• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €395
  • Veilig betalen en snel verzonden

Heeft EPDM ook nadelen?

EPDM van Europese kwaliteit is de specialiteit van Interexpress. Dit veelzijdige materiaal biedt tal van voordelen, maar zijn er ook nadelen waar we naar moeten kijken? Dat leest u verder in deze blog!

Interexpress: Dé Leverancier van Hoogwaardige Europese EPDM dakbedekking

Een veelgenoemd nadeel van EPDM: de prijs

EPDM heeft inderdaad een prijskaartje. Maar als we de voordelen van EPDM afwegen tegen de kosten, lijkt het erop dat EPDM dakbedekking eigenlijk goedkoper is dan alternatieven. Welk ander dakbedekkingsmateriaal gaat namelijk net zo lang mee als EPDM dakbedekking? Bovendien is het onderhoudsvrij en gemakkelijk zelf te leggen, zonder dat u een professional nodig heeft. Al met al is EPDM dakbedekking onderaan de streep voordeliger dan andere opties.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
plat-dak-met-epdm

Plat dak

Een plat dak met EPDM?

epdm-als-loodvervanger

EPDM Stroken

EPDM als loodvervanger?

Het verwerken van EPDM wordt als lastig beschouwd

Dit is een misvatting! Er zijn verschillende soorten EPDM op de markt, dus u moet goed opletten wat u koopt. Als u bijvoorbeeld de Amerikaanse variant aanschaft, bevat deze talk en is het niet direct klaar voor gebruik. Hierdoor moet u altijd werken met primers en andere voorbehandelingen. Bij Europese EPDM van Interexpress is dit echter niet nodig. U kunt direct aan de slag zonder extra behandeling. Bovendien zijn er veel “restpartijen” of B-keuze EPDM verkrijgbaar. Wij raden u aan om deze links te laten liggen, omdat goedkoop uiteindelijk duurkoop kan blijken te zijn.

EPDM rubber kent vele voordelen.

Naast de eerder genoemde voordelen van het EPDM folie van Interexpress, zoals onderhoudsvriendelijkheid, een lange levensduur en gemakkelijke verwerking, biedt EPDM rubber nog meer voordelen:

  • Het is waterdicht en heeft geen naden.
  • EPDM is bestand tegen alle weersomstandigheden en UV-straling.
  • Het kan worden geplaatst op verschillende soorten ondergronden.
  • EPDM is bestand tegen worteldoorgroei.
  • EPDM rubber is geschikt voor dakgootrenovatie.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Meer informatie over EPDM rubber

Heeft u na het lezen van dit artikel nog meer vragen, dan staan wij voor u klaar. Aarzel dan ook niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor gratis advies. Bent u overtuigd, dan kunt u overgaan tot bestellen. Hou de maten van uw dak bij de hand, en bestel EPDM op maat, EPDM op rol of het EPDM dakpakket dat u nodig heeft. Vergeet bij de eerste twee opties niet om direct voldoende lijm en kit mee te bestellen. Ook voor PIR isolatie, dakrandprofielen en voorgefabriceerde binnen -en buitenhoeken kunt u bij ons terecht.