10% WEEKENDKORTING!

Tot en met zondag 2 oktober ontvangt u bij aankoop van een EPDM dakpakket 10% korting op uw gehele bestelling!
De korting wordt automatisch verrekend in uw winkelwagen.

Wat is de beste dakbedekking voor een plat dak?

In Nederland zijn nog altijd veel gebouwen met een plat dak. De soorten dakbedekking op deze daken zijn zeer uiteenlopend. Op het dak van oudere panden ligt soms nog mastiek, maar ook bitumen en EPDM zijn veelvoorkomende opties. In dit artikel leggen we uit welke soort dakbedekking u het beste kunt kiezen voor een plat dak.

Welke soorten dakbedekking zijn er?

Voor een plat dak zijn het hierboven genoemde mastiek, bitumen en EPDM de meest voor de hand liggende soorten dakbedekking. Mastiek wordt tegenwoordig niet meer gebruikt (de toepassing ervan is eind jaren 70 verboden), maar ligt nog wel altijd op veel Nederlandse daken. De conditie van deze daken is over het algemeen op zijn zachtst gezegd niet goed.

Dat heeft alles te maken met de beperkte levensduur van mastiek, een materiaal dat door zijn teerachtige karakter zeer gevoelig is voor weersinvloeden. Het wordt vloeibaar onder de hete zomerzon en bros in de kille vrieskou. Heeft u nog altijd een plat dak met mastiek? Dan adviseren we u de dakbedekking te vervangen om de onderliggende dakconstructie beter te beschermen.

Dakbedekking plat dak vervangen

Het vervangen van mastiek kan bijvoorbeeld met bitumen, een dakbedekkingsmateriaal dat de afgelopen decennia zeer vaak wordt toegepast. Dat is niet zo vreemd, want voor het platte dak biedt het in vergelijking met mastiek vele voordelen. Nadelen zijn er echter ook en die liggen met name op het gebied van gebruiksgemak en levensduur.

De levensduur is bij bitumen weliswaar een stuk beter dan bij mastieken daken, maar veroudert nog steeds relatief snel in vergelijking met modernere alternatieven. Het aanbrengen van de bitumen dakbedekking is bovendien een flinke klus – hiervoor is een brander nodig en dat brengt de nodige tijd, kosten én gevaar met zich mee. Talloze gebouwen zijn hierdoor in het verleden al afgebrand.

Levensduur van een plat dak met EPDM

De nadelen van bitumen zorgen ervoor dat er behoefte is aan een dakbedekking die niet alleen uitblinkt met een lange levensduur, maar die zich ook makkelijk en risicoloos laat aanbrengen. Het antwoord is EPDM dakbedekking, een veelzijdige rubbersoort die vrijwel geen nadelen kent bij gebruik als dakbedekking op een plat dak. Het is bovendien eenvoudig aan te brengen op een dak. En komt u er niet uit, dan heeft Interexpress een duidelijke video handleiding over het leggen van EPDM.

EPDM dakbedekking kopen

Het kopen van EPDM dakbedekking kan tegenwoordig eenvoudig online. U vult de afmetingen eenvoudig in op de webshop en binnen enkele dagen ontvangt u aan huis of op uw bedrijf de EPDM dakbedekking op maat. Heeft u twijfel over de mogelijkheden en toepassingen voor u? Lees dan onze F.A.Q. of neem contact op met onze klantenservice.

Het aanbrengen van EPDM dakbedekking

Aanbrengen van EPDM op een plat dak is een fluitje van een cent. Het materiaal is namelijk eenvoudig te verlijmen met contact- en bodemlijm die u samen met de dakbedekking kunt bestellen. De levensduur is daarnaast ongeëvenaard – uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een dak met EPDM tot wel een halve eeuw meegaat.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen