Aangepaste dienstverlening

Interexpress is vanwege Hemelvaartsdag donderdag 13 mei en vrijdag 14 mei gesloten.
U kunt natuurlijk wel online alvast uw bestelling plaatsen.

EPDM dakbedekking en zonnepanelen de beste combinatie

Zonnepanelen op een EPDM dak

EPDM staat bekend als een zeer duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. EPDM dakbedekking gaat daarom uitstekend samen met zonnepanelen, die deze eigenschappen delen en u ook nog eens flink laten besparen op de energierekening. De panelen zijn eenvoudig te monteren op een plat of schuin dak en zijn net als EPDM een slimme investering.

Spaar zowel het milieu als uw portemonnee

Het bekendste voordeel van zonnepanelen is uiteraard dat ze zowel het milieu als uw portemonnee sparen. Zonne-energie produceert stroom zonder de uitstoot van stoffen die schadelijk zijn voor het milieu en die bijdragen aan de opwarming van de aarde. Deze schone energievorm is dan ook een zeer milieubewuste keuze waar de generaties na ons veel profijt van hebben.

Hoewel zonnepanelen wel een investering zijn, verdient u deze doorgaans in een klein decennium al terug. En alle stroom die u er hierna gratis bijkrijgt, betekent pure winst. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van zonne-energie tot wel drie maal meer winst oplevert dan veel bekende spaarprogramma’s. daarnaast verhogen ze de waarde van uw woning flink, wat weer handig is bij een eventuele verkoop.

Weinig onderhoud en lange levensduur

Twee kenmerken die zonnepanelen ontegenzeglijk delen met EPDM, zijn het lage onderhoud en de hoge levensduur. Doordat er geen sprake is van bewegende delen is de kans op slijtage minimaal. Af en toe vluchtig reinigen is meer dan voldoende om een maximaal rendement uit uw panelen te blijven halen. De rest van de tijd heeft u er simpelweg geen omkijken naar.

Ook met de levensduur zit het wel goed. Daar waar EPDM met een verwachte levensduur van maar liefst 50 jaar uitblinkt, komen zonnepanelen met zo’n 25 jaar tot circa de helft daarvan. Dat komt omdat de panelen, net als EPDM dakbedekking, uitstekend zijn bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden. Ook na 25 jaar blijven de panelen operationeel, maar jaarlijks wordt het rendement wel geleidelijk iets minder.

Snelle installatie op plat of schuin EPDM dak

De laatste eigenschap die zonnepanelen en EPDM delen is de relatief eenvoudige installatie. Op een bestaand EPDM dak, plat of licht hellend, kan een installatie van 4 kWp al binnen één werkdag worden geïnstalleerd. Zo’n installatie is meer dan voldoende om een doorsnee Nederlands gezin van stroom te voorzien.

Naast de panelen op het dak, worden overige benodigdheden zoals een omvormer en bekabeling geïnstalleerd. Ook deze werkzaamheden worden doorgaans allemaal op dezelfde dag afgerond. Een dak met EPDM dakbedekking en zonnepanelen is dan ook de ideale mix op het gebied van installatiegemak, milieuvriendelijkheid en levensduur.

EPDM kopen bij een betrouwbare partner als Interexpress

Als u begaan bent met het milieu én met uw portemonnee, dan is een EPDM dak met zonnepanelen een uitstekende keuze. De keuze voor Interexpress is dat ook, want naast een uitstekende service bieden wij alles op het gebied van EPDM. Denk daarbij aan EPDM hemelwaterafvoeren, ontluchtingen, EPDM gereedschap, dakisolatieplaten en natuurlijk EPDM op maat.

Copyright © 2021 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen