10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang alleen dit weekend nog 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!

*actie loopt t/m maandag 11 december!

Voordelen EPDM dakbedekking

De grote voordelen van EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is de afgelopen jaren sterk in opkomst in Nederland. Volgens specialisten binnen het vakgebied valt deze ontwikkeling eenvoudig te verklaren. De materiaalsoort biedt namelijk vele voordelen ten opzichte van andere typen dakbedekking en is ook nog eens relatief goedkoop te verkrijgen.

Wat is EPDM dakbedekking precies?

EPDM is een type synthetisch rubber dat is opgebouwd uit de componenten Ethyleen, Propyleen en Dieen Monomeer. Deze combinatie geeft EPDM een aantal unieke eigenschappen, die het materiaal bij uitstek geschikt maken voor gebruik als dakbedekking in de bouwbranche. Ook in de auto-industrie wordt EPDM veelvuldig ingezet voor diverse toepassingen.

Hoewel EPDM dakbedekking al ruim een halve eeuw bestaat, wint het pas de laatste decennia bij het grote publiek aan populariteit. Niet alleen blijkt het rubber diverse functionele voordelen te bieden ten opzichte van traditionele varianten bitumen dakbedekking, maar ook is de prijs-kwaliteitverhouding een stuk aantrekkelijker.

Gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm

Een van de grootste voordelen van EPDM dakbedekking is de grote gebruiksvriendelijkheid. Een EPDM dak is zelf relatief eenvoudig te leggen en hoeft, in tegenstelling tot conventionele bitumen dakbedekking, niet gebrand te worden. Hierdoor ontstaat er geen brandgevaar en heeft u niet te maken met een hoge verzekeringspremie zoals bij de aanleg van bitumen dakbedekking.

Maar ook ná plaatsing levert uw EPDM dak u nauwelijks werk op. Het synthetische rubber is geen goede voedingsbodem voor zaken zoals algen en mossen, wat resulteert in een hoge onderhoudsvriendelijkheid. Uiteraard kan het zijn dat er af en toe wat bladeren van het dak verwijderd moeten worden – dit is zo’n beetje het enige onderhoud waar u op hoeft te rekenen.

Uitermate lange levensduur

Hoewel het EPDM in onze EPDM dakpakketten zeer onderhoudsarm is, gaat dit geenszins ten koste van de levensduur ervan. Deze ligt namelijk uitermate hoog: daar waar traditionele bitumen daken vaak al binnen enkele decennia aan vervanging toe zijn, gaat de Europese variant van EPDM dakbedekking met gemak maar liefst een halve eeuw mee.

Zo kunt u zorgeloos genieten van uw woning en heeft u geen omkijken naar de staat van de dakbedekking. Ook met zaken als lekkage zult u namelijk nauwelijks te maken krijgen. EPDM folie scoort uitstekend op het gebied van waterdichtheid en is qua elasticiteit prima bestand tegen zelfs de meest extreme temperatuurverschillen. Krimpen en uitzetten levert dan ook geen scheuren of breuken op.

De jarenlange ervaring van Interexpress met EPDM

Wilt u meer weten over het aanbrengen van EPDM dakbedekking en de accessoires die u hiervoor nodig heeft? Lees dan onze handleiding EPDM dakbedekking en volg nauwgezet de instructies. U kunt sinds kort ook onze video handleiding raadplegen. Bel voor aanvullende informatie over onze producten en diensten naar +31 (0)38 376 0604 of stuur een mail naar [email protected].

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen