• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Welke dakbedekking voor een plat dak?

Een plat dak heeft vanuit het verleden een slechte reputatie. Dat komt voornamelijk door de gebruikte dakbedekking van destijds; mastiek. Inmiddels zijn er echter kwalitatief hoogwaardiger opties op de markt en daarmee zijn de platte daken van tegenwoordig niet meer te vergelijken met die van vroeger. Welke soorten dakbedekking dat zijn, leest u hieronder.

Welke soorten dakbedekking voor een plat dak?

Op dit moment zijn er 3 soorten dakbedekking die in Nederland regelmatig worden toegepast op platte daken. De eerste daarvan is bitumen. Dit materiaal kwam circa 3 decennia geleden op de markt als opvolger van mastiek en bleek een aanzienlijke vooruitgang bij wisselende weersomstandigheden. Ook PVC – een andere optie – vormt op dit vlak een verbetering.

De derde soort dakbedekking en ongetwijfeld het beste voor een plat dak is EPDM dakbedekking. De eigenschappen van deze rubbersoort betekenen wederom een vooruitgang ten opzichte van alternatieven zoals bitumen en de levensduur is met 50 jaar ongeëvenaard. Het materiaal vormt zelfs een uitstekende oplossing voor moderne dakoplossingen zoals een groendak.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm-stroken-voor-gevels-en-luchtdicht-bouwen

Gevelbekleding

EPDM gebruiken als gevelbekleding

wat-is-epdm

Prefab hoeken

EPDM buitenhoek of EPDM binnenhoek?

Gemiddelde kosten dakleer

Soort dakbedekkingPrijs per m2Gemiddelde levensduur
EPDM€ 30,- tot € 70,-50 jaar
Bitumen€ 25,- tot € 50,-25 jaar
PVC€ 35,- tot € 70,-25 jaar
Mastiek€ 50,- tot € 110,-30 jaar
Dakpannen€ 85,- tot € 150,- 30 jaar
Rieten dak€ 90,- tot € 110,-40 jaar
Groendak€ 55,- tot € 120,-Circa 60 jaar

Wat is de prijs van dakbedekking voor een plat dak?

De kosten van het aanbrengen van dakbedekking op een plat dak lopen sterk uiteen. Gemiddeld ligt bedrag per m2 tussen de €11,95 en €14,94.. Hierbij komen nog wel de kosten voor de speciale EPDM lijmen en eventuele daktrimmen. De volgende vraag die hierbij komt kijken is of u de oude dakbedekking zelf gaat vervangen of dit door een specialist laat doen. Logischerwijs scheelt het zelf herstellen van het dak aanzienlijk in de kosten, omdat er op arbeidskosten bespaart wordt.

Doorgaans is PVC de duurste soort dakbedekking in de aanschaf en zijn bitumen en EPDM qua kosten vergelijkbaar. Belangrijk is echter om te weten dat het aanbrengen ervan een groot verschil maakt in de uiteindelijke prijs. Daar waar bitumen namelijk door een professional met een gasbrander wordt aangebracht, kunt u EPDM zelf eenvoudig leggen en bespaard u hierdoor flink op tijd en kosten. Met een EPDM dakpakket van Interexpress kan elke doe-het-zelver zelf een dak vervangen.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Dakbedekking plat dak: wat is de levensduur?

In een prijsanalyse van verschillende soorten dakbedekking voor een plat dak moet natuurlijk ook de levensduur worden meegenomen. Een dak dat immers twee keer zo snel vervangen moet worden, brengt ook twee keer zoveel kosten met zich mee. Ook op dit vlak laat EPDM de concurrentie ver achter zich.

Een plat dak met dakbedekking van bitumen of PVC gaat gemiddeld namelijk zo’n 25 jaar mee. EPDM daarentegen heeft een bewezen levensduur tot wel 50 jaar – maar liefst twee keer zo lang! Daarmee is dit de ideale soort dakbedekking voor elk bouwwerk met een plat dak. Denk hierbij onder meer aan garages, schuren, werkplaatsen en uiteenlopende typen overkappingen.