10% PAKKETACTIE!

Profiteer direct en ontvang t/m donderdag 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!

*voor donderdag 15:00 uur besteld is voor het weekend in huis!

Hoe kan ik EPDM in mijn zinken dakgoot lijmen?

Waarom EPDM in uw goot?

Natuurlijk is EPDM niet het enige materiaal om een dakgoot mee te repareren. Andere materialen zijn hier ook voor geschikt, maar deze bieden niet de unieke eigenschappen van EPDM. EPDM is namelijk winddicht, waterdicht, wortelvast, onderhoudsvrij en extreem duurzaam. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat het de makkelijkste en beste oplossing is om een dakgoot weer waterdicht te maken.

EPDM is er in verschillende varianten en diktes. Bij Interexpress raden wij Europese A-kwaliteit EPDM met een dikte van 1,30 mm aan, omdat deze een betere bescherming biedt dan bijvoorbeeld het dunnere Amerikaanse EPDM. In onze webshop vindt u EPDM stroken voor een scherpe prijs die u kunt bestellen in de maat die u wenst. Ook de lijm die u nodig heeft voor het aanbrengen van EPDM op zink kunt u bij ons vinden.

Wanneer EPDM gebruiken in mijn zinken dakgoot?

Het lijmen van EPDM op het zink is niet bij elke dakgoot voldoende om de schade te repareren. Soms zijn de scheuren zo groot dat u de volledige goot zult moeten vervangen. Daarna kunt u vervolgens de nieuwe dakgoot ook volledig voorzien van EPDM. Zo weet u zeker dat de goot minimaal 50 jaar meegaat. In de meeste gevallen volstaat dus een relatief voordelige reparatie door het aanbrengen van EPDM.

Als de soldeernaden van de oude dakgoot bijna volledig hebben losgelaten kunt u de goot geheel renoveren met EPDM. We raden aan het EPDM in dat geval alleen op de gedeeltes van het zink te lijmen waar duidelijk sprake is van slijtage of schade. Is de dakgoot sterk verouderd en moet u elk jaar weer opnieuw kleine reparaties aanbrengen? Dan is het wellicht verstandiger toch een volledige vervanging van de dakgoot met EPDM te overwegen. Door dit gelijk goed aan te pakken bespaard u uiteindelijk in de kosten.

Hoe kan ik EPDM op zink lijmen?

Wilt u zelf uw dakgoot repareren met EPDM? Dan is het belangrijk dat u de juiste stappen volgt. Maak de dakgoot eerst goed schoon en leg de EPDM folie daarna over het gedeelte dat reparatie nodig heeft. Breng nu onze EPDM contactlijm aan op zowel het zink van de dakgoot als de onderkant van de EPDM stroken. Werk naden vervolgens af met onze speciale EPDM kit.

Belangrijk is om de EPDM stroken in gedeeltes op het zink te lijmen. Dit zorgt ervoor dat aanbrengen een stuk makkelijker en preciezer gaat. Verlijmen is het eenvoudigst met een vachtroller of onze lijmspuitbus. Heeft u nog vragen? Lees dan onze handleiding of neem contact met ons op.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen