• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Stilstaand water op uw platte dak?

Wanneer er water op het dak blijft staan, kan dit flinke problemen veroorzaken. Het is dan ook belangrijk om dit probleem z.s.m. op te lossen, om eventuele schade en lekkages aan uw dak te voorkomen. Daarom vertellen we u in deze blog over de oorzaken en gevolgen van stilstaand water op het platte dak. Daarnaast geven we u enkele tips!

Blijft het water op het platte dak staan?


Een veelvoorkomend probleem bij platte daken betreft het stagneren van water op het oppervlak. Dit probleem kan voortkomen uit diverse oorzaken, waaronder gebrekkige waterafvoer, ontoereikende helling, of verstoppingen in de afvoerkanalen.

Stilstaand water op het dak brengt potentieel schadelijke gevolgen met zich mee, zoals lekkages en andere vormen van schade. Om deze reden dient er regelmatig onderhoud plaats te vinden, om hiermee het risico op lekkage en schade te minimaliseren.

Nog een mogelijke bron van daklekkages is gerelateerd aan de installatie van zonnepanelen. Deze panelen worden in veel gevallen op platte daken gemonteerd, wat de natuurlijke waterafvoer kan verstoren. Als water zich ophoopt op het dakoppervlak, bestaat de kans dat dit resulteert in lekkages onder de zonnepanelen.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie

Dakbedekking

Zelf dakbedekking verwijderen

is-epdm-wortelwerend

Groendak/sedumdak

Is EPDM wortelwerend?

Waterdicht EPDM folie

Om stilstaand water op het dak te vermijden, kan waterbestendige folie zoals EPDM worden ingezet. Dit specifieke materiaal is doelbewust ontwikkeld om waterdicht te zijn en is bestand tegen nagenoeg alle weersomstandigheden. Het gebruik van EPDM vermindert het risico op lekkages aanzienlijk.

Dit Europese EPDM-folie heeft zelfs een gegarandeerde levensduur van minstens 50 jaar en vergt bovendien beperkt onderhoud. Het is bijzonder geschikt voor combinatie met zonnepanelen, groendaken of sedumdaken. In deze scenario’s is een EPDM-folie met een dikte van 1,30 mm benodigd vanwege de verhoogde belasting op het EPDM als gevolg van het gewicht van de zonnepanelen of het sedum.

Zonnepanelen op PVC of EPDM?

Overweegt u om zonnepanelen op een PVC-dakbedekking te installeren? Let er dan op dat de natuurlijke waterafvoer niet verstoord raakt. Daarom is het raadzaam om een vakman in te schakelen met ervaring in het aanbrengen van zonnepanelen op PVC-daken, de kosten lopen hierdoor natuurlijk wel aanzienlijk op. Een ander nadeel van PVC is de beperkte levensduur; deze bedraagt slechts ongeveer 25 tot maximaal 30 jaar.

Deze aanpak zorgt voor een correcte waterafvoer en minimaliseert het risico op lekkage na het plaatsen van zonnepanelen. Met EPDM dakbedekking heeft u geen last van zorgen. Het leggen van EPDM dakbedekking is goed zelf uitvoerbaar, vooral met behulp van onze meegeleverde montagehandleiding en online montagevideo’s. Ook kunt u waardevolle informatie vinden in een van onze informatieve blogs!

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Uw waterdichte EPDM folie koopt u bij Interexpress!


Het stilstaan of vastlopen van water op een plat dak kan diverse complicaties met zich meebrengen. Het is dus van groot belang om dit probleem prompt te verhelpen. Een effectieve aanpak omvat het gebruik van waterdichte folie, zoals EPDM.

Verder is het cruciaal om de natuurlijke waterafvoer niet te verstoren. Hierdoor wordt de kans op lekkages aanzienlijk verminderd. Bij het overwegen van de installatie van zonnepanelen op een plat dak, dient vooral de waterafvoer goed in acht te worden genomen. Een zorgvuldige aanpak van dit aspect voorkomt lekkages.