• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Kun je EPDM op EPDM lijmen?

Wilt u EPDM op EPDM verlijmen? Dan bent u bij Interexpress op de juiste plek! Wij verstrekken u uitgebreide informatie over de verschillende ondergronden waarop u EPDM kunt bevestigen, adviseren over de meest geschikte lijm en bieden instructies over hoe u zelf kunt beginnen.

EPDM over EPDM heen lijmen?

Met contactlijm kunt u bijvoorbeeld EPDM banen aan elkaar plakken. Dit wordt vaak gedaan als u EPDM heeft dat niet op de maat van uw dak is aangepast. Voor accessoires wordt voor een waterdichte hechting ook wel kit toegepast, dit is het geval bij EPDM prefab hoeken, EPDM afvoeren, EPDM manchetten of EPDM stroken.

Conclusie: EPDM op EPDM plakken is mogelijk. Gebruik hiervoor onze speciale EPDM contactlijm en EPDM kit voor een oersterke waterdichte afwerking.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm-schuur-dak

EPDM op schuurdak

EPDM op het dak van uw schuur?

Een dakterras op EPDM folie

Ballast en EPDM

Dakterras of balkon met EPDM?

Hoe werkt het lijmen van EPDM op EPDM?

Hoewel u waarschijnlijk al bekend bent met het feit dat EPDM dakbedekking gemakkelijk zelf te plaatsen is, zetten wij de stappen voor het verlijmen van EPDM op EPDM op een rijtje:

  • Maak de ondergrond goed schoon met een groene zeep
  • Maak de ondergrond vervolgens droog en vetvrij
  • Zorg dat de overlapping van het EPDM minimaal 15 cm is
  • Breng de EPDM contactlijm aan op beide EPDM folies
  • Kit de laatste 3cm af met onze EPDM kit

Kan ik EPDM makkelijk aanbrengen op hout, isolatie of bitumen?

EPDM is geschikt voor plaatsing op platte daken met uiteenlopende ondergronden. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld veel daken met bitumen dakbedekking die vervangen moet worden. In de meeste gevallen kan de EPDM hierop probleemloos rechtstreeks worden verlijmd. Wel hangt dit uiteraard af van de staat van het dak en mogen er geen scherpe uitsteeksels de folie beschadigen.

Ook kunt u EPDM dakbedekking aanbrengen op ondergronden zoals hout, beton en steen. Zelfs directe plaatsing op isolatie is mogelijk – in dat geval zijn wel speciale PIR-isolatieplaten vereist. Bent u overtuigd? Bestel dan direct hier uw EPDM dakbedekking en lees onze uitgebreide handleiding om het plaatsen nóg eenvoudiger te maken.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Interexpress voor uw EPDM dak!

Bij ons kunt u eenvoudig dakbedekking op maat bestellen, waardoor onnodig afval wordt voorkomen en u geen risico loopt op beschadigingen of scheuren door zelf te knippen in het materiaal. Hierdoor verkleint u ook het risico op lekkages in de dakbedekking. Ons assortiment omvat alles wat u nodig heeft voor uw project, waaronder PIR-dakisolatie, daktrimmen, verschillende soorten lijmen, hemelwaterafvoeren, ontluchtingen en een breed scala aan gereedschappen. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan graag voor u klaar om te helpen!