10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang alleen dit weekend nog 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!

*actie loopt t/m maandag 11 december!

EPDM dakbedekking verwerken in de winter

EPDM dakbedekking plaatsen en aanbrengen op uw platte dak in de winter kan dat? De dagen worden weer korter en de temperatuur duikt weer omlaag, de winter komt eraan! Vaak krijgen wij de vraag of onze EPDM dakbedekking ook in de winter kan worden verwerkt, aangelegd of geplaatst. Dat kan heel goed wel moeten er een aantal regels in acht worden genomen. Zo moet er bij het EPDM verwerken en lijmen rekening gehouden worden met de temperatuur.

Verwerkingstemperatuur van EPDM

Zo moet de temperatuur bij het verlijmen van de EPDM dakbedekking minimaal 5 graden Celsius zijn. Als het iets kouder is dan bestaat de kans dat de lijm minder goed droogt en daardoor ook minder goedhecht. Als u er niet onderuit komt door bijvoorbeeld een lekkage, zorg er dan in ieder geval voor dat de lijm op goede temperatuur is.

Bewaar EPDM lijm op huiskamer temperatuur

Wat in elk geval goed werkt is de EPDM lijmen voor verwerking op huiskamer temperatuur op te slaan, op deze manier voorkomt u dat de EPDM lijmen stug en dik worden. Hierdoor kunt u de EPDM lijm beter verwerken. De kans op slecht weer is in de winter natuurlijk groter waardoor u de EPDM dakbedekking niet kunt verwerken maar gemiddeld genomen zijn er toch nog erg veel dagen met goed weer waardoor u gewoon uw dak op kunt.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen