Weekend actie! 10% korting!

Ontvang dit weekend bij aanschaf van een EPDM dakpakket 10% korting op uw gehele bestelling!
Gebruik hiervoor kortingscode: interexpress-pakket
(actie geldig tot en met zondag 20 september)

Duurzame EPDM dakbedekking

Voor het aanschaffen van EPDM dakbedekking wordt vaak de vergelijking getrokken met een bitumen dak door aanstaande klanten. Hoe lang gaat een EPDM dak mee en hoelang gaat een bitumen dak mee? En vragen als wat is het prijsverschil in aanschaf? 

Uiteraard hangt e.a af van de kwaliteit. Zo zijn er goedkopere Amerikaanse EPDM banen en goedkopere bitumen banen maar ook de betere onbetalkte dikkere Europese EPDM banen en de betere APP bitumen banen. Ook de dikte weegt mee in kwaliteit en levensduur. De prijsverschillen tussen een standaard bitumendakbedekking en een EPDM dakfolie zijn nagenoeg nihil, ook de eventuele plaatsingskosten zijn nagenoeg gelijk.

Verschillen EPDM & bitumen dakbedekking

Er zijn echter wel een paar belangrijke verschillen tussen EPDM & bitumen dakbedekking. Zo maakt het afgezien van de kwaliteit bij een bitumendakbedekking veel uit of hij veel in de zon heeft gelegen of onderwater is blijven staan. Beide gaan bij een bitumendak ernstig ten koste van de levensduur. Bij een EPDM dakfolie is dit niet het geval al staat hij continu onder water of al schijnt de zon de gehele dag op de EPDM voor de levensduur maakt dit niks uit.

Maar er is meer ook de wijze van plaatsing is bij een bitumen dak een veel grotere faal en risicofactor als bij een EPDM dak. Omdat een bitumendak uit meerdere dakbanen bestaat die lokaal gebrand worden op het dak is het risico aanwezig dat dit ter plaatse niet goed gebeurd en er dus lekkage kan ontstaan. Bij een EPDM dak is dit niet het geval omdat u werkt met een EPDM folie op maat. De EPDM dakfolie wordt als 1 geheel op uw dak geplaatst en dat sluit dus het vorige risco geheel uit. We hebben het dan nog niet eens gehad over het risico wat er onstaat als er iets misgaat bij het branden van uw bitumen dakbedekking met de brander, brandgevaar bij plaatsing van EPDM dakbedekking is omdat er geen brander aan te pas komt uitgesloten.

Levensduur EPDM dak vs bitumen dak

Als de vergelijking in levensduur moet worden gemaakt dan is EPDM de onbetwiste winnaar een kwalteits EPDM dak gaat namelijk minstens 50 jaar mee een bitumen dak gemiddeld maar 15 jaar. De meest duurzame dakbedekking van het moment is momenteel niet voor niets EPDM. En wanneer u later besluit om van uw EPDM dak een groendak of sedumdak te maken dan is dit ook mogelijk. Onze Europese EPDM dakbedekking is immers worteldoorgroei bestendig.

Copyright © 2020 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen