• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Hoe kan ik EPDM ik mijn zinken dakgoot lijmen?

Natuurlijk is EPDM niet het enige materiaal om een dakgoot mee te repareren. Andere materialen zijn hier ook voor geschikt, maar deze bieden niet de unieke eigenschappen van EPDM. Ons product is namelijk winddicht, waterdicht, wortelvast, onderhoudsvrij en extreem duurzaam. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat het de makkelijkste en beste oplossing is om een dakgoot weer waterdicht te maken.

Ons product is er in verschillende varianten en diktes. Bij Interexpress raden wij Europese A-kwaliteit folie met een dikte van 1,30 mm aan, omdat deze een betere bescherming biedt dan bijvoorbeeld het dunnere Amerikaanse folie . In onze webshop vindt u EPDM stroken voor een scherpe prijs die u kunt bestellen in de maat die u wenst. Ook de lijm die u nodig heeft voor het aanbrengen van EPDM op zink kunt u bij ons vinden.

Wanneer EPDM gebruiken in mijn zinken dakgoot?

Zinken dakgoot repareren is met EPDM sealant kit zeer eenvoudig. Deze sealant kit is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van EPDM op zink en andere ondergronden. EPDM sealant kit is uiteraard ook geschikt voor andere werkzaamheden.

Het lijmen van EPDM op het zink is niet bij elke dakgoot voldoende om de schade te repareren. Soms zijn de scheuren zo groot dat u de volledige goot zult moeten vervangen. Daarna kunt u vervolgens de nieuwe dakgoot ook volledig voorzien van dit product. Zo weet u zeker dat de goot minimaal 50 jaar meegaat. In de meeste gevallen volstaat dus een relatief voordelige reparatie door het aanbrengen van EPDM.

Als de soldeernaden van de oude dakgoot bijna volledig hebben losgelaten kunt u de goot geheel renoveren met EPDM. We raden aan in dat geval alleen op de gedeeltes van het zink te lijmen waar duidelijk sprake is van slijtage of schade. Is de dakgoot sterk verouderd en moet u elk jaar weer opnieuw kleine reparaties aanbrengen? Dan is het wellicht verstandiger toch een volledige vervanging van de dakgoot met EPDM te overwegen. Door dit gelijk goed aan te pakken bespaard u uiteindelijk in de kosten.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
welk-gereedschap-heb-ik-nodig-bij-het-leggen-van-epdm

Installatie

Welk gereedschap heb ik nodig?

dakkapel-met-epdm

Dakkapel

Dakkapel met EPDM

Hoe kan ik EPDM op zink lijmen?

Wilt u zelf uw dakgoot repareren met EPDM? Dan is het belangrijk dat u de juiste stappen volgt. Maak de dakgoot eerst goed schoon en leg het folie daarna over het gedeelte dat reparatie nodig heeft. Breng nu onze contactlijm aan op zowel het zink van de dakgoot als de onderkant van de stroken. Werk naden vervolgens af met onze speciale kit.

Belangrijk is om de stroken in gedeeltes op het zink te lijmen. Dit zorgt ervoor dat aanbrengen een stuk makkelijker en preciezer gaat. Verlijmen is het eenvoudigst met een vachtroller of onze lijmspuitbus. Heeft u nog vragen? Lees dan onze handleiding of neem contact met ons op.

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren