is voor de doe-het-zelver een fluitje van een cent, met onze bijgeleverde montagehandleiding en online videohandleidingen is de klus zo geklaard!

Kortom, met de juiste voorbereiding en zorgvuldige uitvoering kunt u genieten van een waterdicht dak met EPDM dakbedekking dat uw huis jarenlang beschermt tegen de elementen.

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

  • Hoe verloopt een totaalrenovatie met EPDM?
    Hier bespreken we totaalrenovatie met EPDM. EPDM is veelzijdig en geschikt voor diverse renovatieprojecten, zoals het dak of de goot van uw gebouw
  • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
    Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
  • EPDM op het dak van een schuur leggen
    Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress