• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €395
  • Veilig betalen en snel verzonden

Nieuw in ons assortiment: Kabeldoorvoeren

Als je bezig bent met het plaatsen van zonnepanelen of een airco op een plat dak, is het belangrijk om ook na te denken over de kabeldoorvoeren. Een kabeldoorvoer is namelijk de opening in het dak waar de kabels doorheen worden gevoerd om de zonnepanelen of airco aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk. In deze blog bespreken we de verschillende soorten kabeldoorvoeren die gebruikt kunnen worden op een plat dak met EPDM-dakbedekking.

EPDM-kabeldoorvoer waterdicht aansluiten

Wilt u uw nieuwe kabeldoorvoer waterdicht afwerken? In dat geval zijn een EPDM-aandrukroller, een speciale kitspuit en EPDM-schaar onmisbaar. Het is verstandig om een EPDM-manchet te gebruiken en deze goed af te kitten met onze speciale EPDM kit en lijm. Hierdoor voorkomt u een vervelende lekkage aan uw nieuwe EPDM dak. Bestel naast de kabeldoorvoer uw EPDM-hemelwaterafvoer, EPDM-spuitpistool en Tytane kitspuit eenvoudig en snel in onze webshop.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie

Stroken

Nieuw: zelfklevende stroken!

epdm-meest-duurzame-dakbedekking

EPDM

De duurzaamheid van EPDM

Kabeldoorvoer zelf monteren

Bent u vanzelf uw nieuwe EPDM-kabeldoorvoer te monteren? Een goede voorbereiding en het aanschaffen van de juiste EPDM-accessoires zijn het halve werk. Bekijk voorafgaand onze praktische video handleiding, zodat u het project met succes kunt voltooien. Maak een gat in het dak, plaats in dit gat de ontluchting en maak de kabeldoorvoer waterdicht met behulp van een manchet. Vervolgens zorgt u voor het goed dichtkitten van de afvoer. Een EPDM kabeldoorvoer is gemaakt van duurzaam materiaal en kunt u eenvoudig monteren met behulp van een kitspuit en contactlijm.

Combineren met EPDM-dakbedekking

EPDM-dakbedekking is een veelgebruikte dakbedekking is op platte daken. EPDM is een synthetisch rubber dat zeer geschikt is voor gebruik op platte daken vanwege zijn waterdichte eigenschappen en lange levensduur. EPDM is daarnaast flexibel en kan daardoor goed worden gebruikt bij gebogen of ronde dakvormen.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

EPDM-accessoires kopen bij Interexpress

Omdat het leggen van EPDM-dakbedekking begint met bijbehorend gereedschap, bieden wij een uiteenlopend assortiment aan EPDM-accessoires. Bestel online uw EPDM-spuitpistool, kitspuit en EPDM-schaar voor het aanbrengen van EPDM dakfolie en monteren van uw EPDM kabeldoorvoer. Na het plaatsen van uw bestelling, ontvangt u binnen 2 werkdagen de bestelde EPDM-producten.

Heeft u nog vragen over het monteren van EPDM-kabeldoorvoer? Schroom niet en neem gerust contact met onze experts op via 0850656810 of mailen naar info@interexpress.nl.