• Snelle express levering op locatie, 
  gratis levering boven €395
 • Altijd geholpen door EPDM experts,
  zij staan u graag te woord
 • Op werkdagen voor 14:00 besteld,
  dezelfde dag verzonden

Is EPDM zelfklevend?

Als u van plan bent EPDM dakbedekking aan te brengen, wilt u deze klus het liefst zo snel mogelijk klaren. Zelfklevende EPDM dakbedekking klinkt dan ideaal, want dan hoeft u zelf niet aan de slag met lijm en u hoeft ook niet te berekenen hoeveel u er van nodig heeft. Toch kleven er ook nadelen aan het gebruik van zelfklevend. Voordat u aan de slag kunt, moet u het dakoppervlakte behandelen met een primer omdat het anders niet goed hecht. Een ander nadeel is dat de dakbedekking niet makkelijk meer te corrigeren is. Als u het rubber heeft uitgerold op het dak, kan blijken dat het niet helemaal recht ligt. Voor de zelfklevende variant geldt dan vast is vast, zodat u het niet meer recht kunt leggen.

Conclusie:

 • ✅ Geen lijm nodig
 • ✅ Geen ingewikkelde berekening hoeveel lijm u nodig heeft
 • ❌ Voorbehandelen met dure primer
 • ❌ Na het leggen niet te corrigeren (ook niet bij blaasvorming)

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie
verschillen-tussen-amerikaans-en-europees-epdm

Soorten dakbedekking

Verschil Amerikaans Europees EPDM

epdm-lijm

Installatie

Waar kun je EPDM op verlijmen?

Blaasvorming bij het leggen van EPDM

Tijdens het leggen van EPDM kan er blaasvorming optreden, oftewel luchtbellen onder het EPDM. Dit kan ontstaan doordat de dakbedekking niet goed wordt aangedrukt zodat er lucht onder het EPDM komt. Deze blaasjes kunnen er voor zorgen dat uw dak niet helemaal goed waterdicht is. U zult het dan opnieuw moeten aanbrengen als u de zelfklevende variant heeft gebruikt. Het reeds geplaatste folie is waardeloos geworden en u zult nieuwe moeten bestellen.

Als u het folie heeft aangebracht met lijm, kunt u voorzichtig het folie losmaken van het oppervlakte en het daarna opnieuw leggen en goed aanrollen met een aandrukroller. Zo gaat u het ontstaan van blaasvorming tegen.

EPDM dakbedekking plakken

Dit is de ideale dakbedekking voor platte of licht hellende daken. U heeft nu kunnen lezen wat de voor- en nadelen zijn van zelfklevend. U kunt nu zelf de afweging maken voor welk type u gaat. Weet u niet precies hoeveel lijm u nodig heeft? Dan heeft Interexpress de oplossing voor u. Wij bieden namelijk EPDM pakketten aan waarbij het rekenwerk al door ons gedaan is. U krijgt namelijk ruim voldoende lijm dat u nodig heeft voor het bestelde stuk folie. Zo kunt u direct aan de slag als de bestelling geleverd is.

Vanwege de vele voordelen van niet-klevend levert Interexpress uitsluitend EPDM die u door middel van lijm op het oppervlakte aan kunt brengen. Dit geldt voor de dakbedekking op maat, de standaard folierollen en ook voor de EPDM stroken, die u kunt gebruiken om een dakgoot te repareren of renoveren.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

EPDM makkelijk verwerken

EPDM is gemakkelijk aan te brengen op het dak. Of u nu doe-het-zelver bent of professional, het is een klus die iedereen kan klaren. U krijgt bij een bestelling standaard een handleiding meegeleverd, en wij bieden ook een handige video-handleiding aan die u er indien nodig altijd weer bij kunt pakken. Mocht u toch nog vragen hebben over het materiaal EPDM of het verwerken daarvan, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen, per mail of telefonisch. Onze experts helpen u graag!