• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Kun je EPDM leggen als het regent?

Wanneer u van plan bent om EPDM te gaan leggen, is het belangrijk om goed rekening te houden met de weersomstandigheden. U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat uw EPDM optimaal hecht aan de dakoppervlakte, in deze blog geven we u enkele tips voor de optimale omstandigheden tijdens het leggen van EPDM.   

EPDM leggen wij regen

Het leggen van EPDM dakbedekking terwijl het regent of het net geregend heeft, raden wij sterk af. De luchtvochtigheid mag niet hoger zijn dan 80%, dit kunt u controleren bij een weerstation. Aangezien EPDM dampdicht is, blijft al het water dat onder het folie terechtkomt daar vastzitten, inclusief waterdamp in de lucht. Dit kan problemen veroorzaken met de hechting van de lijm, waardoor het dakmateriaal los kan laten door zogenaamde “verzeping”. Dit zou zonde zijn na alle moeite die is gestoken in het bedekken van het platte dak. Wanneer u door een lekkage genoodzaakt bent om EPDM te leggen tijdens regenval, zorg er dan voor dat u het EPDM en de EPDM lijmen van te voren goed op kamertemperatuur houdt.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
grind-als-ballast-op-een-dak-met-epdm-dakbedekking

Grind als ballast

Grind als ballast op een EPDM dak?

kan-een-groendak-met-epdm

EPDM en groendak

Kan een groendak op EPDM?

EPDM leggen bij warm of koud weer

EPDM staat bekend om een hoge elasticiteit, een zeer mooie en belangrijke eigenschap van dakbedekking. Bij warm weer rekt het folie uit, terwijl het bij koud weer krimpt. Hierdoor is het geschikt voor diverse omstandigheden. Dankzij deze elasticiteit past het materiaal zich moeiteloos aan aan veranderende weersomstandigheden. Of het nu warm of koud is, EPDM blijkt een ideale oplossing te zijn voor uw dak!

Kort gezegd, EPDM is de ideale keuze voor dakbedekking in landen zoals Nederland. Het materiaal blijft bestand tegen extremen zoals kou, hitte, regen, hagel of wind. Met onze hittebestendige lijm wordt optimale hechting gegarandeerd, waardoor ballast optioneel is, maar zeker niet noodzakelijk.

Voorbereiding van het dak

Voordat u aan de installatie begint, is het belangrijk ervoor te zorgen dat uw dak schoon, droog en vrij van beschadigingen en rottingsplekken is. Dit vereist een grondige reiniging van het dakoppervlak. De temperatuur speelt ook een belangrijke rol bij het leggen van uw dak om een optimale hechting te verzekeren. We adviseren om de klus uit te voeren bij een minimale temperatuur van 5 graden Celsius. In gevallen waarbij haast geboden is, zoals bij een lekkage, is het van cruciaal belang dat de lijm op de juiste temperatuur is. Ook kunt u voor u aan de klus begint bijvoorbeeld nog even onze videohandleidingen bekijken, zodat u goed voorbereid aan de klus kunt beginnen.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

                                                     

Hoogwaardige EPDM-dakbedekking van Interexpress.

Met onze uitgebreide ervaring op het gebied van EPDM, kunt u altijd rekenen op Interexpress voor deskundig advies en ondersteuning. Onze specialisten staan altijd klaar om u van de benodigde informatie te voorzien, dus aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Als u snel aan de slag wilt gaan en alles in één keer wilt regelen, bieden wij EPDM dakpakketten aan. Deze pakketten bevatten alles wat u nodig heeft om uw project succesvol af te ronden, waaronder EPDM-folie, optionele hemelwaterafvoer, bodemlijm en contactlijm.