• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Zonnepanelen plaatsen op EPDM dakbedekking?

Steeds meer mensen zijn bezig met het verduurzamen van hun huis, het plaatsen van zonnepanelen is hiervan een erg mooi voorbeeld. Het is een investering die zich op de lange termijn terugverdient, maar waarvan u profijt heeft vanaf de eerste dag. Daarnaast worden uw maandelijkse energiekosten meteen een stuk lager. In dit blog gaan we dieper in op de plaatsing van zonnepanelen in combinatie met EPDM dakbedekking en de mooie voordelen hiervan.

EPDM perfect voor zonnepanelen

Ons Europese variant staat bekend om zijn uitstekende eigenschappen op gebied van duurzaamheid en milieu en is daarmee perfect om te combineren met zonnepanelen. Het folie heeft een levensduur van gemiddeld wel 50 jaar en is daarmee zeer duurzaam, zonnepanelen hebben ongeveer een levensduur van 20 jaar dus is het handig om goed te kijken of uw huidige dakbedekking nog lang genoeg meegaat. Anders kan het zo zijn dat u tussentijds de dakbedekking nog moet vervangen en dit is een vervelende klus vanwege de isolatie. Ook is het verstandig om eerst even te kijken of uw dakconstructie sterk genoeg is om de zonnepanelen te dragen.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
ga-voor-een-epdm-totaal-pakket

Dakpakket

Voordelen van een EPDM pakket

epdm-met-grind-als-ballast

Grind

EPDM met grind als ballast

1.3 mm dik EPDM

Vooral dakbedekking met een dikte van 1.3 mm is aan te raden wanneer u zonnepanelen gaat plaatsen, uw dakbedekking moet namelijk wel geschikt zijn om de zonnepanelen op te monteren. Het bevestigingssysteem van de zonnepanelen moet uiteraard wel stevig aan de dakbedekking vastzitten, dat zit bij 1,3mm dik zeker goed en u hoeft (bijna) niet meer naar uw dak om te kijken. Het folie is zoals gezegd zeer soepel en zeer gemakkelijk te plaatsen, ook voor de doe-het-zelver.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

EPDM bestellen bij Interexpress

Door onze lange ervaring op het gebied van EPDM bent u bij Interexpress altijd aan het juiste adres en kunt u altijd bij ons terecht voor advies. Onze experts kunnen u altijd voorzien van de benodigde informatie en schroom daarom niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Wanneer u in één keer klaar wilt zijn en meteen aan de slag wilt kunt u kiezen voor een EPDM dakpakket, dit pakket bevat alles wat u nodig heeft om uw klus mooi mee af te ronden zoals uiteraard het EPDM folie, eventueel een hemelwaterafvoer, bodemlijm en contactlijm.