• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Kiezen voor DPC of EPDM als waterkeringsfolie?

Wat is het verschil tussen DPC en EPDM folie als waterdichtingsoplossing? Als u te maken heeft met vochtproblemen in uw kelder of kruipruimte of als u bezig bent met verbouwen of renoveren, is het belangrijk dat u de muren en vloeren waterdicht maakt. Hierbij kunt u kiezen tussen verschillende soorten waterdichtingsfolie, waaronder DPC en EPDM. Wat is nu het beste? In dit blog gaan we u hier meer over vertellen!

Eigenschappen van EPDM

EPDM is een synthetisch rubber en de afkorting epdm staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Het wordt veel gebruikt als dakbedekking voor platte en lichte hellende daken, maar ook voor het vervangen van loodslabben, afdichting van dilatatievoegen en het bekleden van goten en balkons. EPDM is op maat te bestellen en kan ook prima dienen als waterdichte en vochtwerende folie. Kenmerken van EPDM-folie zijn onder meer: milieuvriendelijk (recyclebaar), gemiddelde levensduur van 50 jaar, uitstekend bestand tegen atmosferische invloeden, uv bestendig, geschikt voor verschillende waterdichte afwerkingen en daarnaast wordt dit waterkerende folie op het dak verlijmd i.p.v. gebrand zoals bij andere soorten dakbedekking.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
dakkapel-met-epdm

Dakkapel

Dakkapel met EPDM

is-epdm-zelfklevend

Lijmen

Is EPDM zelfklevend?

EPDM is 100% waterdicht

EPDM heeft zeer goede UV- en ozonbestendige eigenschappen. Uiteraard is het daarnaast zeer goed bestand tegen invloeden van het weer en dit EPDM folie is niet alleen waterdicht, maar ook luchtdicht. Daarom kan het zowel binnen als buiten toegepast worden bij veel verschillende toepassingen.

Eigenschappen DPC

DPC-folie is een waterdichte en vochtwerende (en soms dampdichte) rubberfolie die gebruikt wordt tegen opstijgend of doortrekkend vocht in muurconstructies. Ook kan het gebruikt worden bij waterkerende en vochtwerende constructies voor kelderruimtes, kozijnaansluitingen en funderingen. Het wordt gemaakt van gerecycled polyethyleen en is zeer milieuvriendelijk. Kenmerken van DPC-folie zijn: geschikt voor waterdichte en vochtwerende constructies, temperatuurbestendig, niet giftig, rot niet, moet worden verlijmd. Net zoals EPDM is DPC folie ook bestand tegen Uv-straling en temperatuurbestendig.

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Welke moet ik kiezen, DPC of EPDM?

U kunt uw keuze voor dakbedekking maken op basis van de voor- en nadelen van beide materialen. EPDM dak folie heeft meer voordelen, maar is in aanschaf duurder dan DPC. Echter, EPDM gaat langer mee en verdient zichzelf op de lange termijn terug. Ook is EPDM makkelijker toe te passen omdat het te verkrijgen is in diverse afmetingen en diktes.

Dakkapel waterdicht maken met EPDM

Het dak van een dakkapel kunt u vrijwel in elke geval eenvoudig waterdicht maken met EPDM, dit product is namelijk bestand tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast hoeft het niet op het dak gebrand te worden, maar kunt u het eenvoudig zelf verlijmen. EPDM op een dakkapel heeft een levensduur van wel 50 jaar en is daarmee zeer duurzaam.

EPDM koopt u bij Interexpress!

Zoals al eerder vermeld kunt u EPDM op maat bestellen, maar om het u nog makkelijker te maken hebben wij in ons assortiment ook complete EPDM-pakketten. Dit pakket bevat alles wat u nodig heeft om het folie op uw dak te verlijmen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor diverse bijproducten zoals daktrimmen, PIR-isolatie, verschillende lijmen en kitten en hemelwaterafvoeren. Bij de klus kunt u onze bijgeleverde montagehandleiding bij de hand houden, hierin staat stap voor stap beschreven hoe u de klus tot een goed einde kunt brengen. Bij het leggen van deze rubber dakbedekking heeft u dan ook geen professionele dakdekker nodig, wat u meteen in de kosten bespaart. Wanneer u vragen heeft kunt u uiteraard altijd contact opnemen met onze klantenservice, onze EPDM experts helpen u graag! Ons team doet hun uiterste best om u te voorzien van de beste service, zo ontvangt u uw bestelling al binnen 2 werkdagen.