• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Is EPDM dakbedekking brandgevaarlijk?

We worden vaak gevraagd of EPDM brandgevaarlijk is. Hoewel vrijwel elk materiaal bij hoge temperaturen vlam kan vatten, is het cruciaal om te begrijpen of EPDM bestand is tegen vliegvuur en veilig kan worden toegepast. In dit artikel leest u hier alles over.

Normen van brandveiligheid

In Nederland gelden diverse normen voor brandveiligheid, waaronder de NEN 6063 die de brandbestendigheid van daken bepaalt. Volgens deze norm mag het dakoppervlak niet vatbaar zijn voor vuur, inclusief vliegvuur van buitenaf. Het EPDM van Interexpress voldoet aan deze norm, is van uitmuntende kwaliteit en bestand tegen vliegvuur. Dit maakt het natuurlijk uitermate geschikt als dakbedekking.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
tuinhuis-epdm-dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM op een tuinhuis?

Vervangen-epdm-dakbedekking

Dakbedekking

Repareren of vervangen van dakbedekking

EPDM dakbedekking verwerken

Sinds 2009 is de NEN 6050 van kracht voor het verwerken van EPDM dakbedekking, waarbij voorschriften zijn opgesteld om het gebruik van open vuur op daken te minimaliseren en zo brandrisico’s te verminderen. Het goede nieuws is dat EPDM geen gebruik maakt van open vuur; het Europese folie wordt enkel verlijmd op het dakoppervlak. In tegenstelling tot veel andere soorten dakbedekking die op het dak worden gebrand, vereist EPDM deze methode niet, wat vaak een kostbare aangelegenheid is wanneer uitgevoerd door een specialist. Het verwerken van EPDM is dus volledig brandveilig en kostenefficiën

Vliegvuurbestendige dakbedekking

EPDM bezit vliegvuurbestendigheid dankzij het productieproces. Synthetisch rubber, samengesteld uit Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, ondergaat vulkanisatie waarbij zwavel en roet worden toegevoegd om het geschikt te maken als dakbedekking. Tijdens dit proces ontstaan bruggen tussen de moleculen, wat een netwerkstructuur vormt die het materiaal elastisch maakt. Het uiteindelijke folie behoudt zijn elasticiteit en kan temperaturen tussen -35 en +120 graden Celsius weerstaan, wat aantoont dat het absoluut vliegvuurbestendig is.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

EPDM kopen doet u bij de EPDM expert!

Bij Interexpress vindt u alles wat u nodig heeft voor uw dakproject met EPDM. Van dakbedekking, EPDM-lijm en kit tot hemelwaterafvoeren, ontluchtingen, PIR dakisolatie en gereedschap. We streven ernaar om uw bestelling binnen 1-2 werkdagen op de door u gekozen locatie af te leveren. Voor tips en advies over het leggen van EPDM kunt u onze duidelijke videohandleiding bekijken of contact met ons opnemen. Onze deskundigen staan klaar om u te helpen met een passende oplossing!