• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €395
  • Veilig betalen en snel verzonden

Het dak van uw bedrijfspand voorzien van EPDM dakbedekking?

Bent u op zoek naar een nieuw dak voor uw bedrijfspand of twijfelt u over de dakbedekking van een nieuw te bouwen pand? Overweeg dan zeker EPDM. EPDM is geschikt voor zowel grote als kleine oppervlakten, het is duurzaam en kostenbesparend. Meer informatie hierover kunt u vinden in dit artikel.

Renovatie of nieuwbouw met EPDM

Als u uw bedrijfspand of loods met een plat dak van nieuwe dakbedekking wilt voorzien, is EPDM een uitstekende keuze. In de meeste gevallen kan EPDM eenvoudig over de bestaande dakbedekking worden geplaatst, wat tijd en kosten bespaart. Hierdoor is EPDM dakbedekking een goed alternatief voor bitumen dakbedekking. Bovendien hoeft u zich de komende tientallen jaren geen zorgen te maken over renovaties, want EPDM gaat minstens 50 jaar mee.

Als u een nieuw bedrijfspand of hal laat bouwen, is het zeker de moeite waard om te investeren in een goed dak! Vooral in combinatie met PIR isolatieplaten biedt EPDM een duurzame oplossing. Deze dakbedekking gaat niet alleen minstens 50 jaar mee, maar door goed te isoleren, hoeft u ook minder te stoken, wat zich weer vertaalt in lagere energiekosten. Daarnaast kunt u uw bedrijfspand mooi verduurzamen met zonnepanelen, ook hiervoor is EPDM zeer geschikt. Wanneer dit het geval is raden we u wel sterk aan om te kiezen voor 1,30mm dikke EPDM, wegens de ballast van de zonnepanelen.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
is-epdm-wortelwerend

Wortelwerend EPDM

Is EPDM wortelwerend?

uv-straling-epdm

EPM en Uv-straling

De invloed van Uv-straling op EPDM

EPDM aanbrengen op grote oppervlakten

Ook voor grote bedrijfspanden is EPDM dakbedekking een goede optie. Bij Interexpress kunt u EPDM dakbedekking bestellen met een breedte tot 9 meter en een lengte tot wel 30 meter. Hiermee kunt u snel grote oppervlakken voorzien van dakbedekking. Bij het bedekken van een groot dakvlak met meerdere folierollen moet de overlap minimaal 15 cm zijn.

De eerste 10 cm van de overlap moeten aan beide zijden met contactlijm worden verlijmd en stevig worden aangerold met een aandrukrol. Voor de laatste 5 cm kunt u kit aanbrengen, die met een aandrukroller wordt verspreid tussen de twee lagen om een waterdichte naad te creëren. Dit is nodig omdat de lijm na enkele jaren mogelijk niet meer voldoende is.

EPDM ook geschikt voor groendaken en daken met grind

Als u uw nieuwe dak wilt bedekken met grind, is EPDM een uitstekende ondergrond. Het voordeel van grind op het dak is dat u alleen de randen van de EPDM hoeft te lijmen, omdat het grind ervoor zorgt dat de dakbedekking op zijn plaats blijft.

Tegenwoordig zijn groendaken, ook bekend als sedumdaken, erg populair. Dankzij de wortelwerende eigenschap van EPDM is dit materiaal perfect geschikt als ondergrond voor groendaken. Als de dakconstructie goed is, kan EPDM beloopbaar zijn, waardoor het gemakkelijk is om planten of gras op het dak aan te brengen en te onderhouden. Ook in dit geval raden wij u aan om te kiezen voor EPDM met een dikte van 1,30mm, deze variant is namelijk extra goed worteldoorgroeibestendig.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Interexpress; EPDM voor al uw EPDM projecten!

Bij Interexpress koopt u de EPDM dakbedekking op maat, wat het extra makkelijk maakt om het te leggen. Daarnaast kunt u ook voor alle andere benodigdheden bij ons terecht. EPDM lijm en kit, hemelwaterafvoeren, ontluchtingen, EPDM gereedschap en PIR isolatie, u vindt het in onze betrouwbare webshop. Ook proberen we voor u de kosten van een epdm plat dak zo scherp mogelijk te houden. Heeft u nog advies nodig over bijvoorbeeld het type ondergrond of het materiaal EPDM zelf, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Een team van specialisten zit voor u klaar!