• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Kimfixatie en EPDM dakbedekking

Het Europees EPDM van Interexpress staat bekend om zijn elasticiteit, duurzaamheid en lange levensduur, maar met name die elasticiteit kan een risico vormen voor de lange levensduur. In de hoeken van een dak kan de EPDM dakbedekking namelijk na verloop van tijd losraken door het vele uitzetten en krimpen. In dit blog vertellen we u waarom u kimfixatie zou moeten toepassen.

Wanneer gebruik maken kimfixatie?

Kimfixatie is letterlijk een fixatie in de kim van het dak. De kim is de overgang van het horizontale dakoppervlak naar een opstaande rand. EPDM is zeer elastisch, hierdoor krimpt het bij koud en zet het uit bij warmte, hierdoor blijft het folie soepel na decennialange temperatuurverschillen. Door deze elasticiteit brengt helaas ook een nadeel met zich mee, de plekken op het dak waar het horizontale oppervlak overgaat naar een verticale dakrand zorgen namelijk voor zeer grote trekkrachten op het dakrubber waardoor het telkens uitzet en krimpt. Dit zorgt er na verloop van tijd voor dat de dakbedekking gaat scheuren of loskomt van het dak. Wanneer u kimfixatie toepast, zorgt u ervoor dat de grote trekkrachten worden opgevangen en de levensduur van het EPDM wordt verlengd.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie

Eigenschappen EPDM

Het Europees folie van Interexpress kunt u simpel en snel zelf op het dak verlijmen met onze speciaal geproduceerde bodemlijm en contactlijm. Omdat u hiervoor ook geen brander nodig heeft, kunt u de klus zelf uitvoeren zonder dure expert. U krijgt het op maat geleverd zodat u zelf niet hoeft te gaan knippen, dit voorkomt dat er een lekkage kan ontstaan. Dit product kunt u ook nog eens op vrijwel elke ondergrond verlijmen, voorbeelden hiervan zijn: mastiek, bitumen, oude epdm, metaal, hout en beton. Ook kunt u dit gebruiken als ondergrond voor zonnepanelen of een groendak, wanneer dit het geval is raden wij u aan om te kiezen voor onze 1,3mm dikke variant.

is-epdm-wortelwerend

Groendak

Is EPDM wortelwerend?

wanneer-ik-het-best-epdm-leggen

Leggen

Wanneer EPDM dakbedekking leggen?

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Voordelen van EPDM van Interexpress!

Bij Interexpress doen we ons uiterste best om uw bestelling snel te leveren, zo ontvangt u uw bestelling al binnen 2 werkdagen op een door u gekozen locatie. Voor vragen of advies kunt u altijd terecht bij onze klantenservice, onze EPDM-experts staan 5 dagen per voor u klaar!

Of bekijk via deze link een videohandleiding voor het verlijmen van de dakrand.