• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Wat heb ik nodig bij mijn EPDM klus?

Als u nieuw bent in het plaatsen van dakbedekking, raden wij u aan om te beginnen met het raadplegen van onze EPDM-handleiding. Deze handleiding vormt een uitstekend startpunt. Hierin vindt u gedetailleerde stapsgewijze instructies voor alle benodigde werkzaamheden, variërend van het meten tot het aanbrengen en van de afwerking tot het verlijmen. Voor degenen die de voorkeur geven aan visuele begeleiding, bieden wij ook een videohandleiding aan voor het leggen van EPDM-folie.

In de handleiding worden verschillende gereedschappen en accessoires getoond. Hoewel EPDM-rubber een relatief eenvoudig materiaal is om mee te werken, zijn er toch enkele gereedschappen nodig om de taak gemakkelijk en efficiënt te volbrengen. Bovendien zijn bepaalde accessoires essentieel, afhankelijk van het type dak dat u heeft. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een EPDM-regenwaterafvoersysteem.

EPDM-regenwaterafvoeren zijn onmisbaar

Zoals eerder vermeld, is een regenwaterafvoersysteem van EPDM eigenlijk essentieel. Een effectieve afvoer van regenwater is van groot belang voor elk type dak, en dit geldt ook voor daken met EPDM-dakbedekking. Bij Interexpress bieden wij u de mogelijkheid om te kiezen uit diverse voorgevormde regenwaterafvoersystemen, zodat u deze meteen kunt aanschaffen wanneer u aan uw dakproject begint.

Elke EPDM-regenwaterafvoer is voorzien van een standaard EPDM manchet dat stevig is bevestigd aan de bijbehorende PE buis of koker. Hierdoor wordt het risico op lekkage rondom de afvoer geminimaliseerd, op voorwaarde dat u alles correct afkit met onze speciale EPDM-kit. Voor ronde dakdoorvoeren, ventilatie- en ontluchtingspijpen bieden wij ook een geschikte afwerking in de vorm van een universeel manchet.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
nieuw-loodvervanger

Loodvervanger

Nieuw: loodvervanger!

welke-dakbedekking-onder-sedumdak

EPDM

Welke dakbedekking onder sedum?

EPDM-lijm en EPDM-prefab hoeken

Naast de juiste regenwaterafvoeren of een manchet bieden we nog meer opties om de klus zo vlot mogelijk te laten verlopen. Een bijzonder handige accessoire is een voorgevormd EPDM-hoekstuk, dat u kunt aanbrengen op inwendige hoeken, uitwendige hoeken en bijvoorbeeld bij lichtkoepels. Het grote voordeel van deze voorgefabriceerde EPDM-hoeken is dat u geen eigen snijwerk hoeft te verrichten om een correcte hoek te creëren. Door deze hoeken te verlijmen met onze EPDM-lijm en kit, bent u verzekerd van een waterdichte afwerking.

Het laatste en ongetwijfeld essentieelste onderdeel bij het installeren van uw EPDM-dakbedekking is de lijm. Bij Interexpress voorzien we in lijmen voor diverse doeleinden, zoals bodemlijm voor het aanhechten van EPDM op het dak of de ondergrond, contactlijm voor het verbinden van randen en opstanden, en EPDM-kit voor de hechting en afwerking van accessoires en andere details.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Alle EPDM-benodigdheden koopt u bij Interexpress!

Dankzij onze uitgebreide ervaring met het materiaal EPDM begrijpen we precies wat er vereist is om uw dakproject zo vlot mogelijk te laten verlopen. Aarzel dan ook niet om contact op te nemen met onze EPDM-deskundigen als u nog vragen heeft.

Bij ons vindt u hoogwaardige Europese EPDM van A-kwaliteit, wat als groot voordeel heeft dat u geen primer hoeft te gebruiken en direct aan de slag kunt. Naast de eerdergenoemde accessoires bieden wij ook EPDM-dakrandprofielen aan, waarmee u uw dak op een strakke manier kunt afwerken. Als u van plan bent om uw dak ook te isoleren op een professionele manier, dan raden wij onze PIR-isolatieplaten aan.