• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Kan ik EPDM op beton verlijmen?

EPDM wordt veel gebruikt als dakbedekking vanwege de lange levensduur en het gemak van installatie. Het materiaal is zeer flexibel en kan worden aangebracht op verschillende soorten ondergronden. Een van de meest voorkomende ondergronden waarop dit product wordt aangebracht, is beton. In dit artikel zullen we ingaan op het lijmen op beton en welke factoren van invloed zijn op de kwaliteit van de installatie.

Waarom EPDM op beton lijmen?

Beton is een populair materiaal voor de bouw van daken en wanden vanwege de duurzaamheid en stabiliteit. Beton heeft echter een ruw oppervlak, wat het moeilijk kan maken om traditionele dakbedekkingsmaterialen zoals bitumen aan te brengen. EPDM biedt een oplossing voor dit probleem omdat het zich goed hecht aan beton en het ruwe oppervlak niet beïnvloedt. Door het aanbrengen van EPDM op beton kan een waterdichte laag worden gecreëerd die bestand is tegen de elementen en jarenlang meegaat.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
kan-epdm-rechtstreeks-op-hout-verlijmd-worden

Houten ondergrond

Kun je EPDM verlijmen op hout?

verschillen-tussen-amerikaans-en-europees-epdm

Soorten EPDM

Europees of Amerikaans EPDM?

Voorbereiding van de ondergrond

Een van de belangrijkste factoren die de kwaliteit van de installatie van EPDM op beton beïnvloeden, is de voorbereiding van de ondergrond. Het is belangrijk dat het betonoppervlak schoon en droog is voordat u begint met leggen. Alle stof, vuil, olie en andere verontreinigingen moeten worden verwijderd om een goede hechting van de lijm op het betonoppervlak te garanderen. Het is aan te bevelen om het oppervlak te reinigen met een oplosmiddel, zoals isopropylalcohol, voordat u begint met lijmen.

Welke lijm moet ik gebruiken voor het lijmen van EPDM op beton?

Er zijn verschillende soorten lijmen die geschikt zijn voor het verlijmen van ons product op beton. De keuze van de lijm hangt af van de grootte van het oppervlak dat moet worden gelijmd, de omgevingstemperatuur en de tijdsduur van de installatie. De meest gebruikte lijm voor deze toepassing is een contactlijm.

Een contactlijm werkt door het aanbrengen van de lijm op zowel de ondergrond als de EPDM. Nadat de lijm droog is, wordt de folie op het betonoppervlak geplaatst en vervolgens in elkaar gedrukt. Het voordeel van een contactlijm is dat het snel hecht en sterk blijft, zelfs bij veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Andere lijmsoorten, zoals MS-polymeerlijm of PU-lijm, kunnen ook worden gebruikt, maar de keuze hangt af van de specifieke omstandigheden van de installatie.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Hoe lijm ik EPDM op beton?

  • Nu het betonoppervlak is voorbereid en de juiste lijm is geselecteerd, kun je beginnen met het aanbrengen van de lijm. Zorg ervoor dat je een gelijkmatige laag lijm aanbrengt op het betonoppervlak met behulp van een roller of kwast. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de lijm gelijkmatig is verdeeld over het gehele oppervlak om een goede hechting te garanderen.
  • Zodra de lijm is aangebracht, kun je het EPDM op het betonoppervlak plaatsen. Zorg ervoor dat het EPDM goed is uitgelijnd en recht is voordat je deze op de lijm plaatst. Gebruik vervolgens een bezem of een rubberen roller om het folie gelijkmatig op het betonoppervlak aan te drukken en ervoor te zorgen dat het folie stevig is vastgelijmd.
  • Na het plaatsen van de EPDM op het betonoppervlak, is het belangrijk om de randen goed af te werken. Dit kan worden gedaan door de randen van de folie om te vouwen en deze vervolgens vast te lijmen aan het betonoppervlak. Zorg ervoor dat de randen stevig en gelijkmatig zijn vastgelijmd om te voorkomen dat er water of vuil onder het EPDM terechtkomt.

EPDM koopt u bij Interexpress!

Bij Interexpress verkopen wij enkel A-kwaliteit Europees EPDM, deze kunt u los op maat of in een compleet dakpakket bestellen. Dit dakpakket bevat alles wat u nodig heeft voor uw klus, inclusief een montagehandleiding waarin stap voor stap staat beschreven hoe u het best het EPDM kunt leggen. Voor advies kunt u altijd terecht bij onze klantenservice, onze experts helpen u graag!