• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €395
  • Veilig betalen en snel verzonden

EPDM, bitumen of mastiek dakbedekking?

Vroeger waren mastiek en bitumen veelgebruikte materialen voor platte daken. Tegenwoordig wint EPDM sterk aan populariteit vanwege verschillende voordelen ten opzichte van mastiek en bitumen.

Mastiek dakbedekking

Mastiek was een teerachtige dakbedekking die voornamelijk werd gebruikt om platte daken af te dichten. Er waren destijds weinig alternatieven beschikbaar. Plat dak werd vaak als problematisch beschouwd, omdat het een zwakke plek van een woning was met veel lekkages. Mastiek had enkele voordelen, maar ook veel nadelen. In de zomer werd het half vloeibaar en in de winter werd het bros en kwetsbaar. Reparatie was lastig, vooral in combinatie met opkomende dakisolatie. Bovendien bleek mastiek schadelijk voor de gezondheid, waardoor het gebruik ervan eind jaren zeventig werd gestopt. In Nederland komt men echter nog steeds mastiek tegen, meestal in een slechte staat.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm-dakpakket

EPDM

Kiezen voor een EPDM dakpakket?

nieuw-daktrimmen-in-diverse-kleuren

Daktrimmen

Daktrimmen in diverse kleuren!

Bitumen dakbedekking

Vanaf de jaren tachtig was bitumen, ook wel dakleer of APP-dakbedekking genoemd, veruit de meest populaire keuze voor dakbedekking. PVC-daken waren ook in opkomst, maar bitumen had de voorkeur van velen. Dakleer kon relatief gemakkelijk worden aangebracht met een brander en werd bijna overal op platte daken gebruikt. Het nadeel was dat het snel verouderde, waardoor het binnen tien jaar vaak al moest worden vervangen. Reparatie of vervanging van bitumen dakbedekking was duur omdat een loodgieter of dakdekker nodig was om lekkages te verhelpen. Het gebruik van een gasbrander op het dak zorgde ook voor brandgevaar en strengere eisen voor reparaties. Het branden langs de randen van het dak is zelfs verboden en verzekeraars hebben de premies voor brandschade bij bitumendakbedekking verhoogd. Vloeibare dakbedekking heeft ook nadelen die het ongeschikt maken.

Opkomst van EPDM dakbedekking

Vanwege de nadelen van mastiek en bitumen ontstond er behoefte aan een nieuw type dakbedekking: gemakkelijk en veilig aan te brengen, duurzaam en lekvrij. EPDM voldeed aan al deze eisen en was goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden en uv-straling. Interexpress verkoopt al jaren hoogwaardige EPDM-dakbedekking, inclusief speciale lijm, kit en accessoires zoals hemelwaterafvoeren en ontluchtingen. Bij ons kunt u ook terecht voor EPDM-dakpakketten, waarbij u op onze website de gewenste lengte en breedte kunt aangeven. Wij leveren dan precies voldoende lijm, een handleiding en, afhankelijk van het pakket, de benodigde hemelwaterafvoer.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Advies op maat over EPDM

Voor advies op maat over EPDM-folie voor specifieke toepassingen kunt u contact met ons opnemen. Onze specialisten helpen u graag om uw project tot een succes te maken. Daarnaast kunt u een kijkje nemen op onze website voor videohandleidingen of informatieve blogs!