• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €395
  • Veilig betalen en snel verzonden

Een waterdicht dak met EPDM dakbedekking


Een goed dak boven uw hoofd is essentieel om uw huis te beschermen tegen de elementen. Als het op dakbedekking aankomt, is EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer) een uitstekende keuze vanwege zijn duurzaamheid en waterdichte eigenschappen. In dit blog gaan we dieper in op het proces van het waterdicht afwerken van een dak met EPDM dakbedekking, zodat u het dak kunt beschermen tegen lekkages en andere problemen.

Stap 1: Voorbereiding van het Dak

Voordat u begint met het plaatsen van EPDM dakbedekking, is het van cruciaal belang om het dakoppervlak grondig voor te bereiden. Dit omvat het verwijderen van eventuele oude dakbedekking en het zorgen voor een schoon en vlak oppervlak. Repareer eventuele beschadigingen aan het dak, zoals rot of losse dakbedekking, voordat u verder gaat.

Stap 2: Onderlaag aanbrengen (optioneel)

Om te zorgen voor een goede waterdichte afdichting, is het mogelijk om een onderlaag op het dakoppervlak aan te brengen. Deze onderlaag dient als bescherming voor het dak en zorgt ervoor dat het EPDM-membraan goed kan hechten. Meestal wordt hiervoor een materiaal zoals OSB (Oriented Strand Board) gebruikt.

Stap 3: Het EPDM-membraan plaatsen

Nu is het tijd om het EPDM-membraan op het dakoppervlak aan te brengen. Dit membraan wordt geleverd in rollen die eenvoudig uitgerold kunnen worden over het dak. Zorg ervoor dat het membraan voldoende overlapt en glad wordt aangebracht. Het gebruik van onze bijbehorende en speciale EPDM-lijm is belangrijk om ervoor te zorgen dat de naden goed afdichten. Daarnaast gebruikt u de bijbehorende EPDM kit om een sterke waterkerende afdichting te garanderen.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
isoleren-koud-warm-omgekeerd-dak

PIR isolatie

Isoleren warm, koud of omgekeerd dak

Een dakterras op EPDM folie

Ballast

Dakterras of balkon met EPDM dakbedekking?

Stap 4: Randen en Details

Het waterdicht maken van de randen en details van het dak is van groot belang om lekkages te voorkomen. Gebruik EPDM-stroken om de randen van het dak en eventuele doorvoeren, zoals schoorstenen, dakramen en ventilatieopeningen, waterdicht af te werken. Zorg ervoor dat deze stroken goed hechten en dat er geen luchtbellen of plooien ontstaan.

Stap 5: Afwerking en Onderhoud

Na het leggen van het EPDM-membraan en de randen, is het belangrijk om het dak af te werken volgens de specificaties van de fabrikant. Dit kan onder meer het plaatsen van dakranden en afvoerputjes omvatten. Het regelmatig onderhouden van het EPDM-dak is essentieel om de levensduur te verlengen. Controleer het dak periodiek op beschadigingen en losse naden en repareer deze indien nodig.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Conclusie

Het waterdicht afwerken van een dak met EPDM dakbedekking vereist nauwkeurigheid en aandacht voor detail. Het is echter de investering en de moeite waard, wegens de duurzaamheid en waterdichte eigenschappen van EPDM. Een goed geïnstalleerd EPDM-dak kan tientallen jaren meegaan zonder problemen en biedt gemoedsrust wat betreft lekkages en schade aan je huis.

Het leggen van een EPDM dak is voor de doe-het-zelver een fluitje van een cent, met onze bijgeleverde montagehandleiding en online videohandleidingen is de klus zo geklaard!

Kortom, met de juiste voorbereiding en zorgvuldige uitvoering kunt u genieten van een waterdicht dak met EPDM dakbedekking dat uw huis jarenlang beschermt tegen de elementen.