• Snelle express levering op locatie, 
  gratis levering boven €395
 • Altijd geholpen door EPDM experts,
  zij staan u graag te woord
 • Op werkdagen voor 14:00 besteld,
  dezelfde dag verzonden

Toepassingen van EPDM folie

EPDM folie staat bekend als kwalitatief hoogwaardige dakbedekking die weinig onderhoud vereist en vele jaren meegaat. Maar de veelzijdigheid van het materiaal maakt tegelijkertijd een breed scala aan andere toepassingen mogelijk. Voorwaarde is dan wel dat het EPDM rubber voldoende dikte heeft en van Europese herkomst is.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm en kimfixatie

Kimfixatie

EPDM en kimfixatie

epdm lijmen op roofing dak

Lijmen en kitten

EPDM lijmen op een roofing dak

EPDM folie voor uiteenlopende typen daken

Dat EPDM folie vooral bekendheid geniet als ideale vorm van dakbedekking, is bepaald niet vreemd te noemen. De combinatie van de componenten Ethyleen, Propyleen en Dieen Monomeer zorgt voor een hoge gebruiksvriendelijkheid en vermijdt het risico op brandgevaar dat bitumen dakbedekking met zich meebrengt.

EPDM folie is bovendien aantrekkelijk geprijsd en gaat in de meeste gevallen tot wel 50 jaar mee. Gedurende deze periode hoeft het dak nauwelijks onderhouden te worden en bespaart u dan ook flink op eventuele onderhoudskosten. Of het nu om een plat dak, een hellend dak of een sedum dak gaat: EPDM is de beste keuze op het gebied van prijs, kwaliteit, levensduur en gebruiksgemak.

Ideaal voor renovatie verouderde zinken dakgoten

Bovengenoemde voordelen gelden echter niet alleen voor EPDM daken, maar ook voor alternatieve toepassingen zoals dakgoten en gevelbekleding. EPDM folie leent zich voor uiteenlopende doeleinden en is bijvoorbeeld uitstekend inzetbaar bij de aanbreng of renovatie van een dakgoot. Veel zinken dakgoten verslijten namelijk door ouderdom en bevatten scheuren of losse soldeernaden.

Dit resulteert op termijn onvermijdelijk in een natte gevel die veel schade aan het gebouw oplevert. Het is dan ook belangrijk om de herstelwerkzaamheden zo snel mogelijk te starten. Met name onze EPDM stroken zijn bij uitstek geschikt voor het opnieuw bekleden van een verouderde zinken dakgoot. Wilt u hierbij verzekerd zijn van een goede verbinding? Gebruik dan onze EPDM hemelwaterafvoeren voor een optimale aansluiting.

EPDM folie van hoge kwaliteit en dikte

Interexpress biedt u de keuze uit een gevarieerd aanbod EPDM folie met een dikte tot maar liefst 1,30 mm. Het gaat hier om A-kwaliteit Europees materiaal dat zich in kwalitatief opzicht positief onderscheidt van de Amerikaanse variant die vaak over een dikte van slechts zo’n 1,15 mm beschikt. EPDM met een dikte van 1,30 mm is sterk aan te bevelen vanwege de lange levensduur en de goede bestendigheid tegen een stootje in geval van werkzaamheden in de dakgoot.

Expert in EPDM systemen; dat is Interexpress!

Het EPDM van Interexpress is gebruiksklaar, wat een flinke tijdwinst oplevert. Onze EPDM is rechtstreeks te verlijmen en een uitgebreide voorbehandeling is volledig overbodig. Dit maakt het aanbrengen natuurlijk wel zo makkelijk! Wilt u weten of onze EPDM folie geschikt is voor uw specifieke toepassing? Bel dan vrijblijvend naar +31 (0)38 376 0604 of neem contact op via [email protected] voor vrijblijvend advies op maat. Onze ervaren specialisten helpen u graag verder.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking 1.30mm

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket 1.30mm

EPDM lijmen

EPDM contactlijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren