• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

EPDM op een plat schuurdak

Een dak van een schuur kan door de jaren heen veel te lijden hebben van weersomstandigheden. Helemaal als het dak al wat ouder is, doet u er goed aan om dit in de gaten te houden en het tijdig te renoveren of vernieuwen om lekkage te voorkomen. Dit is een klus dat u misschien niet elke dag doet maar wij verzekeren u dat dit met EPDM gemakkelijk zelf te doen is. Omdat het op maat te bestellen is hoeft u zelf niet te knippen of vouwen en een brander of primer is niet nodig.

Waarom EPDM op het schuurdak?

Dat EPDM eenvoudig zelf te leggen is, zal u inmiddels duidelijk zijn. Maar er zijn nog veel meer redenen om te kiezen voor deze soort dakbedekking op het dak van uw schuur:

  • Bij het leggen vis geen primer nodig
  • Bij het leggen komt er geen brander aan te pas. Het is eenvoudig te verlijmen op het dakoppervlak
  • EPDM is extreem duurzaam en gaat gemakkelijk 50 jaar mee
  • Weersomstandigheden hebben op dit product geen invloed. Het kan tegen (extreme) regen, hitte en kou, mede vanwege de hoge elasticiteit.
  • EPDM is onderhoudsvrij. Natuurlijk dienen standaard werkzaamheden zoals het verwijderen van bladeren en vuil wel te gebeuren. Vergeet ook de hemelwaterafvoeren niet!
  • EPDM gaat heel goed samen met PIR isolatie. Handig als uw schuur verwarmd is of als u deze wil gaan verwarmen
  • EPDM is beloopbaar. Wel zo handig tijdens het leggen, schoonhouden of bijvoorbeeld als u zonnepanelen wilt gaan plaatsen
kimfixatie-epdm

Kimfixatie

EPDM en kimfixatie

eindelijk-voorjaar-tijd-om-te-klussen

Toepassingen

Toepassingen van EPDM

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie

Hoe leg ik EPDM op een schuurdak?

Of u nu EPDM op het dak van een schuur, garage, woonhuis of bedrijfspand gaat leggen, de voorbereiding is belangrijk. Als u het dak opgemeten heeft, kunt u het gaan bestellen in de webshop van Interexpress. U kunt bij ons de dakbedekking op maat gemakkelijk een lengte en breedte invoeren en wij zorgen ervoor dat u het op de juiste maat ontvangt. Kies vervolgens de juiste lijm en indien nodig hemelwaterafvoeren, binnen- of buitenhoeken en kit.

Vervolgens kunt u aan de slag. Zorg voordat u begint dat het dak schoon en vrij van uitsteeksels en dergelijke is en leg het folie los op het dak. Sla een gedeelte terug en verlijm deze kant met onze bodemlijm. Herhaal dit proces bij de andere kant en leg het folie precies op de juiste plek. De randen van het schuurdak dienen vervolgens verlijmd te worden met contactlijm. Dit dient dubbelzijdig te gebeuren zodat u zeker weet dat het optimaal hecht. Monteer vervolgens de hemelwaterafvoeren met Sealant kit. Indien van toepassing werkt u het dak af met een mooie daktrim.

Wilt u alles nog eens nalezen of dit proces op video zien? Bekijk dan onze handige montagehandleidingen. Wij sturen een papieren versie met uw bestelling mee!

Tip: Ga voor gemak en bestel een EPDM dakpakket. Hierin vindt u alle hierboven genoemde materialen en bent u voordeliger uit!

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren