• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Is EPDM dakbedekking zelfklevend?

Als u van plan bent EPDM dakbedekking aan te brengen, wilt u deze klus het liefst zo snel mogelijk klaren. Zelfklevende EPDM dakbedekking klinkt dan ideaal, want dan hoeft u zelf niet aan de slag met lijm en u hoeft ook niet te berekenen hoeveel u er van nodig heeft. Ook zijn er EPDM stroken die u op het dakoppervlak kunt verlijmen. In deze blog vertellen we u wat de verschillen zijn tussen deze soorten EPDM stroken.

Conclusie:

  • ✅ Kies welke verwerking u het fijnst vindt
  • ✅ Gemakkelijk door uzelf te verwerken
  • ✅ Zelfklevend of verlijmen op vrijwel alle ondergronden

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
verschillen-tussen-amerikaans-en-europees-epdm

Soorten dakbedekking

Verschil Amerikaans Europees EPDM

epdm-overkapping

EPDM

EPDM plaatsen op een overkapping?

Blaasvorming bij het leggen van EPDM

Tijdens het leggen van EPDM kan er blaasvorming optreden, oftewel luchtbellen onder het EPDM. Dit kan ontstaan doordat de EPDM niet goed wordt aangedrukt zodat er lucht onder het EPDM komt. Deze blaasjes kunnen er voor zorgen dat het EPDM niet helemaal goed waterdicht is. U zult het dan opnieuw moeten aanbrengen als u zelfklevende EPDM heeft gebruikt. De reeds geplaatste EPDM folie is waardeloos geworden en u zult nieuwe moeten bestellen.

Als u het EPDM heeft aangebracht met EPDM lijm, kunt u voorzichtig het EPDM losmaken van het oppervlakte en het daarna opnieuw leggen en goed aanrollen met een EPDM aandrukroller. Zo gaat u het ontstaan van blaasvorming tegen.

EPDM dakbedekking plakken

EPDM is de ideale dakbedekking voor platte of licht hellende daken. U heeft nu kunnen lezen wat de voor- en nadelen zijn van zelfklevende EPDM. U kunt nu zelf de afweging maken voor welk type EPDM u gaat. Weet u niet precies hoeveel lijm u nodig heeft? Dan heeft Interexpress de oplossing voor u. Wij bieden namelijk EPDM pakketten aan waarbij het rekenwerk al door ons gedaan is. U krijgt namelijk ruim voldoende lijm dat u nodig heeft voor het bestelde stuk EPDM folie. Zo kunt u direct aan de slag als de bestelling geleverd is. Plak EPDM gewoon op het dak met onze oersterke EPDM lijmen en EPDM kitten. 

Vanwege de vele voordelen van niet-klevende EPDM levert Interexpress uitsluitend EPDM die u door middel van EPDM lijm op het oppervlakte aan kunt brengen, epdm dakbedekking dat zelfklevend is hebben wij dan ook niet in ons assortiment. Dit geldt voor de EPDM dakbedekking op maat, de standaard EPDM folierollen met een lengte van 20 meter en ook voor de EPDM stroken, die u kunt gebruiken om een dakgoot te repareren of renoveren.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

EPDM makkelijk verwerken

EPDM folie is niet zelfklevend maar toch gemakkelijk aan te brengen op het dak. Of u nu doe-het-zelver bent of professional, het is een klus die iedereen kan klaren. U krijgt bij een bestelling standaard een handleiding meegeleverd, en wij bieden ook een handige video-handleiding aan die u er indien nodig altijd weer bij kunt pakken. Mocht u toch nog vragen hebben over het materiaal EPDM of het verwerken daarvan, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen, per mail of telefonisch. Onze experts helpen u graag!