• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Verwerken van EPDM dakbedekking in de winter

EPDM dakbedekking plaatsen en aanbrengen op uw platte dak in de winter kan dat? De dagen worden weer korter en de temperatuur duikt weer omlaag, de winter komt eraan! Vaak krijgen wij de vraag of onze EPDM dakbedekking ook in de winter kan worden verwerkt, aangelegd of geplaatst. Dat kan heel goed wel moeten er een aantal regels in acht worden genomen. Zo moet er bij het EPDM verwerken en lijmen rekening gehouden worden met de temperatuur.

Verwerkingstemperatuur van EPDM

EPDM plakken of lijmen doet u bij een minimumtemperatuur van 5 graden Celsius. Wanneer het kouder is bestaat de kans dat de lijm minder goed droogt en hecht. Daarom raden wij u in dit geval af om bij een temperatuur lager dan 5 graden Celsius EPDM te gaan plakken. Als u er niet onderuit komt door bijvoorbeeld een lekkage, zorg er dan in ieder geval voor dat de lijm op goede temperatuur is. EPDM leggen bij warm weer is geen probleem, wel kan het dan goed zweten zijn.

Kan ik EPDM leggen bij regen?

EPDM leggen bij regen raden wij sterk af, de hechting van de lijm op de EPDM dakbedekking is dan niet gegarandeerd. Wanneer u wilt beginnen met leggen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het dakoppervlak droog en schoon is alvorens u begint met verlijmen van het EPDM.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie

Bewaar EPDM lijm op huiskamer temperatuur

Wat in elk geval goed werkt is de EPDM lijmen voor verwerking op huiskamer temperatuur op te slaan, op deze manier voorkomt u dat de EPDM lijmen stug en dik worden. Hierdoor kunt u de EPDM lijm beter verwerken. De kans op slecht weer is in de winter natuurlijk groter waardoor u de EPDM folie niet kunt verwerken maar gemiddeld genomen zijn er toch nog erg veel dagen met goed weer waardoor u gewoon uw dak op kunt.

welke-dakbedekking-voor-een-plat-dak

Installatie

Zelf EPDM plaatsen?

ontluchting-voor-uw-platte-dak

Dakdoorvoer

Ontluchting voor uw platte dak?

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Speciale lijmen en kitten van Interexpress

Bij Interexpress besteld u gemakkelijk alle producten voor uw dak-klus, zo hebben wij in ons assortiment bijpassende lijmen, kitten, gereedschappen en afwerkingsproducten. Wij raden sterk aan om onze producten bij elkaar te houden, wanneer u verschillende merken gaat combineren kunnen wij een goede hechting van het EPDM niet garanderen. Wanneer u vragen heeft kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met een van onze adviseurs.