• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
 • Express levering op locatie gratis vanaf €395
 • Veilig betalen en snel verzonden

Nieuwe producten: Loodvervanger

Tytane’s Loodvervanger is een veelzijdig en milieuvriendelijk materiaal dat fungeert als alternatief voor traditioneel lood in diverse toepassingen. Het wordt gebruikt om naden, voegen, daken, gevels, kozijnen en verbindingen volledig waterdicht te maken. In deze blog vindt u meer informatie over dit product:

Eigenschappen van Tytane loodvervanger

Tytane Loodvervanger wordt geprezen als een uitstekend alternatief voor traditioneel lood, met vergelijkbare kenmerken. Wat dit product zo uniek maakt, is dat het volledig vrij is van schadelijke stoffen. Dit maakt het niet alleen veilig voor zowel mens als milieu, maar bevordert ook duurzaamheid. Bovendien is Tytane Loodvervanger aanzienlijk goedkoper in aanschaf dan conventioneel lood, en de verwerking ervan is ook nog eens een stuk eenvoudiger. Dit zorgt ervoor dat u niet alleen tijd en kosten bespaart, maar onze loodvervanger laat ook geen sporen achter op dakpannen of metselwerk. Daarnaast heeft het een levensduur van meer dan 30 jaar.

Tytane Loodvervanger wordt gemaakt met behulp van gerecyclede kunststoffen. Na een levensduur van minstens 30 jaar ondergaat het product een recycleproces waarbij de grondstoffen worden hergebruikt voor de productie van nieuwe materialen. Op deze manier wordt er geen beroep gedaan op nieuwe grondstoffen en blijft de levenscyclus van de loodvervanger gesloten.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie
zonnepanelen-op-plat-dal

Zonnepanelen

Zonnepanelen en EPDM: tips

uv-straling-epdm

Uv-straling

EPDM en Uv-straling: invloed

Waar gebruik ik loodvervanger voor?

 • Het plaatsen van waterkeringen in spouwmuren en onder kozijnen.
 • Bescherming van de onderkant van schoorstenen met een verbinding naar de dakpannen.
 • Toepassing van waterkeringen met behulp van loketten in schoorstenen.
 • Het creëren van een afdichtingslaag aan de basis van dakkapellen en dakramen.
 • Het dichten van de voeg tussen de zijwanden van de kapel en het pannendak.
 • Het realiseren van een waterdichte aansluiting tussen een buitenmuur en een aanbouw.
 • Gebruik als kilgoot en afdichting op de nok van een (pannen)dak.

Voordelen van loodvervanger

Dankzij het lichte gewicht en de langere rollengtes biedt Tytane Loodvervanger aanzienlijk meer gebruiksgemak en een snellere verwerking in vergelijking met soortgelijke materialen. Er is geen noodzaak meer om na elke meter een overlap te creëren, aangezien de langere rollengtes toelaten om meer afdichting te realiseren binnen dezelfde tijdsperiode, met minder overlappend materiaalgebruik. U bespaart hiermee zowel tijd als materiaal, maar dit zorgt natuurlijk ook voor een aanzienlijke kostenbesparing.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

EPDM koopt u bij de EPDM specialist!


Wilt u de informatie hierboven graag in beeld zien? Bekijk dan onze handige montagevideo’s. Bovendien ontvangt u bij uw bestelling een gedrukte handleiding. Als u vragen heeft, staat onze klantenservice altijd voor u klaar. Onze experts helpen u graag!

Heeft u behoefte aan advies over onze loodvervanger? Neem contact op met onze specialisten via 085 065 6810 of vul ons contactformulier in.