• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
 • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
 • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

EPDM buitenhoek of binnenhoek?

Welke EDPM hoek moet ik gebruiken?

De hoeken van een dak zijn een kwetsbaar punt. Het is daarom zaak ervoor te zorgen dat juist de hoeken goed voorzien zijn van EPDM. Nu kunt u simpelweg in het EPDM knippen en met kit ervoor zorgen dat de hoeken waterdicht zijn. Maar speciaal om het u gemakkelijk te maken, heeft Interexpress voorgefabriceerde hoeken in het assortiment. U kunt kiezen uit een binnenhoek (inwendige) of buitenhoek (uitwendige). Hieronder kunt u lezen welke hoek voor uw dak van toepassing is:

De voordelen van EPDM van Tytane

 • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt in combinatie met isolatie

EPDM binnenhoek

Een binnenhoek kunt u gebruiken bij elke inwendige hoek van uw dak als deze een opstaande rand heeft. Bij een vierkant of rechthoekig dak betekent dit dus dat u 4 inwendige hoeken nodig heeft. Deze binnenhoeken van EPDM hebben een standaardafmeting van 150 x150 x 200mm.

EPDM buitenhoek

Als u een vierkant of rechthoekig dak heeft, dan heeft u geen buitenhoek nodig. Maar heeft u een dak in een L-vorm met een opstaande rand, dan heeft het dak een buitenwerkse opstaande kant. Aan deze opstaande kant kunt u een EPDM buitenhoek gebruiken. Deze buitenhoek zorgt voor een waterdichte afwerking van de dakbedekking bij uitwendige hoeken en laat een dak er ook nog eens strak uitzien. Ook de afmeting van een uitwendige hoek is 150 x150 x 200mm.

EPDM hoek gebruiken bij een lichtkoepel

Een lichtkoepel op een dak zorgt voor extra daglicht in bijvoorbeeld een huis of garage. Als u EPDM gaat leggen op dit dak, is dit rij gemakkelijk te doen. Omdat dit folie zo gemakkelijk op maat te maken is, kunt u de lichtkoepel simpel uitsnijden in het rubber. Net als bij de hoeken van een dak, verdienen de hoeken van een lichtkoepel extra aandacht. Ga voor zekerheid en gebruik onze speciale EPDM lichtkoepel hoeken. Zo weet u zeker dat ook deze hoeken goed waterdicht afgewerkt zijn!

EPDM hoeken toepassen

Het verwerken van de hoeken leggen wij u uit in onze handige videohandleiding. Zo weet u zeker dat u het op de juiste manier doet. Als u bezig gaat met uw dak, is het dus zaak deze hoeken direct mee te bestellen. Als u ons product op maat of standaard rollen heeft besteld, voegt u de benodigde prefab hoeken toe aan het winkelmandje. Denk ook direct aan eventuele EPDM hemelwaterafvoerendaktrimmen? Door direct de bestelling compleet te maken kunt u aan de slag als de bestelling binnenkomt, zonder dat u eerst nog weer naar de bouwmarkt hoeft.

Alles voor uw EPDM dak

Met de materialen van Interexpress weet u zeker dat het leggen van de dakbedekking een succes wordt. Aangezien wij uitsluitend de beste kwaliteit verkopen bent u voor meer dan 50 jaar verzekerd van een waterdicht dak. Afhankelijk van de toepassing kunt u kiezen voor 1,00 en 1,30mm en als u ervoor zorgt dat u de genoemde gereedschappen direct mee besteld of misschien al wel in huis heeft, heeft u de klus snel geklaard. Kunt u nog wat advies gebruiken over het leggen of wilt u meer informatie over het materiaal, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

EPDM prefab hoeken voordelig en in verschillende soorten

Onze prefab EPDM hoeken zijn voordelig en in verschillende varianten aan te schaffen..

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

inwendige_hoek

EPDM inwendige hoek 150 x 150 x 200mm.

Prijzen vanaf

€18,25 Incl. BTW

uitwendige_hoek

EPDM uitwendige hoek 150 x 150 x 200mm.

€18,25 Incl. BTW

lichtkoepel_hoek

EPDM lichtkoepelhoek 180 x 150 x 150mm.

Prijzen vanaf

€24,95 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

 • Hoe verloopt een totaalrenovatie met EPDM?
  Hier bespreken we totaalrenovatie met EPDM. EPDM is veelzijdig en geschikt voor diverse renovatieprojecten, zoals het dak of de goot van uw gebouw
 • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
  Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
 • EPDM op het dak van een schuur leggen
  Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress