• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Welke EPDM moet ik kiezen en welke dikte?

Als uw platte dak aan vervanging toe is, moet u de keuze maken voor nieuwe dakbedekking. Voor een plat dak is de meest gemaakte keuze EPDM, omdat u dan gegarandeerd bent van minimaal 50 jaar een waterdicht dak. Als u voor EPDM dakbedekking gaat, moet u nog wel de keuze maken welke soort voor u het meest geschikt is en welke dikte daarbij hoort. Wij leggen u het verschil uit en geven graag advies!

Europees of Amerikaans EPDM op het dak?

Als eerste de keuze voor het soort EPDM. Er zijn normaliter twee verschillende soorten te verkrijgen, een Amerikaanse en Europese variant. De Amerikaanse variant is over het algemeen dunner en is voorzien van een plaklaag, waardoor het product direct vastzit op het dak. Een nadeel daarvan is dat als het eenmaal gelegd is, het niet meer gecorrigeerd kan worden. Een ander nadeel is dat u de ondergrond eerst moet voorbehandelen met een primer, omdat anders de EPDM niet hecht. Bij Interexpress zijn wij dan ook voorstander van de Europees variant. Deze moet u zelf nog verlijmen, zodat het gemakkelijker te corrigeren is. Ook hoeft u bij Europees geen primer te gebruiken of een ander soort voorbehandeling te doen.

Welk EPDM kiezen voor een plat dak

Als u EPDM dakbedekking op een plat dak gaat leggen, blijft er nog maar één vraag over, namelijk om wat voor dak het gaat. Gaat het om het dak van een woonhuis, een bedrijfspand, een loods, garage of appartement, dan moet u zeker EPDM met een dikte van 1,3mm kiezen. Dit is namelijk net wat dikker waardoor het een nog langere levensduur heeft. EPDM dakbedekking gaat minimaal 50 jaar of langer mee en als u kiest voor een dikte van 1,30mm dan wordt de levensduur alleen nog maar meer verlengd.

Betreft het een dak van een tuinhuis, veranda, overkapping of een niet-verwarmde schuur, dan kunt u ook kiezen voor EPDM met een dikte van 1,0mm dik. Deze EPDM folie bevat dezelfde eigenschappen die gelden voor EPDM met een dikte van 1,3mm, maar is dus iets dunner en daardoor goedkoper.

Dakbedekking op maat of losse stroken?

Een andere beslissing die u moet nemen is wat u zelf het makkelijkste vind als u het product gaat leggen. Bij een vierkant plat dak is EPDM op maat verreweg het gemakkelijkste aan te brengen. U krijgt de EPDM folie dan namelijk precies op de maat van uw dak geleverd zodat u dit zelf niet hoeft te doen. Om het u nog gemakkelijker te maken, kunt u bij ons terecht voor een EPDM dakpakket. Hier bestelt u de EPDM ook op maat van uw dak en krijgt u er ook nog eens direct voldoende lijm en kit bij meegeleverd om de dakbedekking te leggen. Zo hoeft u dit zelf niet uit te rekenen. Bij het XL pakket krijgt u ook een hemelwaterafvoer naar keuze, zodat u het water direct goed van het dak kunt afvoeren en eventueel op kunt vangen.

Heeft u een plat dak zonder rechte vormen, dan kunt u voor de standaard rollen gaan. Deze brede stroken dakbedekking hebben een standaard breedte van 1,20 meter en zijn 20 meter lang. U kunt ze simpel aan elkaar verlijmen met lijm en zijn daardoor makkelijk in gebruik. Uiteraard zijn deze rollen folie ook voor een vierkant dak te gebruiken. Dat is een keuze die u zelf kunt maken.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie

Afwerking van een uw dak

Als u het gaat bestellen, hou dan direct rekening met de bijbehorende lijm (tenzij u een compleet pakket besteld heeft). Onze lijm is uitsluitend geschikt voor de producten die wij verkopen, dus het is goed om dit direct mee te bestellen. Voer het water goed van uw dak af en bestel direct een hemelwaterafvoer mee. Een dak superstrak afwerken doet u met daktrimmen. U kunt bij ons daktrimmen bestellen in een aluminium, antraciet of zwarte kleur. En maakt u een veranda of tuinhuis en wilt u daar op minder warme dagen lekker kunnen zitten met een houtkachel? Denk dan ook even aan een dakdoorvoer, waarop u een kachelpijp of ander type ontluchting gemakkelijk aan kunt sluiten. Heeft u nog vragen over het materiaal of over het leggen, aarzel dan niet om eens vrijblijvend contact met ons op te nemen.

epdm-met-grind-als-ballast

Grind

EPDM met grind als ballast

epdm-op-een-plat-schuurdak

Schuurdak

EPDM op een plat schuurdak

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren