• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Kun je EPDM dakbedekking in de winter plaatsen?

Meestal is het beste moment om een EPDM-dak aan te leggen tijdens de lente wanneer het vaak droog en zonnig is, waardoor ideale omstandigheden ontstaan voor installatie. Helaas is dit niet altijd het geval, vooral in Nederland waar ongunstig weer zoals kou, regen en harde wind vaak voorkomt. Dit leidt tot de vraag of EPDM ook in de winter geplaatst kan worden. In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp.

EPDM in de winter leggen?


EPDM-dakbedekking moet op het dak worden gelijmd, in tegenstelling tot andere soorten dakbedekking. Dit heeft zowel voordelen als één belangrijk nadeel. Bij het aanbrengen van EPDM bij temperaturen onder de 5 graden Celsius zal de lijm aanzienlijk minder goed hechten en drogen. Daarnaast is de luchtvochtigheid van cruciaal belang; als deze boven de 80% ligt, is het verstandig om een andere datum te kiezen voor het plaatsen van uw dakbedekking.

Op een mooie winterdag is het echter wel mogelijk om met succes uw dak te voorzien van onze EPDM-dakbedekking. Het is daarbij essentieel om de bijbehorende EPDM-lijm op kamertemperatuur te bewaren, omdat dit de kans vergroot op een soepelere dakinstallatie.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
is-epdm-brandbaar

EPDM dakbedekking

Is EPDM brandgevaarlijk?

Vervangen-epdm-dakbedekking

Dakbedekking

Repareren of vervangen van dakbedekking

EPDM plaatsen in de sneeuw

Zoals eerder aangegeven, is het antwoord vrij duidelijk: wanneer het sneeuwt, is de luchtvochtigheid meestal hoog en wordt de ondergrond waarop het EPDM moet worden aangebracht vaak erg nat. Als u dan probeert om EPDM te verlijmen, is de kans groot dat de lijm niet goed droogt en dus niet goed hecht. EPDM aanbrengen in de regen is daarom ook geen goed idee. Als er echter sneeuw is gevallen in de nacht voordat u van plan bent om het EPDM te plaatsen, is het van essentieel belang dat u ervoor zorgt dat de ondergrond vrij is van sneeuw en voldoende droog is om het EPDM op aan te brengen. Als de ondergrond toch te nat is, raden wij aan om nog een dag te wachten.

EPDM leggen bij warm weer

EPDM kan vrijwel het hele jaar door worden geïnstalleerd vanwege zijn weerbestendigheid tegen extreme temperaturen. Het is echter sterk aan te raden om bij het verlijmen van EPDM-dakbedekking een minimale temperatuur van 5 graden Celsius te handhaven. Bij koeler weer bestaat namelijk het risico dat de lijm minder efficiënt droogt en dus minder goed hecht. In warme omstandigheden kan het dakoppervlak snel opwarmen, wat het plaatsen van EPDM oncomfortabel kan maken. Het is ook beter om EPDM te installeren tijdens periodes van goed weer, zodat het materiaal voldoende tijd heeft om uit te harden voordat het wordt blootgesteld aan extreme weersomstandigheden.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Bij welke temperatuur EPDM lijmen?

Zoals eerder aanbevolen, adviseren we om het EPDM te verlijmen bij een temperatuur van minimaal 5 graden Celsius. Als er haast is, bijvoorbeeld vanwege een lekkage, is het cruciaal dat de lijm de juiste temperatuur heeft. Het wordt niet aanbevolen om dakbedekking aan te brengen tijdens regenachtig, koud of extreem heet weer.

Interexpress is uw EPDM specialist!


Met onze uitgebreide ervaring in EPDM weten we precies wat nodig is om uw dakproject efficiënt te laten verlopen. Aarzel daarom niet om contact op te nemen met onze deskundige EPDM-adviseurs als u vragen heeft.

Bij ons vindt u hoogwaardige Europese A-kwaliteit EPDM, wat als groot voordeel heeft dat u geen primer hoeft te gebruiken en direct aan de slag kunt. Naast de eerder genoemde accessoires bieden wij ook EPDM-dakrandprofielen aan, waarmee u uw dak op een strakke manier kunt afwerken. Voor een professionele isolatie van uw dak raden wij onze PIR-isolatieplaten aan.