• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
 • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
 • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Hoe plaats ik een EPDM stadsuitloop?

Als u EPDM dakbedekking plaatst, moet u natuurlijk rekening houden met hemelwaterafvoer en/of de regenpijp.

De diameter van de regenpijpen zijn meestal 60, 70, 80 of 100 mm; deze maat is afhankelijk van de verwachte hoeveelheid water die afgevoerd moet worden. Vaak wordt 80 of 100 mm toegepast. In dit artikel leggen we uit hoe u een EPDM stadsuitloop integreert in een EPDM dak.

EPDM hemelwaterafvoer is onmisbaar

Wanneer er water op het dak blijft staan en de leidingen en/of hemelwaterafvoeren niet verstopt zijn, ligt het probleem vaak aan de dakconstructie, de hemelwaterafvoer en/of het afschot.

Op uw platte dak moet u er altijd voor zorgen dat het afvoeren van regenwater goed geregeld is. Als er water op het dak blijft staan, kan dit namelijk op den duur leiden tot lekkage of andere ongemakken.

Dit is simpel te voorkomen door het plaatsen van een hemelwaterafvoer met onderuitloop. Dit wordt ook wel een EPDM stadsuitloop genoemd. Met een staduitsloop voor een plat dak blijft er geen hemelwater op het dak staan. Het EPDM folie zelf is erg onderhoudsvriendelijk. Door daarnaast rekening te houden met het afvoeren van hemelwater heeft u geen omkijken meer naar uw dak.

Verschillende types EPDM hemelwaterafvoer

Er zijn diverse soorten EPDM hemelwaterafvoeren en bij het kiezen van de juiste is de doorsnede van belang. Stelregel is namelijk dat hoe groter het dakoppervlak is, hoe groter de doorsnede van de hemelwaterafvoer moet zijn. U kunt de volgende maatstaf hanteren:

 • Bij een dakoppervlak tot 45 vierkante meter dient de diameter van de hemelwaterafvoer minimaal 60mm te zijn,
 • Bij een dakoppervlak tussen de 45 en de 65 vierkante meter dient de diameter van de hemelwaterafvoer minimaal 70mm te zijn,
 • Bij een dakoppervlak tussen de 65 en de 90 vierkante meter dient de diameter van de hemelwaterafvoer minimaal 80mm te zijn,
 • Bij een dakoppervlak groter dan 90 vierkante meter dient de diameter van de hemelwaterafvoer minimaal 100mm te zijn

Door het kiezen van de juiste EPDM hemelwaterafvoer heeft u zeker 50 jaar plezier van uw dak met EPDM dakbedekking.

welk-gereedschap-heb-ik-nodig-bij-het-leggen-van-epdm

Installatie

Welk gereedschap heb ik nodig?

hoe-epdm-plaatsen-op-tuinhuisje

Tuinhuis

EPDM plaatsen op een tuinhuis?

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie

Zelf een EPDM stadsuitloop plaatsen

Een stadsuitloop monteren is zeer gemakkelijk. Volg de volgende stappen bij een EPDM hemelwaterafvoer plaatsen, . Dan weet u zeker dat u de stadsuitloop EPDM  waterdicht in uw dak integreert:

 1. Teken de plek waar u de EPDM stads uitloop gaat plaatsen af met bijvoorbeeld krijt.
 2. Verwijder een gedeelte van de overtollige EPDM folie. Maak eerst een kleinere opening dan het daadwerkelijke gat voor de waterafvoer.
 3. Plaats de EPDM stadsuitloop in het gemaakte gat. U kunt deze makkelijk door het gemaakte gat heen duwen, want de EPDM folie is elastisch en geeft dus mee.
 4. Teken op de dakrand precies af waar de EPDM kraag die aan de EPDM stadsuitloop zit zich na montage zal bevinden.
 5. Sla de EPDM kraag terug en breng de speciale EPDM kit aan op de dakrand in het zojuist afgetekende gebied.
 6. Duw de EPDM kraag aan op de kit en druk deze goed aan met een aandrukroller, zodat de kraag goed vast gaat zitten.
 7. Breng vervolgens onder de randen van de EPDM kraag nog extra kit aan en druk deze ook weer stevig aan met de aandrukroller. Als er kit onder de kraag uitkomt, weet u zeker dat de kraag in zijn geheel verlijmd is. Hierdoor ontstaat er een waterdichte afdichting.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Monteren EPDM stadsuitloop videohandleiding

Interexpress heeft alles voor een EPDM dak

Als EPDM specialist heeft Interexpress alles wat u nodig heeft om uw EPDM dak waterdicht af te werken. Naast de EPDM hemelwaterafvoeren kunt u bij ons natuurlijk ook terecht voor EPDM folie op maat, de benodigde lijm en kit, aandrukrollers en EPDM dakrandprofielen. Overweeg ook eens om het dak gelijk te isoleren met onze PIR dakisolatieplaten. Door deze platen kunt u maandelijks flink wat besparen op uw elektriciteitsrekening. Laat uw bestelling afleveren waar en wanneer uw wilt, zodat u direct aan de slag kunt. Dat is de service van Interexpress!