• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Voorkomen van vocht in uw muur

Daklekkage oplossen: hoe doe ik dat

Daklekkages worden vaak veroorzaakt door verouderde of slecht geïnstalleerde dakbedekking. Vooral veel bitumen dakbedekkingen die in de jaren tachtig in Nederland zijn aangelegd, beginnen nu tekenen van veroudering te vertonen. Nog oudere daken, zoals die met mastiek, zijn gelukkig zeldzaam geworden in de praktijk.

De mate van lekkagebestendigheid van dakbedekking hangt af van de eigenschappen van het gebruikte materiaal. Neem bijvoorbeeld EPDM: dit materiaal is volledig waterdicht en daardoor bestand tegen zelfs de zwaarste regenbuien. Bovendien heeft EPDM de eigenschap dat het zonder problemen kan uitzetten en krimpen bij temperatuursveranderingen, waardoor er geen scheurtjes ontstaan die kunnen leiden tot lekkage.

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

Aanleggen van waterdichte dakbedekking

Naast de keuze voor de juiste dakbedekking is de manier waarop deze wordt aangebracht minstens zo belangrijk. Een materiaal zoals EPDM biedt namelijk alleen volledige waterdichtheid wanneer de stroken op het dak naadloos op elkaar aansluiten. Dit betekent dat het aanbrengen van EPDM exact moet gebeuren volgens de voorgeschreven methode.

Bij Interexpress bieden we gemakkelijk hanteerbare EPDM stroken die snel op elk plat of licht hellend dak kunnen worden aangebracht. Onze talkloze stroken maken een eenvoudige verlijming mogelijk zonder het gebruik van primer. Deze veelzijdige stroken zijn niet alleen geschikt voor het afwerken van daken, maar ook voor waterdichte verbindingen.

Bestrijden van doorslaan of optrekkend vocht

Naast vocht dat via het dak binnenkomt, kan er ook optrekkend of doorslaand vocht zijn dat via de grond of de muur de woning binnendringt. Als je te maken hebt met optrekkend vocht, kan het helpen om onder de vloer een slabbe of foamglas aan te brengen. Op die manier voorkom je dat het vocht omhoog kan kruipen.

Als het vocht echter via de buitenmuur naar binnen komt, kun je ook gebruik maken van de waterdichte EPDM stroken van Interexpress. Plaats ze in dit geval aan de buitenzijde van het buitenspouwblad om te voorkomen dat toekomstige heftige regenbuien ernstige gevolgen hebben. Ontdek nu al onze beschikbare EPDM dakbedekkingen.

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

  • Hoe verloopt een totaalrenovatie met EPDM?
    Hier bespreken we totaalrenovatie met EPDM. EPDM is veelzijdig en geschikt voor diverse renovatieprojecten, zoals het dak of de goot van uw gebouw
  • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
    Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
  • EPDM op het dak van een schuur leggen
    Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress