• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €395
  • Veilig betalen en snel verzonden

Wat is de beste soort EPDM dakbedekking?

Bij het zoeken naar een soort dakbedekking voor uw woning of gebouw bestaat er de kans dat u uitkomt bij EPDM dakbedekking, maar dan is er de vraag welke soort? In dit blog gaan we dieper in op de grootste en belangrijkste verschillen.

Verschil Amerikaans en Europees EPDM

Onze Europese variant wordt talkvrij geproduceerd, daarom heeft u bij het leggen van het EPDM geen primer of flashing tape nodig wat u enorm veel tijd en moeite scheelt. U kunt de Europese variant gemakkelijk zelf op het dak verlijmen met onze hiervoor speciaal geproduceerde bodemlijm en contactlijm. Europees folie hoeft niet schoongemaakt te worden, terwijl dit bij de Amerikaanse variant wel zo is. Bij de Amerikaanse variant moet het rubber dubbelzijdig op het dak gelijmd worden, bij de Europese versie is enkelzijdig voldoende wegens de zeer goed hechtende EPDM-lijm.  Ook zit er verschil in de maten en diktes van het rubber, zo kunt u Amerikaans folie enkel bestellen met een dikte van 1,14mm of 1,15 mm terwijl Europees folie met 1,30mm dik veel gangbaarder is.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
dakkapel-met-epdm

Dakkapel

Dakkapel met EPDM

epdm-meest-duurzame-dakbedekking

Duurzaam EPDM

Duurzame dakbedekking kopen?

Waarom Europees EPDM

Zoals gezegd kunt u Europees EPDM bestellen met een dikte van 1,30mm dik, een erg belangrijk punt omdat deze dikte sterk wordt aangeraden wanneer u de dakbedekking wilt combineren met een sedum/groen-dak of zonnepanelen. Dit heeft te maken met de isolerende werking, oersterke kwaliteit en het bevestigingssysteem van de zonnepanelen. U kunt het gewoon op maat bij ons bestellen zodat u zelf niet hoeft te knippen in het rubber, dit voorkomt namelijk aanzienlijk de kans op lekkage of scheuren in het folie. Het EPDM is enorm duurzaam vanwege de gemiddelde levensduur van wel 50 jaar, het heeft weinig tot geen onderhoud nodig al kunt u af en toe het dak verwijderen van bladeren en vuil. Dit zijn grote voordelen ten opzichte van een andere soort dakbedekking zoals APP dakbedekking.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Compleet dakpakket voor uw klus!

Wanneer u geen zin heeft om te gaan rekenen en meteen aan de slag wilt, is een compleet EPDM dakpakket voor u de ideale oplossing. Dit pakket bevat alles wat u nodig heeft om uw klus tot een goed einde te brengen zoals: dakbedekking, bodemlijm, contactlijm en bij aanschaf van een XL-pakket ontvangt u hier ook nog eens kit en een hemelwaterafvoer naar keuze bij. Voor vragen kunt u uiteraard altijd terecht bij onze klantenservice, onze experts staan 5 dagen per week voor u klaar!