• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Het repareren of vervangen van soorten dakbedekking

Wanneer u problemen heeft met uw dakbedekking, zoals lekkages of beschadigingen, kan het nodig zijn om de dakbedekking te repareren of zelfs te vervangen. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden en factoren om rekening mee te houden, zoals de dikte van de folie, het verwijderen van oude dakbedekking en de keuze tussen verschillende soorten dakbedekking.

De dikte van de dakbedekking

Een belangrijk aspect bij het repareren of vervangen van dakbedekking is de dikte van de folie. Folie van 1,3 millimeter dikte wordt vaak aangeraden voor platte daken, terwijl folie van 1,3 millimeter dikte ook geschikt is voor daken met een hellingshoek. Het is belangrijk om bij het vervangen van de dakbedekking te kiezen voor folie van voldoende dikte, zodat het dak weer jarenlang beschermd is tegen weer en wind.

Het verwijderen van oude dakbedekking

Wanneer de oude dakbedekking verwijderd moet worden, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan dakleer verwijderd worden door middel van branden of met behulp van een dakfrees. Bij bitumen dakbedekking is het belangrijk om deze eerst te verwarmen, zodat deze gemakkelijk loslaat. Het is ook mogelijk om nieuwe dakbedekking aan te brengen over de oude dakbedekking, met EPDM dakbedekking is dit geen enkel probleem. Op deze manier behoudt u een duurzaam en waterdicht dak voor een zeer lange tijd.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
mastiek of bitumen op een plat dak

Soorten dakbedekking

Mastiek en bitumen op plat dak

epdm-als-loodvervanger

EPDM stroken

EPDM als loodvervanger?

De keuze voor nieuwe dakbedekking

Bij het kiezen van nieuwe dakbedekking zijn er verschillende opties, zoals dakleer, EPDM of rubber. Dakleer is een veelgebruikte en goedkope optie, maar heeft als nadeel dat het minder lang meegaat dan EPDM. EPDM heeft als voordeel dat het milieuvriendelijk is, een lange levensduur heeft en dat het goed bestand is tegen grote temperatuurverschillen, weersinvloeden en vocht.

Het prijsverschil tussen soorten dakbedekking

De prijzen voor dakbedekking kunnen sterk verschillen, afhankelijk van het type dakbedekking en de omvang van de klus. Zo kost dakleer gemiddeld tussen de €30 en €40 per vierkante meter, terwijl EPDM gemiddeld tussen de €50 en €70 per vierkante meter kost. Het prijsverschil wordt bij EPDM weer sterk gedrukt door de kwaliteit van het product, de duurzaamheid en daarbij de levensduur zijn een stuk hoger. Bij EPDM heeft u daarnaast geen expert nodig, u kunt EPDM namelijk gewoon zelf op het dak lijmen. Bij uw bestelling krijgt u dan ook een montagehandleiding geleverd, ook hebben wij op onze website enkele videohandleidingen staan voor verschillende toepassingen.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Kwaliteit dakbedekking koopt u bij de specialist!

Door onze lange ervaring op het gebied van EPDM bent u bij Interexpress altijd aan het juiste adres en kunt u altijd bij ons terecht voor advies. Onze experts kunnen u altijd voorzien van de benodigde informatie en schroom daarom niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Wanneer u in één keer klaar wilt zijn en meteen aan de slag wilt kunt u kiezen voor een EPDM dakpakket, dit pakket bevat alles wat u nodig heeft om uw klus mooi mee af te ronden zoals uiteraard het EPDM folie, eventueel een hemelwaterafvoer, bodemlijm en contactlijm.