• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €395
  • Veilig betalen en snel verzonden

Voorkomen van vocht in uw muur

Als je op het zolderplafond donkere vlekken of schimmelvorming opmerkt, is de kans groot dat er vocht vanuit het dak je huis binnen lekt. Wat nog erger is, is als dit vocht na verloop van tijd ook vochtplekken op je muren veroorzaakt. In zo’n geval is het van groot belang om snel actie te ondernemen en de juiste maatregelen te nemen om de problemen permanent op te lossen.

Daklekkage oplossen: hoe doe ik dat

Daklekkages worden vaak veroorzaakt door verouderde of slecht geïnstalleerde dakbedekking. Vooral veel bitumen dakbedekkingen die in de jaren tachtig in Nederland zijn aangelegd, beginnen nu tekenen van veroudering te vertonen. Nog oudere daken, zoals die met mastiek, zijn gelukkig zeldzaam geworden in de praktijk.

De mate van lekkagebestendigheid van dakbedekking hangt af van de eigenschappen van het gebruikte materiaal. Neem bijvoorbeeld EPDM: dit materiaal is volledig waterdicht en daardoor bestand tegen zelfs de zwaarste regenbuien. Bovendien heeft EPDM de eigenschap dat het zonder problemen kan uitzetten en krimpen bij temperatuursveranderingen, waardoor er geen scheurtjes ontstaan die kunnen leiden tot lekkage.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
Vervangen-epdm-dakbedekking

Repareren

Repareren of vervangen van EDPM

mastiek of bitumen op een plat dak

Dakbedekking

Mastiek en bitumen op plat dak?

Aanleggen van waterdichte dakbedekking

Naast de keuze voor de juiste dakbedekking is de manier waarop deze wordt aangebracht minstens zo belangrijk. Een materiaal zoals EPDM biedt namelijk alleen volledige waterdichtheid wanneer de stroken op het dak naadloos op elkaar aansluiten. Dit betekent dat het aanbrengen van EPDM exact moet gebeuren volgens de voorgeschreven methode.

Bij Interexpress bieden we gemakkelijk hanteerbare EPDM stroken die snel op elk plat of licht hellend dak kunnen worden aangebracht. Onze talkloze stroken maken een eenvoudige verlijming mogelijk zonder het gebruik van primer. Deze veelzijdige stroken zijn niet alleen geschikt voor het afwerken van daken, maar ook voor waterdichte verbindingen.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Bestrijden van doorslaan of optrekkend vocht

Naast vocht dat via het dak binnenkomt, kan er ook optrekkend of doorslaand vocht zijn dat via de grond of de muur de woning binnendringt. Als je te maken hebt met optrekkend vocht, kan het helpen om onder de vloer een slabbe of foamglas aan te brengen. Op die manier voorkom je dat het vocht omhoog kan kruipen.

Als het vocht echter via de buitenmuur naar binnen komt, kun je ook gebruik maken van de waterdichte EPDM stroken van Interexpress. Plaats ze in dit geval aan de buitenzijde van het buitenspouwblad om te voorkomen dat toekomstige heftige regenbuien ernstige gevolgen hebben. Ontdek nu al onze beschikbare EPDM dakbedekkingen.