• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Hoe kan ik EPDM ik mijn zinken dakgoot lijmen?

Wanneer EPDM gebruiken in mijn zinken dakgoot?

Zinken dakgoot repareren is met EPDM sealant kit zeer eenvoudig. Deze sealant kit is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van EPDM op zink en andere ondergronden. EPDM sealant kit is uiteraard ook geschikt voor andere werkzaamheden.

Het lijmen van EPDM op het zink is niet bij elke dakgoot voldoende om de schade te repareren. Soms zijn de scheuren zo groot dat u de volledige goot zult moeten vervangen. Daarna kunt u vervolgens de nieuwe dakgoot ook volledig voorzien van dit product. Zo weet u zeker dat de goot minimaal 50 jaar meegaat. In de meeste gevallen volstaat dus een relatief voordelige reparatie door het aanbrengen van EPDM.

Als de soldeernaden van de oude dakgoot bijna volledig hebben losgelaten kunt u de goot geheel renoveren met EPDM. We raden aan in dat geval alleen op de gedeeltes van het zink te lijmen waar duidelijk sprake is van slijtage of schade. Is de dakgoot sterk verouderd en moet u elk jaar weer opnieuw kleine reparaties aanbrengen? Dan is het wellicht verstandiger toch een volledige vervanging van de dakgoot met EPDM te overwegen. Door dit gelijk goed aan te pakken bespaart u uiteindelijk in de kosten.

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

Hoe kan ik EPDM op zink lijmen?

Wilt u zelf uw dakgoot repareren met EPDM? Dan is het belangrijk dat u de juiste stappen volgt. Maak de dakgoot eerst goed schoon en leg het folie daarna over het gedeelte dat reparatie nodig heeft. Breng nu onze contactlijm aan op zowel het zink van de dakgoot als de onderkant van de stroken. Werk naden vervolgens af met onze speciale kit.

Belangrijk is om de stroken in gedeeltes op het zink te lijmen. Dit zorgt ervoor dat aanbrengen een stuk makkelijker en preciezer gaat. Verlijmen is het eenvoudigst met een vachtroller of onze lijmspuitbus. Heeft u nog vragen? Lees dan onze handleiding of neem contact met ons op.

EPDM stroken voordelig en in verschillende lengtes

Onze EPDM stroken zijn voordelig en in verschillende lengtes aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

epdm-dakgootpakket

EPDM dakgootpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€35,89 Incl. BTW

epdm-stroken-tegen-optrekkend-of-doorslaand-vocht

EPDM strook 5cm breed, 20 meter lang, 1,30mm dik

€16,95 Incl. BTW

Zelfklevende EPDM 5cm breed, 20 meter lang, 1,30mm dik

€27,49 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

  • Hoe verloopt een totaalrenovatie met EPDM?
    Hier bespreken we totaalrenovatie met EPDM. EPDM is veelzijdig en geschikt voor diverse renovatieprojecten, zoals het dak of de goot van uw gebouw
  • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
    Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
  • EPDM op het dak van een schuur leggen
    Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress