• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
 • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
 • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Zelf dakbedekking verwijderen

Wanneer is het raadzaam om oud dakleer te verwijderen?

Het is verstandiger om bestaande dakbedekking te verwijderen en pas daarna nieuwe dakbedekking aan te brengen in situaties waarin reparaties of werkzaamheden aan het dakbeschot of de onderconstructie nodig zijn. Door het probleem bij de bron aan te pakken, vergroot u de kans op een succesvolle dakreparatie. Dit voorkomt ook andere problemen of herhaling van hetzelfde probleem in de toekomst.

Als u tot de conclusie komt dat u uw oude dakleer moet verwijderen, is het verstandig om aandacht te besteden aan de volgende overwegingen:

De voordelen van EPDM van Tytane

 • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt in combinatie met isolatie

1. Zelf dakleer verwijderen (Afval)

Als er afval moet worden afgevoerd, dient u rekening te houden met bijkomende kosten. Bijvoorbeeld, oude mastiek dakbedekking wordt beschouwd als chemisch afval en moet afzonderlijk worden ingeleverd bij het afvaldepot van jouw gemeente. Neem contact op met de gemeente om de juiste procedure voor afvalafvoer te bevestigen. Zorg voor een degelijke voorbereiding bij het verwijderen van uw oude dakbedekking.

 • Voert u het afval zelf af? Check dan van tevoren bij de lokale milieustraat welke materialen u wel of niet moet scheiden
 • Heeft u veel afval? Dan is het te overwegen om het te laten afvoeren. U zou bijvoorbeeld een bouwcontainer kunnen huren, deze worden vaak gebracht en weer opgehaald!

Hiermee zorgt u ervoor dat u aan randzaken minder of geen tijd kwijt bent, zo kunt u door het met uw EPDM klus!

2. Zelf dakleer verwijderen (Stappen)

Begin niet onvoorbereid aan de taak! Ongecontroleerd sloopwerk kan het risico op schade aan het dakbeschot vergroten. Benader het proces van het verwijderen van de dakbedekking daarom stap voor stap.

 • Verwijder eerst ballast (i.v.t.) zoals stenen, sedum of grind
 • Verwijderen objecten zoals afvoeren, daktrimmen en ontluchtingen.
 • Verwijder de dakbedekking in handzame stukken zodat u deze goed kunt tillen.
 • Zorg voor een schoon dak: maak de ondergrond egaal en zorg voor voldoende beweegruimte

De bevestiging van de dakbedekking kan variëren afhankelijk van het type. Er zijn namelijk verschillende methoden om het los te maken. Bijvoorbeeld, bitumen kan bestaan uit één of meerdere lagen die door de jaren heen zijn aangebracht. Begin met een scherp voorwerp om een opening te maken en verwijder daarna stukken. Indien nodig kunt u bijvoorbeeld een schep gebruiken om onder de dakbedekking te komen wanneer dat met de hand lastig is.

U nieuwe dak koopt u bij Interexpress!

Wanneer u nog twijfelt over hoe u uw platte dak wilt renoveren, is ons aanbeveling bijna altijd: kies voor EPDM. Dit duurzame, weersbestendige rubberfolie gaat namelijk maar liefst 50 jaar mee en u kunt het eenvoudig zelf installeren door het te plakken, in tegenstelling tot het branden zoals bij bitumen/dakleer. Wilt u meer inzicht krijgen in EPDM? Neem dan een kijkje bij onze blogs.

Heeft u materialen nodig voor uw nieuwe EPDM-dak? U kunt deze moeiteloos bestellen via onze webshop. Kies voor een volledig dak-op-maat pakket of bestel afzonderlijke items zoals EPDM, lijm, rollers, en zelfs lichtkoepels en isolatiemateriaal. Wanneer u niet precies weet wat u nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen – we staan klaar om u te assisteren. EPDM is geschikt voor elke enthousiaste doe-het-zelver en kan succesvol worden aangebracht op platte of licht hellende daken.

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant