• Snelle express levering op locatie, 
    gratis levering boven €395
  • Altijd geholpen door EPDM experts,
    zij staan u graag te woord
  • Op werkdagen voor 14:00 besteld,
    dezelfde dag verzonden

Daktrimmen

Daktrim EPDM nodig? Bij ons vindt u een ruim aanbod EPDM daktrimmen in diverse varianten, kleuren en afmetingen. Bent u op zoek naar EPDM daktrimmen, standaard daktrimmen, daktrim met kraal en daktrim schroeven? In onze webshop vind u al het materiaal om een daktrim epdm te plaatsen. Voor het afwerken van uw dakranden bestelt u bij Interexpress kwalitatieve daktrimmen.Lees meer

Daktrimmen

Daktrim EPDM nodig? Bij ons vindt u een ruim aanbod EPDM daktrimmen in diverse varianten, kleuren en afmetingen. Bent u op zoek naar EPDM daktrimmen, standaard daktrimmen, daktrim met kraal en daktrim schroeven? In onze webshop vind u al het materiaal om een daktrim epdm te plaatsen. Voor het afwerken van uw dakranden bestelt u bij Interexpress kwalitatieve daktrimmen.Lees meer

Veelgestelde vragen

Worden de daktrimmen geleverd inclusief koppelstukken?

Ja, u ontvangt bij uw lengte van 1.65m of de binnen- en buitenhoeken standaard 1 gratis koppelstuk. Wanneer u er meer nodig heeft kunt u deze op onze webshop gewoon bij bestellen.

Worden de daktrimmen geleverd inclusief koppelstukken?

Nee, u ontvangt bij uw lengte van 1.65m of de binnen- en buitenhoeken geen gratis schroeven. Wanneer u deze nodig heeft kunt u deze op onze webshop gewoon bij bestellen.

Welke soort daktrim moet ik kiezen?

De hoogte van de trim, de kleur van de trim en het type van de trim is compleet afhankelijk van uw smaak. Wel is de EPDM daktrim 45/60 makkelijker in gebruik, deze bevatten namelijk een EPDM profiel waardoor deze meteen waterdicht is. EPDM kit is hierdoor overbodig

Hoeveel schroeven heb ik nodig voor mijn daktrim?

Voor een daktrim lengte heeft u 6 daktrim schroeven nodig, voor een daktrim buiten- of binnenhoek heeft u 4 daktrim schroeven nodig. Bij een speciale EPDM daktrim zijn de schroeven inbegrepen. 

EPDM-daktrim voor uw EPDM dak

Bij Interexpress kunt u verschillende daktrimmen online kopen. Afhankelijk van het type dak kiest u het passende type daktrim. Met een aluminium daktrim, ook wel dakrandprofiel of dakprofiel genoemd, werkt u de dakrand mooi af. Een EPDM-daktrim van aluminium zorgt niet alleen voor een mooie afwerking van uw platte dak, maar heeft ook een belangrijke functie. De dakprofielen zorgen er namelijk voor dat de dakbedekking niet van uw dak kan afwaaien. Tevens voorkomt een epdm-daktrim lekkage aan uw platdak. Een andere gunstige bijkomstigheid van een daktrim plaatsen is dat vogels en ongedierte geen kans maken om zich onder het EPDM te nestelen.

Welke daktrim voor welke toepassing?

Interexpress biedt een speciale EPDM daktrim voor een strakke afwerking van uw berging, tuinhuis, overkapping of blokhut. De gebruiksvriendelijkheid, installatie en levensduur van de EPDM daktrim komt uw EPDM dak zeer ten goede. Het gebruik van de EPDM daktrim verdient sterk de voorkeur ten opzichte van de universele daktrim. Een EPDM daktrim is voorzien van een speciaal rubberen profiel aan de onderzijde. De EPDM daktrim wordt compleet met alle benodigdheden zoals schroeven, ringen en koppelstukken geleverd. De EPDM-daktrim heeft een L-profiel en past goed op de rand van uw dak. Dankzij het opstaande randje kan het hemelwater niet over uw dak vloeien.

Hieronder leest u meer over de toepassing van onze verschillende daktrimmen:

Daktrim kraal

Een daktrim met kraal is een EPDM-daktrim met een ronde afwerking voor een zachtere uitstraling. Een Kraal daktrim wordt gebruikt om platte daken en dakgoten af te werken. Dit type daktrim kan gebruikt worden in combinatie met EPDM en bitumen. Een daktrim met kraal zorgt voor een goede regenafvoer aan de onderzijde van het profiel. Hierdoor kan er geen water onder de dakbedekking komen. Voor een goede regenafvoer met een kraal daktrim is het essentieel dat u eerst een laag EPDM kit op de dakbedekking aanbrengt. Daarna kunt u de daktrim vastmaken met speciale daktrim schroeven.

Een daktrim met kraal wordt vaak toegepast in de plaats voor een daktrim van zink. Meestal wordt de afwerking van een plat dak met een standaard aluminium dakrand gedaan, maar tegenwoordig zien we ook steeds vaker een speciale aluminium kraaltrim. Het voordeel van een daktrim van aluminium is dat dit materiaal steviger is en langer meegaat. Belangrijk is wel dat u rekening houdt met de werking van dit materiaal. Aluminium zet namelijk uit en bij te strak plaatsen kunnen hierdoor problemen ontstaan. Als u de aluminium daktrim plaatst, kunt u het beste een uitsparing van 2,5 mm aanhouden.

Een daktrim kraal is een goedkoper alternatief voor een zinken daktrim. De smalle diameter zorgt ervoor dat de daktrim bijna optisch gelijk is aan de kraal daktrim. Omdat aluminium na verloop van tijd in kleur ook meer gelijk wordt aan het traditionele zinken materiaal, is een daktrim met kraal een perfecte keus.

Daktrim binnenhoek

Om hoeken mooi af te werken adviseren wij de daktrim epdm binnenhoek of de daktrim epdm buitenhoek. Indien uw dak een hoek heeft welke naar binnenvalt, is het gebruik van een daktrim epdm binnenhoek nodig. Wanneer uw dak in een L-vorm loopt heeft u een binnenhoek daktrim nodig voor een mooie afwerking. Als uw woning over een geheel vierkant dak beschikt, heeft u geen daktrim epdm binnenhoek nodig.

Daktrim buitenhoek

Een daktrim epdm buitenhoek is de perfecte randafwerking voor uw nieuw geplaatste of gerenoveerde dak. Met de daktrim buitenhoek werkt u de buitenhoeken van uw vlakke dak strak en netjes af na het aanbrengen van EPDM dakbedekking. Het aluminium profiel heeft een geribbelde profilering aan de dakzijde. Doordat het profiel stijf is, zal uw EPDM dakbedekking degelijk vast zitten.

Wilt u een aluminium daktrim plaatsen? De aluminium daktrim epdm beschermd tegen weersinvloeden en zorgt ervoor dat de dakrand goed tegen de EPDM dakbedekking aandrukt. De voorgevormde aluminium buitenhoeken past u toe op elke buitenhoek van uw dak. Met behulp van EPDM kit plaatst u de daktrim buitenhoek eenvoudig op de dakrand. Een standaard buitenhoek daktrim is vaak niet voorgeboord en zet u vast met speciale daktrimschroeven. Als u klaar bent met het verlijmen van EPDM op het dak, kunt u de daktrim eenvoudig aan de dakrand monteren door middel van een speciale kit.

Daktrim zwart of antraciet gekleurd

Heeft u liever een zwarte daktrim of daktrim in antraciet? Naast de standaard 'aluminium' kleur bieden wij een daktrim in zwart en antraciet voor een stijlvol geheel. Onze tip is ga tijdens het bestellen na of u aan alles gedacht heeft, zodat u bij de levering van uw pakket direct aan de slag kunt.

Daktrim bevestigen: hoe werkt dat?

Met de speciale kit voorkom je dat er water onder de daktrim doorsijpelt. Maar de lijmende werking van de kit is niet voldoende om ervoor te zorgen dat de daktrim op zijn plaats blijft. De daktrimmen moeten met speciale schroeven worden vastgezet. Deze daktrim schroeven zijn voorzien van een rubbertje, waardoor uw daktrim waterdicht blijft. Hemelwater krijgt op deze manier geen kans om via de gaatjes van de schroeven bij het EPDM-folie op de rest van het dak te komen. Met behulp van schroeven wordt de daktrim op de onderlaag vastgezet.

De rechte- en hoekgedeeltes van de daktrimmen kunt u makkelijk aan elkaar verbinden door middel van een snelkoppelsysteem. Door dit verbindingsstuk zorgt u ervoor dat de verschillende onderdelen van een daktrim stevig aan elkaar blijven zitten. Dankzij de verbindingsplaatjes worden de lengtes en hoeken met elkaar verbonden. Het verbindingsplaatje kunt u eenvoudig monteren door dit in de daktrim te schuiven. Daarna schuift u het andere deel van de daktrim, een hoekstuk of recht deel eroverheen.

Voor een daktrim met kraal heeft u een snelkoppelsysteem van kunststof nodig. Dit speciale koppelsysteem is uitermate geschikt om haakse hoeken te maken.

Daktrim kopen bij Interexpress

Een EPDM-daktrim kopen doet u snel en eenvoudig bij Interexpress. Bent u op zoek naar een aluminium daktrim, een dakrand voor plat dak of speciale EPDM-daktrim schroeven? In ons ruime assortiment vind u alle benodigdheden voor het afwerken van uw dak. Bij Interexpress profiteert u bovendien van scherpe prijzen en een snelle levering. Wij bezorgen uw complete bestelling binnen 2 werkdagen bij u thuis. Heeft u vragen over het plaatsen van een aluminium daktrim of wenst u advies voordat u de daktrim gaat monteren? Neem dan contact met ons op via 085 065 6810 of mail naar info@interexpress.nl. Onze specialisten zijn u graag van dienst en geven u deskundig advies op maat.

Bekijk onze handleiding over daktrim monteren en het leggen van EPDM dakbedekking.