• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Welke EPDM moet ik kiezen en welke dikte?

Europees of Amerikaans EPDM op het dak?

Als eerste de keuze voor het soort EPDM. Er zijn normaliter twee verschillende soorten te verkrijgen, een Amerikaanse en Europese variant. De Amerikaanse variant is over het algemeen dunner en is voorzien van een plaklaag, waardoor het product direct vastzit op het dak. Een nadeel daarvan is dat als het eenmaal gelegd is, het niet meer gecorrigeerd kan worden. Een ander nadeel is dat u de ondergrond eerst moet voorbehandelen met een primer, omdat anders de EPDM niet hecht. Bij Interexpress zijn wij dan ook voorstander van de Europees variant. Deze moet u zelf nog verlijmen, zodat het gemakkelijker te corrigeren is. Ook hoeft u bij Europees geen primer te gebruiken of een ander soort voorbehandeling te doen.

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

Welk EPDM kiezen voor een plat dak

Als u EPDM dakbedekking op een plat dak gaat leggen, blijft er nog maar één vraag over, namelijk om wat voor dak het gaat. Gaat het om het dak van een woonhuis, een bedrijfspand, een loods, garage of appartement, dan moet u zeker EPDM met een dikte van 1,3mm kiezen. Dit is namelijk net wat dikker waardoor het een nog langere levensduur heeft. EPDM dakbedekking gaat minimaal 50 jaar of langer mee en als u kiest voor een dikte van 1,30mm dan wordt de levensduur alleen nog maar meer verlengd.

Betreft het een dak van een tuinhuis, veranda, overkapping of een niet-verwarmde schuur, dan kunt u ook kiezen voor EPDM met een dikte van 1,0mm dik. Deze EPDM folie bevat dezelfde eigenschappen die gelden voor EPDM met een dikte van 1,3mm, maar is dus iets dunner en daardoor goedkoper.

Dakbedekking op maat of losse stroken?

Een andere beslissing die u moet nemen is wat u zelf het makkelijkste vindt als u het product gaat leggen. Bij een vierkant plat dak is EPDM op maat verreweg het gemakkelijkste aan te brengen. U krijgt de EPDM folie dan namelijk precies op de maat van uw dak geleverd zodat u dit zelf niet hoeft te doen. Om het u nog gemakkelijker te maken, kunt u bij ons terecht voor een EPDM dakpakket. Hier bestelt u de EPDM ook op maat van uw dak en krijgt u er ook nog eens direct voldoende lijm en kit bij meegeleverd om de dakbedekking te leggen. Zo hoeft u dit zelf niet uit te rekenen. Bij het XL pakket krijgt u ook een hemelwaterafvoer naar keuze, zodat u het water direct goed van het dak kunt afvoeren en eventueel op kunt vangen.

Heeft u een plat dak zonder rechte vormen, dan kunt u voor de standaard rollen gaan. Deze brede stroken dakbedekking hebben een standaardbreedte van 1,20 meter en zijn 20 meter lang. U kunt ze simpel aan elkaar verlijmen met lijm en zijn daardoor makkelijk in gebruik. Uiteraard zijn deze rollen folie ook voor een vierkant dak te gebruiken. Dat is een keuze die u zelf kunt maken.

Afwerking van een uw dak

Als u het gaat bestellen, hou dan direct rekening met de bijbehorende lijm (tenzij u een compleet pakket besteld heeft). Onze lijm is uitsluitend geschikt voor de producten die wij verkopen, dus het is goed om dit direct mee te bestellen. Voer het water goed van uw dak af en bestel direct een hemelwaterafvoer mee. Een dak superstrak afwerken doet u met daktrimmen. U kunt bij ons daktrimmen bestellen in een aluminium, antraciet of zwarte kleur. En maakt u een veranda of tuinhuis en wilt u daar op minder warme dagen lekker kunnen zitten met een houtkachel? Denk dan ook even aan een dakdoorvoer, waarop u een kachelpijp of ander type ontluchting gemakkelijk aan kunt sluiten. Heeft u nog vragen over het materiaal of over het leggen, aarzel dan niet om eens vrijblijvend contact met ons op te nemen.

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

  • Hoe verloopt een totaalrenovatie met EPDM?
    Hier bespreken we totaalrenovatie met EPDM. EPDM is veelzijdig en geschikt voor diverse renovatieprojecten, zoals het dak of de goot van uw gebouw
  • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
    Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
  • EPDM op het dak van een schuur leggen
    Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress