• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
 • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
 • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Hoe moeilijk is het zelf leggen van EPDM?

Hoe begin ik met het leggen van EPDM?

Overweegt u om zelf EPDM te installeren? Dan is het hebben van een stevige basis natuurlijk van groot belang. Begin eerst met het nauwkeurig opmeten van uw dak, zodat u vervolgens de EPDM-folie op maat kunt bestellen, passend bij de afmetingen van uw dak. Op deze manier vermijdt u dat u zelf moet knippen in de EPDM.

Daarnaast is het van belang om de juiste soort EPDM-folie te kiezen. Bij Interexpress bieden wij uitsluitend hoogwaardige Europese EPDM van het Nederlandse merk Tytane. Een groot voordeel van dit type EPDM is dat het vrij is van talk, wat betekent dat er geen primer of voorbehandeling nodig is. Bovendien kunt u op deze manier het grootste gedeelte van het dak enkelzijdig verlijmen!

De voordelen van EPDM van Tytane

 • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt in combinatie met isolatie

Hoe lijm ik EPDM folie?Bij het aanbrengen van EPDM-folie op uw dak maakt u gebruik van de EPDM bodemlijm (T-3700) en EPDM contactlijm (T-2000) van Interexpress. Het is van cruciaal belang dat u vóór aanvang ervoor zorgt dat de ondergrond volledig schoon is, vrij van vocht, vet en stof. Dit zorgt ervoor dat het EPDM-folie optimaal kan hechten aan het dakoppervlak. Dankzij de langzaam drogende eigenschap van onze EPDM bodemlijm (T-3700) heeft u tijdens het aanbrengen de mogelijkheid om aanpassingen te maken, zodat u het EPDM-folie nauwkeurig kunt plaatsen zoals u dat wenst.

Niet alleen de bodemlijm (T-3700), maar ook de EPDM contactlijm (T-2000) en de EPDM afdichtingskit (T-250) zijn onmisbaar voor een waterdichte en windbestendige afwerking van afvoeren, ontluchtingen, opstaande randen en prefab EPDM-hoeken. De Tytane 250 is van essentieel belang om de naden op een correcte wijze af te werken.

Waar kan ik EPDM op verlijmen?

EPDM-folie is bijzonder geschikt voor gebruik op diverse soorten ondergronden, zoals platte- of licht hellende daken. Tegenwoordig komen we vaak daken tegen die al zijn bedekt met roofing en aan vervanging toe zijn. In veel gevallen is het mogelijk om EPDM-folie eenvoudig over bestaande roofing te verlijmen. Het is echter van belang dat de dakconstructie hiervoor geschikt is en dat er geen scherpe uitsteeksels op het dak aanwezig zijn.

\Bovendien is het geen probleem om EPDM-folie aan te brengen op oppervlakken zoals hout, steen en beton. Directe verlijming op isolatiemateriaal is ook mogelijk, mits u de juiste PIR isolatieplaten gebruikt. Deze PIR isolatieplaten hebben wij uiteraard gewoon in on assortiment, wel net zo makkelijk! Als u ervoor kiest om zelf EPDM te installeren, kunt u te allen tijde onze uitgebreide handleiding raadplegen om het installatieproces nog toegankelijker te maken.

Alle benodigdheden voor uw EPDM klus!

Bij Interexpress bieden wij een uitgebreid assortiment met alle benodigdheden voor uw EPDM-project! Denk aan EPDM-lijm, EPDM-kitten, EPDM-dakranden en EPDM-hemelwaterafvoeren. Ook voor alle benodigde gereedschappen bent u bij ons aan het juiste adres. Als u via onze webshop een bestelling plaatst, kunt u erop vertrouwen dat uw bestelling doorgaans binnen 2 tot 3 werkdagen bij u thuis wordt afgeleverd.

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

 • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
  Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
 • EPDM op het dak van een schuur leggen
  Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress
 • Gebruik maken van EPDM voor gevelbekleding
  Als u uw huis wind- en waterdicht wilt maken, bieden de EPDM stroken van Interexpress dé oplossing. Ontdek hier meer over onze EPDM stroken! Interexpress