• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

EPDM dakbedekking en zonnepanelen de beste combinatie

EPDM staat bekend als een zeer duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. EPDM dakbedekking gaat daarom uitstekend samen met zonnepanelen. Zonnepanelen delen deze eigenschappen laten u ook nog eens flink besparen op de energierekening.

Weinig onderhoud en lange levensduur

Twee kenmerken die zonnepanelen ontegenzeglijk delen met EPDM, zijn het lage onderhoud en de hoge levensduur. Doordat er geen sprake is van bewegende delen is de kans op slijtage minimaal. Af en toe vluchtig reinigen is meer dan voldoende om een maximaal rendement uit uw panelen te blijven halen. De rest van de tijd heeft u er simpelweg geen omkijken naar.

Beste plek voor zonnepanelen

De hoogste opbrengst haalt u door de zonnepanelen op uw EPDM dak met een hellingshoek van 30 graden naar het zuiden te laten liggen, voor zonnepanelen is dit de perfecte hoek. Wanneer het dak richting het westen of oosten gericht is, raden wij een meer vlakke dakhelling van 40 graden aan.

EPDM dakbedekking onder zonnepanelen

EPDM dakbedekking is uiterst geschikt voor zonnepanelen, de levensduur van EPDM dakbedekking is namelijk wel minstens 50 jaar. Door deze duurzaamheid behaald u optimaal rendement en daardoor ook een kortere terugverdientijd.

Daar waar EPDM met een verwachte levensduur van maar liefst 50 jaar uitblinkt, komen zonnepanelen met zo’n 25 jaar tot circa de helft daarvan. Dat komt omdat de panelen, net als EPDM dakbedekking, uitstekend zijn bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden. 

Dit maakt het plaatsen van zonnepanelen op dakleer of het plaatsen van zonnepanelen op dakbedekking een goede keuze. Ook na 25 jaar blijven de panelen operationeel, maar jaarlijks wordt het rendement wel gelijk iets minder.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm-met-grind-als-ballast

Grind

EPDM met grind als ballast?

Uv-straling

Invloed van uv straling op EPDM?

Snelle installatie op plat of schuin EPDM dak

De laatste eigenschap die zonnepanelen en EPDM delen is de relatief eenvoudige installatie. Op een bestaand EPDM dak, plat of licht hellend, kan een installatie van 4 kWp al binnen één werkdag worden geïnstalleerd. Zo’n installatie is meer dan voldoende om een doorsnee Nederlands gezin van stroom te voorzien. Ook het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak garage is geen enkel probleem.

Naast de panelen op het dak, worden overige benodigdheden zoals een omvormer en bekabeling geïnstalleerd. Ook deze werkzaamheden worden doorgaans allemaal op dezelfde dag afgerond. Een dak met EPDM dakbedekking en zonnepanelen is dan ook de ideale mix op het gebied van installatiegemak, milieuvriendelijkheid en levensduur.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

Bijbehorende lijm

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren