• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

EPDM beschermen tegen diverse weersomstandigheden

Het weer houdt iedereen bezig. Iedereen kan genieten van een mooie warme dag met veel zon en balen van een regenachtige dag. Waar echter niet iedereen altijd even goed bij stilstaat, is dat het weer ook van grote invloed kan zijn op dakbedekking. Want niet elk type dakbedekking kan bijvoorbeeld goed tegen warmte, of tegen extreme regenval. Wij bespreken namelijk in dat artikel welke invloed het weer heeft op EPDM folie.

Moet ik mijn EPDM dak voorzien van ballast?

Bij andere soorten dakbedekking wordt vaak het advies gegeven om ballast op het dak te leggen, zoals kiezels of een groendak. Dit voorkomt dat de dakbedekking wordt blootgesteld aan UV-straling. Van UV-straling is bekend dat het dakbedekking aan kan tasten, dus ballast op het dak lijkt dan een goede oplossing.

Heeft u EPDM op het dak? Dan is ballast niet nodig! EPDM folie is namelijk uitstekend bestand tegen blootstelling aan UV-straling en tast de lange levensduur dan ook niet aan, uw platte dak beschermen tegen de zon is dus ook niet nodig!

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
welke-dakbedekking-onder-sedumdak

Sedum

Welke dakbedekking onder sedum?

epdm-pir-isolatie

Zelf leggen

EPDM zelf leggen

Is EPDM gevoelig voor vocht en wind?

Een goed gelegd EPDM dak heeft niks te lijden van wind. Als u de EPDM folie van Interexpress gebruikt in combinatie met onze EPDM lijm, bent u verzekerd van een goede hechting op het dakoppervlak. Daarnaast worden veel EPDM daken afgewerkt met een daktrim, wat er voor zorgt dat de EPDM folie goed blijft zitten bij de dakranden.Net als bij wind geldt dat een goed gelegd EPDM dak uitstekend bestand is tegen vocht en lage of hoge temperaturen. EPDM is volledig waterdicht en beschermd het onderliggende pand tegen lekkage. Uiteraard moet bij een plat dak de hemelwaterafvoer wel goed geregeld zijn. Een goed gemonteerde EPDM hemelwaterafvoer doet zijn werk en zorgt ervoor dat het water probleemloos wordt afgevoerd.

Is EPDM gevoelig voor warmte?

EPDM staat bekend om zijn hoge mate van elasticiteit. Dat is een uitstekende eigenschap voor dakbedekking, want bij warm weer zet het rubber uit en bij koud weer krimpt het juist, hierdoor kunt u dit product gebruiken bij vele toepassingen. Omdat het materiaal zo elastisch is, beweegt het moeiteloos mee met deze weersomstandigheden. Dus of het nu warm of koud is, EPDM is een perfecte oplossing op uw dak!

Conclusie: EPDM is in een land als Nederland de perfecte dakbedekking. Kou, warmte, regen, hagel of wind, het krijgt allemaal geen vat op dit materiaal. Onze lijm, die tegen warmte kan, garandeert een optimale hechting. Ballast gebruiken kan, maar is absoluut niet nodig.

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren