• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €395
  • Veilig betalen en snel verzonden

Hoe moeilijk is het zelf leggen van EPDM?

Bent u van plan om uw platte dak van nieuwe dakbedekking te voorzien? EPDM rubber kan een uitstekende keuze zijn. EPDM biedt tal van voordelen en heeft vrijwel geen nadelen. Bovendien kan het zelf aanbrengen van EPDM rubber niet alleen tijd besparen, maar ook kosten besparen. Dus, vraagt u zich af of het leggen van EPDM moeilijk is? Nee, in deze blog gaan we ons best doen om u zo uitgebreid mogelijk te informeren!

Hoe begin ik met het leggen van EPDM?

Overweegt u om zelf EPDM te installeren? Dan is het hebben van een stevige basis natuurlijk van groot belang. Begin eerst met het nauwkeurig opmeten van uw dak, zodat u vervolgens de EPDM-folie op maat kunt bestellen, passend bij de afmetingen van uw dak. Op deze manier vermijdt u dat u zelf moet knippen in de EPDM.

Daarnaast is het van belang om de juiste soort EPDM-folie te kiezen. Bij Interexpress bieden wij uitsluitend hoogwaardige Europese EPDM van het Nederlandse merk Tytane. Een groot voordeel van dit type EPDM is dat het vrij is van talk, wat betekent dat er geen primer of voorbehandeling nodig is. Bovendien kunt u op deze manier het grootste gedeelte van het dak enkelzijdig verlijmen!

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
nieuw-loodvervanger

Loodvervanger

Nieuw: loodvervanger!

wat-heb-ik-nodig-voor-epdm-klus

EPDM

Wat heb ik nodig voor mij EPDM klus?

Hoe lijm ik EPDM folie?


Bij het aanbrengen van EPDM-folie op uw dak maakt u gebruik van de EPDM bodemlijm (T-3700) en EPDM contactlijm (T-2000) van Interexpress. Het is van cruciaal belang dat u vóór aanvang ervoor zorgt dat de ondergrond volledig schoon is, vrij van vocht, vet en stof. Dit zorgt ervoor dat het EPDM-folie optimaal kan hechten aan het dakoppervlak. Dankzij de langzaam drogende eigenschap van onze EPDM bodemlijm (T-3700) heeft u tijdens het aanbrengen de mogelijkheid om aanpassingen te maken, zodat u het EPDM-folie nauwkeurig kunt plaatsen zoals u dat wenst.

Niet alleen de bodemlijm (T-3700), maar ook de EPDM contactlijm (T-2000) en de EPDM afdichtingskit (T-250) zijn onmisbaar voor een waterdichte en windbestendige afwerking van afvoeren, ontluchtingen, opstaande randen en prefab EPDM-hoeken. De Tytane 250 is van essentieel belang om de naden op een correcte wijze af te werken.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Waar kan ik EPDM op verlijmen?

EPDM-folie is bijzonder geschikt voor gebruik op diverse soorten ondergronden, zoals platte- of licht hellende daken. Tegenwoordig komen we vaak daken tegen die al zijn bedekt met roofing en aan vervanging toe zijn. In veel gevallen is het mogelijk om EPDM-folie eenvoudig over bestaande roofing te verlijmen. Het is echter van belang dat de dakconstructie hiervoor geschikt is en dat er geen scherpe uitsteeksels op het dak aanwezig zijn.

Bovendien is het geen probleem om EPDM-folie aan te brengen op oppervlakken zoals hout, steen en beton. Directe verlijming op isolatiemateriaal is ook mogelijk, mits u de juiste PIR isolatieplaten gebruikt. Deze PIR isolatieplaten hebben wij uiteraard gewoon in on assortiment, wel net zo makkelijk! Als u ervoor kiest om zelf EPDM te installeren, kunt u te allen tijde onze uitgebreide handleiding raadplegen om het installatieproces nog toegankelijker te maken.

Alle benodigdheden voor uw EPDM klus!

Bij Interexpress bieden wij een uitgebreid assortiment met alle benodigdheden voor uw EPDM-project! Denk aan EPDM-lijm, EPDM-kitten, EPDM-dakranden en EPDM-hemelwaterafvoeren. Ook voor alle benodigde gereedschappen bent u bij ons aan het juiste adres. Als u via onze webshop een bestelling plaatst, kunt u erop vertrouwen dat uw bestelling doorgaans binnen 2 tot 3 werkdagen bij u thuis wordt afgeleverd.