• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

EPDM los op het dak leggen: kan dat?

EPDM-dakbedekking is een flexibele rubberen dakbedekking die op maat te bestellen is. Dit maakt het mogelijk om het dak snel en eenvoudig waterdicht te maken, wat zorgt voor een onderhoudsvriendelijke en uitzonderlijk duurzame oplossing. Met een verwachte levensduur van meer dan 50 jaar, en zelfs tot 60 jaar bij gebruik van EPDM met grind als ballast, is het een zeer duurzame oplossing voor uw dak.

EPDM bedekt met grind als ballast

De weerbestendigheid van de dakbedekking op een plat of licht hellend dak wordt sterk beïnvloed door de weersomstandigheden. In de zomer kan de temperatuur op het dak oplopen tot wel 80 graden Celsius. Bovendien heeft regen ook een impact op de levensduur van de dakbedekking. Als water op het dak blijft staan, neemt het risico op lekkage toe, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Daarom is de combinatie van EPDM met grind ideaal. EPDM-dakbedekking is van nature UV-bestendig en kan hoge temperaturen doorstaan. Een goede werking van de regenwaterafvoer voorkomt plassen op het dak, wat lekkage voorkomt. Door grind als ballast te gebruiken, wordt UV-straling gereflecteerd, wat de dakbedekking nog beter beschermt. Bovendien biedt het grind enige isolatie, waardoor de binnentemperatuur minder snel oploopt.

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

Duurzame oplossing: EPDM met ballast

EPDM-dakbedekking, een flexibele rubberen dakbedekking, is bij ons op maat verkrijgbaar, waardoor een dak snel en eenvoudig waterdicht kan worden gemaakt. Een EPDM-dak staat bekend om zijn duurzaamheid en onderhoudsgemak, met een verwachte levensduur van meer dan 50 jaar. Wanneer u kiest voor EPDM met grind als ballast, wordt de levensduur zelfs nog verder verlengd. De bevestiging van EPDM kan op verschillende manieren plaatsvinden, zoals verlijming, maar ook door gebruik te maken van ballast zoals grind of tegels.

Een zeer duurzame toepassing is het gebruik van EPDM met ballast. Bij deze methode wordt de EPDM-dakbedekking niet verlijmd aan de ondergrond, wat het risico op beschadigingen of scheuren verder vermindert. Het is echter essentieel om de hoeken wel te verlijmen, zodat het EPDM op de meest kwetsbare punten stevig vastzit. Dit kan worden bereikt door EPDM contactlijm te gebruiken bij de hoeken en randen. Door grind als ballast te gebruiken, wordt warmte en UV-straling gereflecteerd, wat de EPDM-folie nog beter beschermt tegen de elementen.

Belangrijk: EPDM kan alleen worden bedekt met grind als de constructie van het gebouw is berekend op het extra gewicht van de ballastlaag. Grind kan namelijk aanzienlijk zwaar zijn. Het is ook nodig om de ballastlaag regelmatig schoon te maken en vrij te houden van mos en ander onkruid.

Besparen op kosten met grind als ballast op EPDM dakbedekking

Het leggen van EPDM-dakbedekking zonder bevestiging met ballast op het dak is ook een kostenefficiënte optie. Bij het bestellen van EPDM ontvangt u een membraan van hoogwaardige Europese kwaliteit, waardoor het gebruik van een primer overbodig is en kosten worden bespaard. Wel is voldoende lijm nodig om het hele oppervlak te verlijmen. Hoewel dit grotendeels eenzijdig is, kunnen de kosten van EPDM-lijm aanzienlijk zijn. Om kosten te besparen, kunt u kiezen voor grind als ballast. De randen moeten nog steeds worden verlijmd, maar over het algemeen is het grind op zichzelf al voldoende om de EPDM-folie stevig op zijn plaats te houden.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

  • EPDM los op het dak leggen: kan dat?
    EPDM bedekken met grind op uw dak? Dat kan! Europees EPDM is hiervoor zeer geschikt en op maat te bestellen. Lees hierover in deze blog van Interexpress!
  • Voorkomen van een daklekkage met EPDM
    Voorkom een daklekkage en kies voor EPDM dakbedekking! Ontdek hier de vele voordelen en eigenschappen van EPDM! Hoogwaardige EPDM vindt u bij Interexpress!
  • EPDM dakbedekking leggen in het voorjaar
    Uw dak waterdicht maken met EPDM dakbedekking? Het voorjaar is hiervoor het ideale moment! Kies voor Europese EPDM met een levensduur van minimaal 50 jaar!