• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Waar kun je EPDM op aanbrengen?

Top 10 meest gestelde vragen over ondergronden EPDM

We kunnen natuurlijk niet alle ondergronden benoemen, maar met onze ervaring hebben wij een top 10 aan vragen samengesteld met hierbij ons advies. Heeft u toch een vraag die hier niet bijstaat, dan kunt u natuurlijk altijd even contact met een van de experts van Interexpress opnemen!

1. Kan ik EPDM op beton aanbrengen?

Ja, EPDM aanbrengen op beton doet u met de EPDM contactlijm en EPDM bodemlijm. EPDM contactlijm gebruikt u voor de randen en opstanden, maar ook met onze spuitlijm in drukvat kunt u prima uw EPDM aanbrengen. Zorg er wel voor dat het beton schoon is en geen scherpe uitstekende randen bevat. Een speciale primer is niet nodig. Het mag wel toegepast worden, maar dan moet deze primer wel voldoende droogtijd hebben, dat is meestal minstens 24 uur of langer. Wanneer de primer niet voldoende droog is kan de primer de reeds goede hechting van de lijm opheffen.

Conclusie: Ja, u kunt dit aanbrengen op beton.

2. Kan ik EPDM op EPDM aanbrengen?

Jazeker, met contactlijm kunt u bijvoorbeeld banen aan elkaar plakken. Dit wordt vaak gedaan als u EPDM heeft dat niet op de maat van uw dak is aangepast. Voor accessoires wordt voor een waterdichte hechting ook wel kit toegepast. Te denken valt hierbij aan het afwerken van hoeken met prefab hoeken en het inwerken van een hemelwaterafvoer.

Conclusie: EPDM op EPDM plakken is mogelijk. Gebruik hiervoor onze speciale EPDM contactlijm en EPDM kit voor een oersterke waterdichte afwerking.

3. Kan ik EPDM op hout aanbrengen?

EPDM is prima geschikt op een houten ondergrond. Bij bijvoorbeeld onverwarmde schuren, een veranda of een overkapping kan het folie direct op het hout worden aangebracht. Bij daken van ruimtes die wel verwarmd worden kan er condensvorming optreden tussen het folie en de houten ondergrond. Dit kunt u voorkomen met dampremmende folie in combinatie met PIR isolatieplaten. Zo vangt u twee vliegen in één klap, u heeft een dakbedekking die minstens vijftig jaar mee gaat en u heeft het pand waarom het gaat direct goed geïsoleerd!

Extra toevoeging: Vaak krijgen wij de vraag of ons product ook op nat hout aangebracht mag worden. Ons advies is om dit niet te doen, omdat de lijm dan minder goed hecht. Ook kunt u hiermee een vochtprobleem krijgen, want EPDM is dampdicht wat betekend dat het vocht opgesloten blijft en de dakconstructie aan kan tasten.

Conclusie: Ja, u kunt dit op hout aanbrengen. Bedenk vooraf of u een dampwerende folie nodig heeft.

4. Kan ik EPDM op isolatie aanbrengen?

Ja u kunt EPDM aanbrengen op daarvoor geschikte PIR isolatieplaten, dankzij de speciale cachering bent u verzekerd van een optimale hechting van EPDM op isolatie. In onze webwinkel hebben wij PIR isolatie platen met de juiste cachering welke zorgt voor een optimale hechting van de lijm. Onder de isolatieplaten kan een dampremmende folie aangebracht te worden.

Conclusie: Dit kan op isolatie aangebracht worden, waarbij ons advies is om PIR isolatieplaten te gebruiken.

epdm-pir-isolatie

PIR en dakbedekking

EPDM dakbedekking plaatsen op PIR?

EPDM-of-DPC-als-waterkeringsfolie

Waterkeringsfolie

Kiezen voor DPC of EPDM?

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie

5. Kan ik EPDM op zink aanbrengen?

Zinken dakgoten komen in ons land natuurlijk erg veel voor. Zink heeft echter wel zijn nadelen, want door corrosie zal er vroeg of laat lekkage op gaan treden. Wanneer u er op tijd bij bent en uw zinken dakgoot ter hoogte van lasnaden niet te erg beschadigd is, dan kunt u deze renoveren en waterdicht maken met stroken. Wanneer de lasnaden wel te erg beschadigd zijn dan moeten ze eerst gerepareerd worden. Wij adviseren voor dit doel folie met een dikte van 1,30 millimeter. Zorg ervoor dat de dakgoot goed schoon is zodat de lijm optimaal kan hechten.

Conclusie: Ja, het kan aangebracht worden op zink. Kies bij een zinken dakgoot voor een dikte van 1,30 millimeter.

6. Kan ik EPDM over bitumen aanbrengen?

Ja, u kunt dit in sommige gevallen aanbrengen over bitumen, ofwel dakleer. U moet wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De ondergrond moet droog zijn;
  • Het dak zelf moet geïsoleerd zijn zodat condensvorming voorkomen kan worden;
  • De ondergrond moet geen uitstekende of scherpe randen bevatten;
  • De ondergrond moet veegschoon zijn.

Voor een optimale hechting van onze lijm moet het oppervlak droog zijn en droog blijven. De ‘oude’ bitumen dakbedekking fungeert hierbij als een dampdichte laag.

Conclusie: Wilt over bitumen aanbrengen? Het kan in veel gevallen aangebracht worden over bitumen dakbedekking. Bestaande dakisolatie is daarbij wel belangrijk om te grote temperatuurverschillen te voorkomen waardoor condensatie in de constructie voorkomen wordt.

7. Kan ik EPDM op mastiek dakbedekking aanbrengen?

Dit antwoord is kort maar krachtig. Nee, dit kan niet aangebracht worden op een mastiek dak.

Conclusie: Het aanbrengen op mastiek is niet mogelijk.

8. Kan ik EPDM over mijn bestaande dakbedekking aanbrengen?

U kunt in sommige gevallen over de huidige dakbedekking aanbrengen. Dit kan absoluut niet over PVC dakbedekking en over mastiek daken. Denkt u ook aan voldoende isolatie om om condensvorming te voorkomen.

Conclusie: Ja, Het aanbrengen op bestaande dakbedekking is in sommige gevallen mogelijk. Hierbij geldt wel altijd dat het oppervlakte droog en schoon dient te zijn.

9. Kan ik EPDM op PVC dakbedekking aanbrengen?

Het is niet mogelijk om op een PVC dak te aanbrengen. EPDM kan namelijk slecht tegen de scheikundige samenstelling van PVC.

Conclusie: Het aanbrengen op PVC dakbedekking is niet mogelijk.

10. Kan ik EPDM op metaal aanbrengen?

Ja, het aanbrengen is op de meeste metalen is mogelijk. Denk hierbij aan metalen zoals aluminium en zink. Twijfelt u over een metaalsoort? Neem dan gerust contact met ons op.

Conclusie: U kunt ons product aanbrengen op diverse metalen mits deze schoon, roestvrij en vetvrij zijn.

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren