• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
 • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
 • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Voordelen EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is de afgelopen jaren sterk in opkomst in Nederland. Volgens specialisten binnen het vakgebied valt deze ontwikkeling eenvoudig te verklaren. De materiaalsoort biedt namelijk vele voordelen ten opzichte van andere typen dakbedekking en is ook nog eens relatief goedkoop te verkrijgen.

Voordelen EPDM dakbedekking

 1. Op maat te bestellen in verschillende diktes
 2. Gewoon door uzelf op het dak aan te brengen
 3. Kan op het dak worden gelijmd i.p.v. gebrand
 4. Levensduur van minstens 50 jaar
 5. Altijd waterdicht en winddicht
 6. Geschikt voor zonnepanelen en sedumdaken

Wat is EPDM dakbedekking precies?

EPDM dakbedekking is een type synthetisch rubber dat is opgebouwd uit de componenten Ethyleen, Propyleen en Dieen Monomeer dat veel gebruikt wordt voor platte of licht hellende daken. Deze combinatie geeft ons product een aantal unieke eigenschappen, die het materiaal bij uitstek geschikt maken voor gebruik als dakbedekking in de bouwbranche. Ook in de auto-industrie wordt EPDM veelvuldig ingezet voor diverse toepassingen.

Hoewel deze dakbedekking al ruim een halve eeuw bestaat, wint het pas de laatste decennia bij het grote publiek aan populariteit. Niet alleen blijkt het rubber diverse functionele voordelen te bieden ten opzichte van traditionele varianten bitumen dakbedekking, maar ook is de prijs-kwaliteitverhouding een stuk aantrekkelijker.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie
welk-gereedschap-heb-ik-nodig-bij-het-leggen-van-epdm

Gereedschap

Welk gereedschap heb ik nodig?

app-dakbedekking-of-epdm

EPDM en PIR isolatie

EPDM dakbedekking op PIR isolatie?

Gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm

EPDM dakbedekking heeft een zeer belangrijke eigenschap: een grote gebruiksvriendelijkheid. Zo’n dak is zelf relatief eenvoudig te leggen en hoeft, in tegenstelling tot conventionele bitumen dakbedekking, niet gebrand te worden. Hierdoor ontstaat er geen brandgevaar en heeft u niet te maken met een hoge verzekeringspremie zoals bij de aanleg van bitumen dakbedekking.

Maar ook ná plaatsing levert uw dak u nauwelijks werk op. Het synthetische rubber is geen goede voedingsbodem voor zaken zoals algen en mossen, wat resulteert in een hoge onderhoudsvriendelijkheid. Uiteraard kan het zijn dat er af en toe wat bladeren van het dak verwijderd moeten worden – dit is zo’n beetje het enige onderhoud waar u op hoeft te rekenen.

Uitermate lange levensduur

Hoewel het folie in onze EPDM dakpakketten zeer onderhoudsarm is, gaat dit geenszins ten koste van de levensduur ervan. Deze ligt namelijk uitermate hoog: daar waar traditionele bitumen daken vaak al binnen enkele decennia aan vervanging toe zijn, gaat de Europese variant van dakbedekking met gemak maar liefst een halve eeuw mee.

Zo kunt u zorgeloos genieten van uw woning en heeft u geen omkijken naar de staat van de dakbedekking. Ook met zaken als lekkage zult u namelijk nauwelijks te maken krijgen. EPDM scoort uitstekend op het gebied van waterdichtheid en is qua elasticiteit prima bestand tegen zelfs de meest extreme temperatuurverschillen. Krimpen en uitzetten levert dan ook geen scheuren of breuken op.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren