• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Wat is het gewicht van EPDM-folie per m²?

Het gewicht van EPDM-folie per m2 is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het plaatsen van een nieuw dak. EPDM is een duurzaam materiaal dat geschikt is voor zowel renovatie als nieuwbouw. In dit artikel gaan we dieper in op het gewicht van het folie, de voordelen en de levensduur van het materiaal.

Voordelen van EPDM

Het is een synthetisch rubber dat bekend staat om zijn duurzaamheid en flexibiliteit. Het materiaal is geschikt voor vrijwel alle oppervlakken, zowel groot als klein. Dit maakt het een veelzijdige optie voor zowel de bouw van nieuwe panden als voor de renovatie van bestaande gebouwen. Een groot voordeel van dit product is dat het zeer duurzaam is en een levensduur heeft van minimaal 50 jaar. Dit maakt het een uitstekende investering voor bedrijfspanden en woningen.

Een ander groot voordeel van EPDM is dat het uitstekend geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Het materiaal is namelijk bestand tegen hoge temperaturen en Uv-straling, waardoor het goed beschermt tegen de elementen. Dit betekent dat het niet alleen duurzaam is als dakbedekking, maar ook als basis voor het plaatsen van zonnepanelen.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm-op-beton-lijmen

Betonnen ondergrond

Kan ik EPDM-folie op beton verlijmen?

mastiek of bitumen op een plat dak

Soorten dakbedekking

Mastiek en bitumen op het platte dak?

Gewicht van EPDM per m²

Het gewicht van EPDM per m2 ligt tussen de 1,1 en 1,8 kilogram, afhankelijk van de dikte van het EPDM. Het gewicht per m2 van EPDM-folie is van belang bij het installeren van een nieuw dak. Het materiaal is relatief licht in vergelijking met andere dakbedekkingen, zoals bitumen en dakpannen. Dit maakt het makkelijker om te transporteren en te installeren.

Het lage gewicht van dit dakrubber heeft nog een voordeel: het kan over de oude dakbedekking worden gelegd, wat tijd en kosten bespaart. Dit betekent dat er geen sloopwerk nodig is en dat het oude dak niet verwijderd hoeft te worden. Hierdoor is het mogelijk om het nieuwe dak sneller te plaatsen en te installeren.

Zonnepanelen op EPDM folie plaatsen

EPDM is zeer geschikt voor het dragen van zonnepanelen, u creëert hiermee een zeer stabiel waterdicht dak dat meerdere decennialang meekan. Wel raden wij u in dit geval te kiezen voor onze 1,30mm dikke variant, dit heeft voornamelijk te maken met de bevestiging van de panelen.

Voordat u begint met het installeren van zonnepanelen, moet u de draagkracht van het dak controleren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het dak sterk genoeg is om het extra gewicht van de zonnepanelen te dragen.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Gemakkelijke klus voor de doe-het-zelver

Het leggen van EPDM is voor de doe-het-zelver een fluitje van een cent, u krijgt uw rubber namelijk gewoon op maat geleverd. Deze maten en dikte kunt u zelf gewoon bepalen, dit voorkomt onnodig afval. Met onze bijgeleverde montagehandleiding en handige online videohandleidingen, heeft u stap voor stap begeleiding bij de klus. Omdat dit folie gewoon op het dak gelijmd wordt, heeft u hierbij dus ook geen dure expert nodig. Dit bespaart u dan ook meteen weer in de gehele kosten.

Kies voor de kwaliteit van Interexpress!

Bij Interexpress streven wij uiteraard naar de hoogste kwaliteit, hiervoor kunt u dan ook zeker bij ons terecht. Naast de losse dakbedekking, hebben wij in ons assortiment ook EPDM-pakketten, stroken, lijm, kit, PIR-isolatie en diverse toebehoren en gereedschappen t.b.v. de installatie. Wegens onze jarenlange ervaring kunnen wij u altijd voorzien van advies op maat, voor vragen kunt u dan ook vrijblijvend contact opnemen met een van onze experts!