10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang alleen dit weekend nog 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!

*actie loopt t/m maandag 11 december!

Is EPDM zelfklevend?

Zelfklevende EPDM, het klinkt ideaal! Maar is het dat ook? En waarom zou je voor zelfklevende EPDM kiezen, of waarom juist niet? We gaan er dieper op in door de voor- en nadelen toe te lichten.

EPDM dakbedekking zelfklevend

Als u van plan bent EPDM dakbedekking aan te brengen, wilt u deze klus het liefst zo snel mogelijk klaren. Zelfklevende EPDM dakbedekking klinkt dan ideaal, want dan hoeft u zelf niet aan de slag met lijm en u hoeft ook niet te berekenen hoeveel u er van nodig heeft. Toch kleven er ook nadelen aan het gebruik van zelfklevende EPDM dakbedekking. Voordat u aan de slag kunt, moet u het dakoppervlakte behandelen met een primer omdat anders het EPDM niet goed hecht. Een ander nadeel is dat de dakbedekking niet makkelijk meer te corrigeren is. Als u de EPDM heeft uitgerold op het dak, kan blijken dat het niet helemaal recht ligt. Voor zelfklevende EPDM geldt dan vast is vast, zodat u het niet meer recht kunt leggen.

Conclusie:

  • ✅ Geen EPDM lijm nodig
  • ✅ Geen ingewikkelde berekening hoeveel lijm u nodig heeft
  • ❌ Voorbehandelen met dure primer
  • ❌ Na het leggen niet te corrigeren (ook niet bij blaasvorming)

Blaasvorming bij het leggen van EPDM

Tijdens het leggen van EPDM kan er blaasvorming optreden, oftewel luchtbellen onder het EPDM. Dit kan ontstaan doordat de EPDM niet goed wordt aangedrukt zodat er lucht onder het EPDM komt. Deze blaasjes kunnen er voor zorgen dat het EPDM niet helemaal goed waterdicht is. U zult het dan opnieuw moeten aanbrengen als u zelfklevende EPDM heeft gebruikt. De reeds geplaatste EPDM folie is waardeloos geworden en u zult nieuwe moeten bestellen.

Als u het EPDM heeft aangebracht met EPDM lijm, kunt u voorzichtig het EPDM losmaken van het oppervlakte en het daarna opnieuw leggen en goed aanrollen met een EPDM aandrukroller. Zo gaat u het ontstaan van blaasvorming tegen.

EPDM dakbedekking plakken

EPDM is de ideale dakbedekking voor platte of licht hellende daken. U heeft nu kunnen lezen wat de voor- en nadelen zijn van zelfklevende EPDM. U kunt nu zelf de afweging maken voor welk type EPDM u gaat. Weet u niet precies hoeveel lijm u nodig heeft? Dan heeft Interexpress de oplossing voor u. Wij bieden namelijk EPDM pakketten aan waarbij het rekenwerk al door ons gedaan is. U krijgt namelijk ruim voldoende lijm dat u nodig heeft voor het bestelde stuk EPDM folie. Zo kunt u direct aan de slag als de bestelling geleverd is.

Vanwege de vele voordelen van niet-klevende EPDM levert Interexpress uitsluitend EPDM die u door middel van EPDM lijm op het oppervlakte aan kunt brengen. Dit geldt voor de EPDM dakbedekking op maat, de standaard EPDM folierollen en ook voor de EPDM stroken, die u kunt gebruiken om een dakgoot te repareren of renoveren.

EPDM makkelijk verwerken

EPDM is gemakkelijk aan te brengen op het dak. Of u nu doe-het-zelver bent of professional, het is een klus die iedereen kan klaren. U krijgt bij een bestelling standaard een handleiding meegeleverd, en wij bieden ook een handige video-handleiding aan die u er indien nodig altijd weer bij kunt pakken. Mocht u toch nog vragen hebben over het materiaal EPDM of het verwerken daarvan, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen, per mail of telefonisch. Onze experts helpen u graag!

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen