• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €395
  • Veilig betalen en snel verzonden

Zonnepanelen en EPDM: advies

Indien u overweegt om uw woning energie-efficiënter te maken, is de installatie van zonnepanelen op uw dakbedekking zeker een overweging waard. Dit zal u aanzienlijke energiebesparingen opleveren.

Echter, wanneer u een woning met een plat dak bezit, bent u zich waarschijnlijk bewust van de extra overwegingen die noodzakelijk zijn bij het overwegen van zonnepaneelinstallatie. In dit artikel gaan we dieper in op de essentiële onderdelen die u moet begrijpen in relatie tot zonnepanelen en EPDM-daken.

Zonnepanelen op een EPDM dak

Bij een plat dak is het van groot belang om een duurzaam waterdicht materiaal te gebruiken, en EPDM blijkt uitstekend geschikt te zijn voor deze taak. Dit materiaal is bestand tegen extreme weersomstandigheden en heeft bovendien een milieuvriendelijk karakter. Wanneer uw platte dak is bekleed met EPDM, kunt u eenvoudig zonnepanelen installeren met behulp van een montagesysteem dat de waterdichte laag onaangetast laat. Dit type montagesysteem omvat specifieke beugels die direct aan het dak worden bevestigd.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
water-op-plat-dak

Lekkage

Stilstaand water op het dak?

epdm-op-het-dak-van-een-bedrijfspand

Bedrijfspand

Bedrijfspand met EPDM dakbedekking?

Een plat bitumen dak met zonnepanelen

Bitumen dakbedekking wordt vaak toegepast op platte daken vanwege zijn robuustheid en eenvoudige installatie. Wanneer u overweegt om zonnepanelen op een bitumen dak te plaatsen, is het van essentieel belang om een montagesysteem te gebruiken dat speciaal is ontworpen voor dit type dak, zodat de waterdichte integriteit van het dak behouden blijft.

Een plat tuinhuis dak en zonnepanelen

Indien u reeds een tuinhuis met een plat dak bezit, dan kan het installeren van zonnepanelen zelfs nog makkelijker zijn dan op een standaard plat dak. Doorgaans zijn de daken van dergelijke constructies kleiner dan die van andere gebouwen, waardoor u minder panelen nodig heeft. Voor kleinere oppervlakten kunt u het beste op zoek gaan naar specifieke kleine en compacte zonnepanelenmodules die eenvoudig op uw dak kunnen worden bevestigd.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Een plat dak zonder ballast en zonnepanelen

Soms wilt u zonnepanelen installeren zonder extra ballast toe te voegen. In dit geval is alles afhankelijk van de dakconstructie van uw huis. Als uw dak sterk genoeg is, kunt u kiezen voor penetratieloze systemen, waarbij geen ballast nodig is voor de installatie.

Met deze aanpak kunt u zwaardere zonnepanelen plaatsen zonder het gebruik van zware ballastblokken of platen. Hierdoor behoudt u het moderne en strakke ontwerp van uw zonne-installatie en bespaart u tegelijkertijd op de kosten van stenen of andere ballastopties.

Dakterras met beloopbare zonnepanelen

Ter afsluiting kunt u in ruimtes met beperkte beschikbare ruimte overwegen om beloopbare zonnepanelen te installeren op een dakterras of plat dak. Deze panelen zijn speciaal ontworpen om belasting te weerstaan en kunnen dienen als zowel energieopwekkers als loopoppervlakken. Hierdoor kunt u niet alleen energiekosten besparen, maar behoudt u ook bruikbare loopruimte!

Dakbedekking koopt u bij Interexpress!

Met onze uitgebreide ervaring op het gebied van EPDM, kunt u altijd rekenen op Interexpress voor deskundig advies en ondersteuning. Onze specialisten staan altijd klaar om u van de benodigde informatie te voorzien, dus aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Als u snel aan de slag wilt gaan en alles in één keer wilt regelen, bieden wij EPDM dakpakketten aan. Deze pakketten bevatten alles wat u nodig heeft om uw project succesvol af te ronden, waaronder EPDM-folie, optionele hemelwaterafvoer, bodemlijm en contactlijm.