• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
 • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
 • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Wat is duurzame dakbedekking?

Hoelang gaat de dakbedekking mee?

Uiteraard hangt het een en ander af van de kwaliteit. Zo zijn er goedkopere Amerikaanse EPDM banen en goedkopere bitumen banen maar ook de betere onbetalkte dikkere Europese EPDM banen en de betere APP bitumen banen. Ook de dikte weegt mee in kwaliteit en levensduur. De prijsverschillen tussen een standaard bitumen dakbedekking en een EPDM dakfolie zijn nagenoeg nihil, ook de eventuele plaatsingskosten zijn nagenoeg gelijk.

Verschillende soorten dakbedekking

Er zijn echter wel een paar belangrijke verschillen tussen EPDM en bitumen dakbedekking. Zo maakt het afgezien van de kwaliteit bij een bitumen dakbedekking veel uit of hij veel in de zon heeft gelegen of onderwater is blijven staan. Beide gaan bij een bitumen dak ernstig ten koste van de levensduur. Bij een EPDM dakfolie is dit niet het geval al staat hij continu onder water of al schijnt de zon de gehele dag op de EPDM voor de levensduur maakt dit niks uit.

Ook de wijze van plaatsing is bij een bitumen dak een veel grotere faal -en risicofactor als bij een EPDM dak. Omdat een bitumen dak uit meerdere dakbanen bestaat die lokaal gebrand worden op het dak is het risico aanwezig dat dit ter plaatse niet goed gebeurd en er dus lekkage kan ontstaan.

Bij een EPDM dak is dit niet het geval omdat u werkt met een EPDM folie op maat. De EPDM dakfolie wordt als 1 geheel op uw dak geplaatst en dat sluit dus het vorige risico geheel uit. We hebben het dan nog niet eens gehad over het risico wat er ontstaat als er iets misgaat bij het branden van uw bitumen dakbedekking met de brander. Brandgevaar bij plaatsing van EPDM dakbedekking is omdat er geen brander aan te pas komt uitgesloten.

De voordelen van EPDM van Tytane

 • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt in combinatie met isolatie

Levensduur EPDM dak vs bitumen dak

Hoelang gaat een dak mee? Als de vergelijking in levensduur moet worden gemaakt dan is EPDM de onbetwiste winnaar een kwaliteits-EPDM dak gaat namelijk minstens 50 jaar en heeft weinig onderhoud nodig. Een bitumen dak gaat gemiddeld maar 15 jaar mee. De meest duurzame dakbedekking van het moment is momenteel niet voor niets EPDM. 

En wanneer u later besluit om van uw EPDM dak een groendak of sedumdak te maken dan is dit ook mogelijk. Onze Europese EPDM dakbedekking is immers worteldoorgroei bestendig.

Hoe lang gaat een bitumen plat dak mee

Kunststof dakbedekking gaan net zo lang mee als een bitumen dakbedekking, ongeveer 30 jaar. EPDM dakbedekking gaat vaak minimaal wel 50 jaar mee.

Totaalpakket voor uw dak kopen

Interexpress heeft het u gemakkelijk gemaakt, en speciale EPDM pakketten samengesteld. U kunt hier de maat van uw dak aangeven, en u ontvangt de EPDM op maat. Bovendien krijgt u er direct de juiste hoeveelheid EPDM lijm bij. Zo hoeft u zelf niet uit te rekenen wat u nodig heeft, en grijpt u nooit mis. 

Zorg ook voor goede isolatie met onze PIR isolatieplaten. En als u uw dak mooi af wilt werken, bestel dan gelijk de juiste daktrimmen mee. In ons assortiment vindt u standaard daktrimmen, maar ook een speciale daktrim voorzien van een speciaal rubberprofiel wat er voor zorgt dat het geheel waterdicht blijft.

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

 • Hoe verloopt een totaalrenovatie met EPDM?
  Hier bespreken we totaalrenovatie met EPDM. EPDM is veelzijdig en geschikt voor diverse renovatieprojecten, zoals het dak of de goot van uw gebouw
 • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
  Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
 • EPDM op het dak van een schuur leggen
  Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress