• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Wat is de beste soort dakbedekking voor een plat dak?

Dat is EPDM dakbedekking: een veelzijdige synthetische rubbersoort die vrijwel geen nadelen kent bij gebruik als dakbedekking op een plat dak of licht hellend dak. Het is bovendien eenvoudig door uzelf aan te brengen. Met behulp van onze bijgeleverde montagehandleiding is de klus zo geklaard!

De prijs van EPDM dakbedekking voor een plat dak loopt uiteen van 11,95 tot 14,94 per m². Hierbij komen nog wel de kosten voor de speciale EPDM lijmen en kitten.

In Nederland zijn nog altijd veel gebouwen met een plat dak. De soorten dakbedekking op deze daken zijn zeer uiteenlopend. De meest gebruikte soorten dakbedekking voor een plat dak zijn EPDM, Bitumen Mastiek en PVC. Maar welke soort is het beste? In dit artikel leggen we uit welke soort dakbedekking u het beste kunt kiezen voor een plat dak.

Wat zijn de beste soorten dakbedekking voor een plat of (licht) hellend dak?

  • EPDM: een rubberen dakbedekking met een lange levensduur van 50 jaar. Het aanbrengen van de dakbedekking is eenvoudiger dan bitumen doordat deze verlijmt wordt.
  • Mastiek: een van oudsher veel gebruikte dakbedekking, maar met een beperkte levensduur. Heeft een teerachtig karakter en is gevoelig voor weersinvloeden.
  • Bitumen: een dakbedekking voor plat dak gemaakt van teer met een langere levensduur dan mastiek. De dakbedekking wordt aangebracht met een brander.
  • Sedum: een groene dakbedekking die steeds vaker wordt toegepast om steden een groen(er) karakter te geven.

Dak bekleden met EPDM dakbedekking

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
kimfixatie-epdm

EPDM leggen

EPDM zelf leggen is dat moeilijk?

Welke-kant-moet-ik-EPDm-lijmen

Lijmen en kitten

Aan welke kant EPDM lijmen?

Dakbedekking plat dak vervangen

Het vervangen van mastiek kan bijvoorbeeld met bitumen, een dakbedekkingsmateriaal dat de afgelopen decennia zeer vaak wordt toegepast. Dat is niet zo vreemd, want voor het platte dak biedt het in vergelijking met mastiek vele voordelen. Nadelen zijn er echter ook en die liggen met name op het gebied van gebruiksgemak en levensduur.

De levensduur is bij bitumen weliswaar een stuk beter dan bij mastieken daken, maar veroudert nog steeds relatief snel in vergelijking met modernere alternatieven. Het aanbrengen van de bitumen dakbedekking is bovendien een flinke klus – hiervoor is een brander nodig en dat brengt de nodige tijd, kosten én gevaar met zich mee. Talloze gebouwen zijn hierdoor in het verleden al afgebrand.

Plat dak waterdicht maken?

Met EPDM maakt u eenvoudig elk plat- of licht hellend dak volledig waterdicht, gebruik hierbij onze duurzame EPDM producten voor een optimale hechting!

Met EPDM stroken, EPDM dakbedekking of zelfklevend EPDM in combinatie met onze speciale EPDM lijmen en EPDM kit, is het waterdicht afwerken van uw dak zo opgelost!

De kosten voor het vervangen van een plat dak

De kosten voor het vervangen van een plat dak liggen gemiddeld een stuk lager dan de kosten van een hellend dak. Voor het vervangen van de dakbedekking op een plat dak kun je uitgaan van €55,- tot €110 per m2, terwijl je bij een hellend dak vaak al snel richting de €85 tot €170 gaat.

Hoe vaak moet ik mijn dak vervangen?

Uiteraard is dit afhankelijk van de soort dakbedekking. Bitumen dakbedekking gaat gemiddeld 25 jaar mee, PVC daken gaan ongeveer 20-25 jaar mee, maar EPDM dakbedekking gaat wel 50 jaar mee! Kies dus voor EDPM zodat u tientallen jaren niet naar uw dak hoeft om te kijken!

Wat is de prijs van een bitumen dak?

De prijs van bitumen is aan de lage kant, gemiddeld gezien ligt de prijs zo tussen de €50,- en de €90,- euro. Hierbij komen nog wel de kosten voor het leggen van deze dakbedekking, dit moet namelijk vaak door een expert worden gedaan omdat bitumen op het dak gebrand word. EPDM daarentegen, kunt u gewoon zelf op het dak verlijmen, hierbij bent u dus geen kosten kwijt voor de installatie. Daarnaast heeft een EPDM een veel langere levensduur dan bitumen, bitumen heeft een levensduur van zo`n 25 jaar terwijl EPDM een levensduur heeft van wel 50 jaar!

Levensduur van een plat dak

De nadelen van bitumen zorgen ervoor dat er behoefte is aan een dakbedekking die niet alleen uitblinkt met een lange levensduur, maar die zich ook makkelijk en risicoloos laat aanbrengen. Het antwoord is EPDM , een veelzijdige rubbersoort die vrijwel geen nadelen kent bij gebruik als dakbedekking op een plat dak. Het is bovendien eenvoudig aan te brengen op een dak. En komt u er niet uit, dan heeft Interexpress een duidelijke video handleiding over het leggen van EPDM.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren