• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Hemelwaterafvoer plat dak

Met een EPDM hemelwaterafvoer zorgt u ervoor dat uw EPDM dakgoot goed functioneert. Een goede hemelwaterafvoer op een plat dak is essentieel om het regenwater goed van het dak te kunnen afvoeren. Om lekkage of verstopping te voorkomen kiest u voor een EPDM hemelwaterafvoer. Interexpress biedt u verschillende soorten EPDM waterafvoeren aan zoals onderuitlopen en zij-uitlopen. Lees meer

Hemelwaterafvoer plat dak

Met een EPDM hemelwaterafvoer zorgt u ervoor dat uw EPDM dakgoot goed functioneert. Een goede hemelwaterafvoer op een plat dak is essentieel om het regenwater goed van het dak te kunnen afvoeren. Om lekkage of verstopping te voorkomen kiest u voor een EPDM hemelwaterafvoer. Interexpress biedt u verschillende soorten EPDM waterafvoeren aan zoals onderuitlopen en zij-uitlopen. Lees meer

Geen producten gevonden voor deze selectie.

EPDM hemelwaterafvoer in diverse formaten

Onze hemelwaterafvoeren zijn uitgerust met een EPDM slabbe die aan een PE buis is gelast. De EPDM slabbe met PE buis of koker voorkomt lekkage. Ontdek in onze webshop waterafvoeren met verschillende afmetingen en breng uw project tot een goed einde.

Wij bieden verschillende soorten EPDM waterafvoeren aan zoals onderuitlopen en zij uitlopen. Onze hemelwaterafvoeren vallen in uw bestaande afvoer en zijn daarom een fractie kleiner dan de afvoer buis. Onze waterafvoeren zijn voorzien van een slabbe met daaraan een buis van PE materiaal gelast. De slabbe verlijmd u eenvoudig met onze contactlijm en kit op het dak.

Wilt u een hemelwaterafvoer aanleggen die perfect aansluit bij uw woning? Omdat de diameter van uw afvoerbuis weleens verschilt, bieden wij een ruim aanbod hemelwaterafvoeren in diverse afmetingen. Naast verschillende afmetingen kunt u kiezen voor een onderuitloop (rechtstreeks naar beneden afvoeren) of een zijuitloop (regen over de zijkant van de dakrand afvoeren).

Welk formaat hemelwaterafvoer u uiteindelijk moet hebben is afhankelijk van het oppervlak van het dak en het aantal regenwater dat moet worden opgevangen. Om het juiste formaat hemelwaterafvoer te bestellen, is het belangrijk om de minimale afmetingen van uw hemelwaterafvoer goed te berekenen. Een systeem dat over voldoende capaciteit beschikt kan het hemelwater goed wegleiden. Hoe groter het dakoppervlak is, hoe meer water door het waterafvoersysteem heen moet lopen.

Waterafvoeren met een diameter tot 90mm volstaan over het algemeen op daken van schuurtjes, tuinhuisjes of kleine overkappingen. Grotere EPDM daken hebben vanzelfsprekend een hemelwaterafvoer met een grotere doorsnede nodig.

Hemelwaterafvoer plat dak

Gaat u een hemelwaterafvoer op een plat dak aanleggen? Een plat dak van een garage, schuur of tuinhuis heeft meestal geen dakgoot. Het hemelwater (HWA) moet op een andere manier worden afgevoerd. Het is belangrijk dat het regenwater op een snelle en efficiënte manier wordt afgevoerd, omdat de beschermingslaag van het platte dak sneller slijt en hierdoor het dak kan doorzakken. Omdat niet alle platte daken dezelfde soorten afdichtingsmaterialen hebben bieden wij verschillende typen hemelwaterafvoeren aan. In onze webshop vind u verschillende afmetingen van een platte hemelwaterafvoer. De materiaalkeuze is afhankelijk van de hechting op de hemelwaterafvoer.

Er zijn twee verschillende regenwaterafvoeropties, met een zijuitloop en een onderuitloop. De uitlopen zijn te verkrijgen in de vorm van regenpijpen, maar kunnen ook in het dakvlak gemonteerd worden. De zijuitloop is de meest bekende vorm en heeft een regenpijp aan de zijkant van het gebouw. De zijuitloop wordt ook wel stadsuitloop genoemd omdat de uitloop zich aan de stadskant bevindt. Bij dit type hemelwaterafvoer wordt het water horizontaal door een wand of muur afgevoerd. Het afschot van het dak is gericht naar de buitengevel.

De onderuitloop zorgt ervoor dat de afvoer rechtstreeks door de dakvloer naar beneden gaat. Het afschot van het dak is vaak naar binnen gericht. Bent u minder bedreven in het aanleggen van een regenwaterafvoer? Kies in dat geval voor een EPDM hemelwaterafvoer met EPDM flap. U hoeft voor deze variant over minder technische kennis te beschikken. De uitloop wordt ingewerkt met een EPDM kit, wat zorgt voor een mooi eindresultaat.

Hoe plaats ik een EPDM hemelwaterafvoer?

Het plaatsen van de EPDM hemelwaterafvoer is heel simpel omdat deze geprefabriceerd zijn. Eerst legt u de EPDM dakbedekking op het dak en vervolgens snijdt u een gat in het EPDM. De omvang van het gat is afhankelijk van de diameter van de hemelwaterafvoer. Plaats vervolgens de EPDM hemelwaterafvoer in het gat en markeer de rand van de afvoer. Haal daarna de EPDM hwa weer weg. Om een optimale hechting te kunnen garanderen, is tweezijdige verlijming met de contactlijm (Tytane T-2000) nodig. Deze contactlijm brengt u aan op zowel de EPDM dakbedekking als de EPDM hemelwaterafvoer, tenslotte plaatst u de afvoer waar op zijn plek en drukt u deze even stevig aan met de EPDM aandrukroller. Dit is noodzakelijk voor een goede hechting van de lijm. Hiermee voorkomt u daarnaast dat er een lekkage kan ontstaan bij de afvoer, ten slotte zorgt u voor een waterdichte afwerking van de naad met onze EPDM sealant kit.

Voor een eenvoudige bevestiging van deze onderuitloop bij EPDM dakbedekking, is het mogelijk om een onderuitloop met een rozet van EPDM te gebruiken.

Hemelwaterafvoer voor overkapping

Heeft u een nieuw tuinhuis of een overkapping geplaatst? Om te voorkomen dat de dakbedekking van uw nieuwe overkapping bezwijkt, is het verstandig om een hemelwaterafvoer aan te leggen. De waterafvoer van een overkapping met een plat dak is anders dan bij een overkapping met een schuin dak. In geval van een plat dak wordt het water opgevangen op het dak en binnengehouden door een opstaande rand. Het water komt vervolgens bij de speciaal aangelegde doorvoer terecht. Bij een schuin dak wordt het water door de afloop gemakkelijk verzameld in een dakgoot en naar de regenpijp geleid. Het water wordt in dit geval opgevangen op het dak en binnengehouden door een opstaande rand. De ervaring leert dat de hemelwaterafvoer bij een schuin dak eenvoudiger is. Het water kan namelijk automatisch naar het laagste punt lopen. Dit kan niet bij een plat dak. Voordat u een EPDM hemelwaterafvoer koopt, is het belangrijk om rekening te houden met het type dak.

Hoe voorkom ik verstopping van de hemelwaterafvoer?

Is uw hemelwaterafvoer verstopt? Dit is een veelvoorkomend probleem en voor u uiterst vervelend. U kunt het beste een vakman inschakelen voor de reparatie. Om te voorkomen dat uw hemelwaterafvoer verstopt kunt u gebruik maken van een bladvanger. De bladvanger zorgt ervoor dat de doorstroom oppervlakte groter is en voorkomt de opeenhoping van bladeren in uw waterafvoer. Zorg ervoor dat u de bladvanger regelmatig leeg maakt.

EPDM hemelwaterafvoer kopen bij Interexpress

Als u bezig bent met klussen aan uw dak, heeft u ongetwijfeld een HWA nodig. Wist u al dat Interexpress een totaaloplossing biedt voor een lekkage-vrij dak? Ons Europese EPDM is uitermate geschikt om als duurzame dakbedekking te gebruiken, en het gaat vaak wel 50 jaar mee! U kunt bij ons EPDM op maat bestellen, en wij bieden EPDM dakpakketten aan waarmee u direct alle benodigdheden zoals lijm en kit in huis haalt. EPDM dakbedekking is erg makkelijk te leggen, ook als u hier geen ervaring in heeft. En komt u er niet uit, raadpleeg dan onze specialisten of bekijk de handige video handleiding!

Een EPDM hemelwaterafvoer zelf plaatsen gaat gemakkelijk en snel. Weet u niet welke hemelwaterafvoer EPDM u moet hebben of wenst u deskundig advies bij het aanleggen van een hemelwaterafvoer bij een plat dak? Neem dan contact met ons op via 085 065 6810 of mail naar info@interexpress.nl.