• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

EPDM dakbedekking leggen in het voorjaar

Heeft u ontdekt dat uw platte dak lekt? Het voorjaar is de perfecte tijd om uw dakbedekking te vernieuwen! Door te kiezen voor EPDM als dakbedekking, bent u snel klaar en kunt u genieten van minimaal 50 jaar uitstekende bescherming van uw dak.

Eigenschappen van EPDM dakbedekking

Een lekkage is altijd vervelend, daarom is het belangrijk om de beste oplossing te kiezen en uw dakbedekking te vernieuwen. Als u nog twijfelt over welk type dakbedekking u moet kiezen, delen we graag enkele wetenswaardigheden over EPDM om u te helpen bij uw beslissing:

  • EPDM is elastisch en rekt uit tijdens de zomer, terwijl het krimpt tijdens de winter zonder te scheuren.
  • Geen voorbehandeling met primer of flashing tape nodig
  • EPDM is op maat te bestellen
  • EPDM is wortelbestendig en dus geschikt voor een groen- of sedumdak
  • EPDM is enorm duurzaam met een levensduur van 50 jaar
  • EPDM is eenvoudig zelf te leggen, zonder brander
  • EPDM kan over veel ondergronden en andere soorten dakbedekking gelijmd worden
  • EPDM is recyclebaar en goed voor het milieu

Dankzij al deze voordelen is EPDM een zeer soort dakbedekking. Het is gemakkelijk te verwerken, zonder dat u een professional hoeft in te huren. Zo bespaart u ook nog eens kosten!

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm-dakbedekking-verlijmen-op-hout

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking verlijmen op hout?

een-hellend-dak-met-epdm-dakbedekking

EPDM dakbedekking

Een hellend dak met EPDM dakbedekking?

Weersomstandigheden voor het leggen van EPDM

Wat het vervangen van het dak in het voorjaar extra aangenaam maakt, zijn de weersomstandigheden. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor de te gebruiken materialen. EPDM is het meest geschikt om te plaatsen bij temperaturen boven de 5 graden Celsius en bij voorkeur onder droge omstandigheden. Hoewel EPDM bestand is tegen regen, is dit vaak minder gunstig voor de dakconstructie en de dakplaten zelf. Bij een vochtige ondergrond kan de hechting van EPDM verminderen. Daarom is het het beste om de dakbedekking te vervangen of te plaatsen bij droog weer.

Voor het leggen van EPDM heeft u onze speciale EPDM lijm en kit nodig. We adviseren om deze lijm op kamertemperatuur te bewaren. Op deze manier bent u er zeker van dat de lijm altijd direct klaar is voor gebruik.

EPDM dakbedekking combineren met PIR isolatie

Heeft u gemerkt dat er in de herfst of winter veel warmte verloren gaat via uw dak? Dan is de isolatie mogelijk niet optimaal. Dit is een goede reden om ook te overwegen om isolatie aan te pakken. Daarom heeft Interexpress speciaal PIR dakisolatieplaten aan het assortiment toegevoegd. Deze platen zijn perfect te combineren met EPDM, dus als u al bezig bent met het vervangen van uw dakbedekking, is het een kleine moeite om ook de isolatie te verbeteren. Deze platen kunnen niet alleen worden gebruikt bij het installeren van een nieuw dak, maar ook voor het na-isoleren van het dak, van binnenuit. Omdat wij alleen A-kwaliteit PIR-platen verkopen, kunt u erop vertrouwen dat u met deze platen het hoogste rendement behaalt.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

                                   

           

Waterdicht en goed geïsoleerd dak koopt u bij Interexpress!

Kies voor gemak en schaf EPDM op maat aan of ga voor een compleet EPDM dakpakket. U kunt eenvoudig zelf het oppervlakte van uw dak berekenen en de gewenste hoeveelheid bestellen via onze webshop. Wij zorgen ervoor dat uw bestelling binnen 2 werkdagen op het opgegeven adres wordt bezorgd. Belangrijke benodigdheden zoals EPDM lijm, kit, hemelwaterafvoer en voorgefabriceerde EPDM hoeken mogen zeker niet over het hoofd worden gezien. Bestel daarom alles-in-één, zodat u nooit tekort komt!