• Snelle express levering op locatie, 
  gratis levering boven €395
 • Altijd geholpen door EPDM experts,
  zij staan u graag te woord
 • Op werkdagen voor 14:00 besteld,
  dezelfde dag verzonden

EPDM dakbedekking verwerken in de winter

EPDM dakbedekking plaatsen en aanbrengen op uw platte dak in de winter kan dat? De dagen worden weer korter en de temperatuur duikt weer omlaag, de winter komt eraan! Vaak krijgen wij de vraag of onze EPDM dakbedekking ook in de winter kan worden verwerkt, aangelegd of geplaatst. Dat kan heel goed wel moeten er een aantal regels in acht worden genomen. Zo moet er bij het EPDM verwerken en lijmen rekening gehouden worden met de temperatuur.

Verwerkingstemperatuur van EPDM

Zo moet de temperatuur bij het verlijmen van de EPDM dakbedekking minimaal 5 graden Celsius zijn. Als het iets kouder is dan bestaat de kans dat de lijm minder goed droogt en daardoor ook minder goed hecht, in dit geval raden wij het af om epdm te plakken.. Als u er niet onderuit komt door bijvoorbeeld een lekkage, zorg er dan in ieder geval voor dat de lijm op goede temperatuur is. EPDM leggen bij warm weer is geen probleem, wel kan het dan goed zweten zijn. EPDM leggen bij regen raden wij sterk af, de hechting van de lijm is dan niet gegarandeerd.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie

Bewaar EPDM lijm op huiskamer temperatuur

Wat in elk geval goed werkt is de EPDM lijmen voor verwerking op huiskamer temperatuur op te slaan, op deze manier voorkomt u dat de EPDM lijmen stug en dik worden. Hierdoor kunt u de EPDM lijm beter verwerken. De kans op slecht weer is in de winter natuurlijk groter waardoor u de EPDM folie niet kunt verwerken maar gemiddeld genomen zijn er toch nog erg veel dagen met goed weer waardoor u gewoon uw dak op kunt.

welke-dakbedekking-voor-een-plat-dak

Installatie

Zelf EPDM plaatsen?

ontluchting-voor-uw-platte-dak

Dakdoorvoer

Ontluchting voor uw platte dak?

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Speciale lijmen en kitten van Interexpress

Bij Interexpress besteld u gemakkelijk alle producten voor uw dak-klus, zo hebben wij in ons assortiment bijpassende lijmen, kitten, gereedschappen en afwerkingsproducten. Wij raden sterk aan om onze producten bij elkaar te houden, wanneer u verschillende merken gaat combineren kunnen wij een goede hechting van het EPDM niet garanderen. Wanneer u vragen heeft kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met een van onze adviseurs.