• Snelle express levering op locatie, 
  gratis levering boven €395
 • Altijd geholpen door EPDM experts,
  zij staan u graag te woord
 • Op werkdagen voor 14:00 besteld,
  dezelfde dag verzonden

EPDM folie toepassingen

EPDM folie is één van de toepassingen die wij gebruiken. Deze folie kent vele mogelijkheden en wordt geproduceerd voor 3 verschillende doeleinden:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM speciaal voor gevels

Deze folies lijken op het eerste oog veel op elkaar, maar hebben in de samenstelling van het EPDM rubberfolie toch wezenlijke verschillen. Zo kun je EPDM folie voor het dak absoluut niet in de vijver plaatsen, maar de vijverfolie kan ook zeker niet gebruikt worden als dakbedekking.

EPDM folie dak, vijver en gevels

Maar waarom kunnen de verschillende folies niet voor hetzelfde doeleinde worden gebruikt? Aan EPDM folie voor het dak zijn onder andere brandvertragers toegevoegd die ervoor zorgen dat de folie brandvertragend is. 

Vijverfolie als dakbedekking gebruiken wordt toch sterk afgeraden. De vijverfolie is niet brandvertragend en kan daarom dus niet als dakbedekking worden gebruikt. 

Daarentegen kun je EPDM dakfolie niet in de vijver gebruiken omdat het biologische leven van uw vijver dan binnen de kortste keren aangetast wordt en de vissen dit experiment niet zullen overleven. Dit heeft weer te maken met de stoffen die vrij komen uit de dakbedekking (brandvertragers) die EPDM vijverfolie niet bevat. 

EPDM vijverfolie op maat kopen? Kies dan alleen voor voor speciale EPDM folie geschikt voor vijvers, een vijver bekleden met EPDM is dus wel mogelijk.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie
hoeveel-kost-epdm

Kosten

Hoeveel kost EPDM?

is-epdm-wortelwerend

Sedum

Is EPDM wortelwerend?

Mogelijkheden EPDM rubberfolie

EPDM folie kan ook worden gebruikt voor het afdichten van waterbassins, tunnels, kelders, gevels of dakgoten. Vocht of hoogwater problemen kunnen eenvoudig worden tegengegaan door gebruik te maken van EPDM. 

De folie kan eenvoudig en lokaal op het lek worden toegepast, maar kan ook dienen als volledige afdichting van bijvoorbeeld kelders. De folies zijn ook verkrijgbaar als EPDM stroken om bijvoorbeeld lokale afdichtingsproblemen te verhelpen. 

De stroken kunnen ook worden gebruikt voor het wind- en waterdicht maken van gebouwen en overige bouwwerken. Ook worden EPDM stroken veelvuldig ingezet om dilatatievoegen te dichten of om oude of nieuwe dakgoten te bekleden en op deze wijze waterdicht af te dichten.

Voor het grotere werk kunt u standaard rollen EPDM folie kopen. Deze worden gebruikt voor het afdichten in bijvoorbeeld kelders, maar ook voor dakwerken. 

Wilt u de gehele kelder bijvoorbeeld afdichten, dan kunt u hier de standaard EPDM rollen voor gebruiken. Waterbassins en tunnels vereisen grote stukken folie, ook wel membranen genoemd. EPDM folie voor deze doeleinden wordt in grote afmetingen geproduceerd.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Advies op maat over EPDM

Wilt u weten welke EPDM folie u nodig heeft voor een specifieke toepassing? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder en kunnen u advies op maat geven. U kunt Interexpress bereiken door te bellen naar 085 065 6810.