• Snelle express levering op locatie, 
  gratis levering boven €395
 • Altijd geholpen door EPDM experts,
  zij staan u graag te woord
 • Op werkdagen voor 14:00 besteld,
  dezelfde dag verzonden

EPDM aanbrengen op bitumen dakbedekking: zo werkt het

Op veel platte en licht hellende daken ligt in Nederland bitumen. Vanaf de jaren 80 raakte deze dakbedekking in ons land erg populair, maar inmiddels zijn bitumen daken op steeds meer plekken aan vervanging toe.

EPDM is door zijn vele voordelen een logische opvolger, maar kun je dit gewoon aanbrengen op de oude bitumen dakbedekking? Wij leggen u uit hoe het werkt.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm en kimfixatie

Kimfixatie

EPDM en kimfixatie

epdm lijmen op roofing dak

Lijmen en kitten

EPDM lijmen op een roofing dak

Kan EPDM over mijn bestaande dakbedekking?

Het aanbrengen van EPDM bovenop bestaande bitumen dakbedekking is een veelgehoorde wens. Dat is niet zo gek, want oud dakleer zit vaak stevig vastgeplakt op het dak en laat zich met zijn dikke laag taaie materiaal maar lastig verwijderen. Probeer je dit toch en ga je iets te ruw te werk? Dan bestaat het risico dat de onderliggende dakconstructie wordt aantast.

Het laten liggen van de bestaande dakbedekking bespaart u dan ook veel tijd, geld en risico’s. Maar kan EPDM zomaar op bitumen aangebracht worden? In veel gevallen kan dat inderdaad. Maar let wel op de isolatie van de dakconstructie. Een koude constructie kan door temperatuurverschillen voor condensvorming tussen het EPDM en dakleer zorgen. Hierdoor verliest de speciale EPDM lijm zijn hechteigenschappen.

EPDM op dakleer plakken: vergeet dit niet

In verreweg de meeste gevallen kan EPDM folie echter probleemloos op bitumen aangebracht worden. Kies hiervoor wel het juiste moment en controleer of het dakleer goed droog is. Zeker bij sporen van craquelé (kleine scheurtjes in het materiaal) moet er rekening mee worden gehouden dat de bestaande dakbedekking na een regenbui nog meerdere dagen vochtig blijft.

Ga pas aan de slag als u zeker weet dat het bitumen droog is. Dit is cruciaal om ervoor te zorgen dat de bodemlijm zijn hechteigenschappen behoudt. Is het dakleer nog relatief nieuw? Dan is het aanbrengen van EPDM wellicht een minder goed idee. De folie kan dan namelijk reageren op oliën in het dakleer, waardoor de zo gevreesde blaasvorming ontstaat.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking 1.30mm

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket 1.30mm

EPDM lijmen

EPDM contactlijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Voordelige EPDM producten

Handige tips bij EPDM aanbrengen op bitumen

Ervan uitgaande dat de bitumen al jaren oud is en er geen sprake is van een koude dakconstructie, kan de EPDM probleemloos op het dakleer geplakt worden. Een laatste tip: bezem het dak goed schoon voordat u aan de slag gaat en verwijder eventuele loskomende leischilfers. Houd in het achterhoofd dat u de rand gaat wegsnijden tot in de kim voor een goede hechting.

De EPDM kan met behulp van onze sterke bodemlijm rechtstreeks op de bitumen dakbedekking geplakt worden. Voor optimale isolatie-eigenschappen van het dak kunt u overwegen om tussen het rubber en het dakleer nog een extra isolatielaag aan te brengen. Ons advies hiervoor zijn de PIR isolatieplaten. Zo weet u na het aanbrengen zeker dat u met het gerenoveerde dak weer tal van jaren vooruit kunt. Zowel voor PIR platen als EPDM kunt u bij Interexpress terecht!