• Snelle express levering op locatie, 
  gratis levering boven €395
 • Altijd geholpen door EPDM experts,
  zij staan u graag te woord
 • Op werkdagen voor 14:00 besteld,
  dezelfde dag verzonden

Welke dakbedekking voor een plat dak?

Een plat dak heeft vanuit het verleden een slechte reputatie. Dat komt voornamelijk door de gebruikte dakbedekking van destijds; mastiek. Inmiddels zijn er echter kwalitatief hoogwaardiger opties op de markt en daarmee zijn de platte daken van tegenwoordig niet meer te vergelijken met die van vroeger. Welke soorten dakbedekking dat zijn, leest u hieronder.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm en kimfixatie

Kimfixatie

EPDM en kimfixatie

epdm lijmen op roofing dak

Lijmen en kitten

EPDM lijmen op een roofing dak

Welke soorten dakbedekking voor een plat dak?

Op dit moment zijn er 3 soorten dakbedekking die in Nederland regelmatig worden toegepast op platte daken. De eerste daarvan is bitumen. Dit materiaal kwam circa 3 decennia geleden op de markt als opvolger van mastiek en bleek een aanzienlijke vooruitgang bij wisselende weersomstandigheden. Ook PVC – een andere optie – vormt op dit vlak een verbetering.

De derde soort dakbedekking en ongetwijfeld het beste voor een plat dak is EPDM. De eigenschappen van deze rubbersoort betekenen wederom een vooruitgang ten opzichte van alternatieven zoals bitumen en de levensduur is met 50 jaar ongeëvenaard. Het materiaal vormt zelfs een uitstekende oplossing voor moderne dakoplossingen zoals een groendak.

Wat is de prijs van dakbedekking voor een plat dak?

De kosten van het aanbrengen van dakbedekking op een plat dak lopen sterk uiteen. De eerste vraag die hierbij komt kijken is of u de oude dakbedekking zelf gaat vervangen of dit door een specialist laat doen. Logischerwijs scheelt het zelf herstellen van het dak aanzienlijk in de kosten, omdat er op arbeidskosten bespaart wordt.

Doorgaans is PVC de duurste soort dakbedekking in de aanschaf en zijn bitumen en EPDM qua kosten vergelijkbaar. Belangrijk is echter om te weten dat het aanbrengen ervan een groot verschil maakt in de uiteindelijke prijs. Daar waar bitumen namelijk door een professional met een gasbrander wordt aangebracht, kunt u EPDM zelf eenvoudig leggen en bespaard u hierdoor flink op tijd en kosten. Met een EPDM dakpakket van Interexpress kan elke doe-het-zelver zelf een dak vervangen.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking 1.30mm

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket 1.30mm

EPDM lijmen

EPDM contactlijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Voordelige EPDM producten

Dakbedekking plat dak: wat is de levensduur?

In een prijsanalyse van verschillende soorten dakbedekking voor een plat dak moet natuurlijk ook de levensduur worden meegenomen. Een dak dat immers twee keer zo snel vervangen moet worden, brengt ook twee keer zoveel kosten met zich mee. Ook op dit vlak laat EPDM de concurrentie ver achter zich.

Een plat dak met dakbedekking van bitumen of PVC gaat gemiddeld namelijk zo’n 25 jaar mee. EPDM daarentegen heeft een bewezen levensduur tot wel 50 jaar – maar liefst twee keer zo lang! Daarmee is dit de ideale soort dakbedekking voor elk bouwwerk met een plat dak. Denk hierbij onder meer aan garages, schuren, werkplaatsen en uiteenlopende typen overkappingen.