• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €395
  • Veilig betalen en snel verzonden

Is EPDM wortelwerend?

EPDM is een synthetisch rubber dat wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder dakbedekking. Bij het gebruik van EPDM folie als dakbedekking, kan de vraag rijzen of het wortelwerend is. In dit blog zal ik uitleggen wat wortelwerende EPDM is en wat de voordelen zijn van het gebruik van dit type dakbedekking.

Waarvoor wortelwerende EPDM-folie?

Ons Europese EPDM heeft vele voordelen, een daarvan is dat het worteldoorgroei bestendig is. Dit is natuurlijk erg nuttig voor wanneer u een sedumdak of groendak wilt aanleggen. EPDM is bestand tegen enorme temperatuurverschillen van wel -40 graden Celsius tot +130 graden Celsius, daarnaast is het natuurlijk water- en winddicht wat het ideaal maakt als dakbedekking. Ook is het geen probleem wanneer u zonnepanelen wilt plaatsen op dit folie, in al deze gevallen raden wij u wel aan om te kiezen voor de 1,30mm dikke versie wegens de installatie.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
dakkapel-met-epdm

Dak leggen

EPDM zelf leggen, is dat moeilijk?

hoeveel-kost-epdm

Kosten

Kosten van dakbedekking

De voordelen van EPDM-folie

  • Een van de belangrijkste voordelen van dit mooie product is dat het de wortelgroei van planten kan weerstaan. Dit is vooral belangrijk bij groendaken/sedumdaken, waar planten worden geplant op het dak. Zonder wortelwerende dakbedekking kunnen de wortels van de planten de dakbedekking binnendringen en beschadigen. Dit kan leiden tot lekkages en andere problemen. Door het gebruik van deze wortelwerende variant kan dit voorkomen worden en kan het dak langer meegaan.
  • Een ander voordeel is dat het duurzaam is en lang meegaat. Dit product is van nature al een zeer duurzaam materiaal dat gemiddelde wel 50 jaar meegaat en door de extra wortelwerende laag kan het nog beter bestand zijn tegen de elementen. Dit betekent dat het minder vaak vervangen hoeft te worden dan andere soorten dakbedekking, wat op de lange termijn kosten kan besparen.
  • Daarnaast is wortelwerende EPDM ook nog eens milieuvriendelijk. Groendaken zijn populair vanwege hun duurzaamheid en vermogen om steden groener te maken. Het gebruik van wortelwerende folie voor deze toepassingen kan ervoor zorgen dat de groendaken langer meegaan en zo bijdragen aan de verduurzaming van de stad.
  • Een ander voordeel is dat het gemakkelijk te installeren is. In vergelijking met andere soorten dakbedekking, zoals bitumen, is EPDM veel lichter en flexibeler. Hierdoor kan het gemakkelijker worden aangebracht en kan het ook worden gebruikt op daken met een complexe vorm. Het wordt gewoon op het dak gelijmd, dit is prima te doen voor de handige doe-het-zelver. Dit kan de installatiekosten verlagen en de tijd die nodig is om het dak te installeren verkorten.
  • EPDM-folie heeft zoals gezegd vele voordelen, toch heeft het natuurlijk ook nadeel. De prijs van dit folie is wat hoger dan soortgelijke materialen, toch is het hierbij belangrijk dat u de levensduur in uw achterhoofd houdt. Andere soorten dakbedekking hebben namelijk een veel kortere levensduur, in verhouding is dit top product dan ook vaak goedkoper dan alternatieven.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Koop uw EPDM bij Interexpress!

Uw product kunt u bij ons gewoon op maat of in een compleet EPDM dakpakket bestellen, zo voorkomt u onnodig afval en hoeft u zelf niet te gaan knippen of snijden in het folie. Ook voor alle toebehoren, gereedschappen en bijproducten kunt u bij ons terecht, zo hebben wij in ons assortiment PIR-isolatie, daktrimmen, lijmen en stroken. Wij doen ons uiterste best om u te voorzien van de best mogelijke service, bij vragen kunt u dan ook altijd contact met ons opnemen. Onze experts kunnen u met hun jarenlange ervaring altijd helpen voor een passende oplossing!