• Snelle express levering op locatie, 
  gratis levering boven €395
 • Altijd geholpen door EPDM experts,
  zij staan u graag te woord
 • Op werkdagen voor 14:00 besteld,
  dezelfde dag verzonden

Aan welke kant moet ik EPDM lijmen?

U krijgt uw EPDM dakbedekking dat u besteld heeft bij Interexpress aangeleverd en u wilt direct aan de slag! Het oppervlakte is al vrij gemaakt van uitsteeksels en troep, en u bent er klaar voor om de EPDM te gaan verlijmen. Maar aan welke kant moet EPDM gelijmd worden?

Geen onder -of bovenkant

Als u dakbedekking bij Interexpress besteld, heeft u de beste keuze gemaakt. Wij leveren namelijk uitsluitend A klasse Europees rubber, wat betekend dat er geen gebruik is gemaakt van talk. Dit betekend ook dat het niet uitmaakt aan welke kant u het lijmt. Het is een homogeen materiaal en heeft dus geen onderkant, maar ook geen bovenkant. Ons EPDM is van het merk Tytane, en als we dan toch een advies moeten geven, leg het rubber met het merk naar boven. Want mocht u na tientallen jaren toch een reparatie uit moeten voeren, of wilt u ook uw dakgoot gaan bekleden met dit praktische materiaal, dan weet u nog precies welk merk voor u het beste werkt!

Aan de verkeerde kant lijmen veroorzaakt blaasvorming

Dit is een fabel! Als u bijvoorbeeld een dak heeft waarop EPDM gelegd is en u heeft ooit problemen gehad met blaasvorming of luchtbellen onder het rubber, dan is het uitgesloten dat dit komt omdat het rubber aan de verkeerde kant is verlijmd. Beide zijden van het rubber zijn namelijk absoluut gelijk. Dit heeft dus een andere oorzaak gehad, en was prima te voorkomen geweest. U leest er alles over in dit artikel.

Gaat u zelf uw dak leggen, wees dan niet bang dat het dak minder goed waterdicht is omdat u de verkeerde kant verlijmd. Ook is er qua hechting geen verschil welke kant u verlijmd.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie
kimfixatie-epdm

Kimfixatie

EPDM en kimfixatie

is-epdm-wortelwerend

Groendak

Is EPDM wortelwerend?

Makkelijk online kopen bij Interexpress

Hopelijk kunt u na het lezen van dit artikel weer verder met uw klus. Heeft u nog andere vragen over dit materiaal, neemt u dan contact met ons op. U kunt bij ons terecht voor dakbedekking en dakpakketten, maar ook voor stroken die u kunt gebruiken om bijvoorbeeld in de dakgoot te leggen zodat deze weer waterdicht is. Bestel direct de juiste EPDM lijm en kit mee en u heeft alles in huis om de klus te klaren!

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren