• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
 • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
 • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Welke kant van EPDM lijmen?

EPDM heeft geen onder -of bovenkant

Als u EPDM dakbedekking bij Interexpress besteld, heeft u de beste keuze gemaakt. Wij leveren namelijk uitsluitend A klasse Europees EPDM rubber, wat betekent dat er geen gebruik is gemaakt van talk. Dit betekent ook dat het niet uitmaakt aan welke kant u het lijmt. EPDM is een homogeen materiaal en heeft dus geen onderkant, maar ook geen bovenkant. 

Ons EPDM is van het merk Tytane, en als we dan toch advies moeten geven, leg het EPDM rubber met het merk naar boven. Want mocht u na tientallen jaren toch een reparatie uit moeten voeren, of wilt u ook uw dakgoot gaan bekleden met dit praktische materiaal, dan weet u nog precies welk merk voor u het beste werkt!

De voordelen van EPDM van Tytane

 • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt in combinatie met isolatie

Aan de verkeerde kant lijmen veroorzaakt blaasvorming

Dit is een fabel! Als u bijvoorbeeld een dak heeft waarop EPDM gelegd is en u heeft ooit problemen gehad met blaasvorming of luchtbellen onder het EPDM rubber, dan is het uitgesloten dat dit komt omdat het EPDM aan de verkeerde kant is verlijmd. 

Beide zijden van het rubber zijn namelijk absoluut gelijk. Dit heeft dus een andere oorzaak gehad, en was prima te voorkomen geweest. U leest er alles over in dit artikel.

Gaat u zelf EPDM op uw platte dak leggen, wees dan niet bang dat het dak minder goed waterdicht is omdat u de verkeerde kant verlijmd. Ook is er qua hechting van het EPDM geen verschil welke kant u verlijmd.

Het verlijmen van EPDM op EPDM

EPDM rubber kun je verlijmen op vrijwel alle ondergronden, zo kun je ook gewoon EPDM op elkaar lijmen met onze speciale EPDM lijmen. Het lijmen van EPDM rubber is een simpele klus, u krijgt gewoon een montagehandleiding meegeleverd om de installatie zo makkelijk mogelijk te maken. Bij het EPDM op EPDM verlijmen is het wel belangrijk dat u de bijpassende EPDM lijmen gebruikt, anders kunnen wij geen goede hechting garanderen.

Het verlijmen van EPDM op PIR isolatie

Breng dampdichte folie altijd aan de warme kant (meestal de binnenzijde) van de te isoleren laag aan.

PIR solatie en EPDM is een uitstekende combinatie, het zijn zelfs 2 materialen die elkaar versterken. Het ligt er dan wel aan welk type isolatie u gebruikt. Wij van Interexpress EPDM Systemen adviseren PIR isolatieplaten, deze hebben wij dan ook in ons assortiment opgenomen. Door de vele goede eigenschappen van PIR is dit een veelgebruikte materiaalsoort als u een hoog rendement wilt behalen. En zoals gezegd is het prima te combineren met EPDM. De ondergrond is met PIR platen direct mooi vlak, wat het leggen van EPDM op PIR isolatie vergemakkelijkt.

Makkelijk online kopen bij Interexpress

Hopelijk kunt u na het lezen van dit artikel weer verder met uw klus. Heeft u nog andere vragen over dit materiaal, neemt u dan contact met ons op. U kunt bij ons terecht voor EPDM dakbedekking en EPDM dakpakketten, maar ook voor EPDM stroken die u kunt gebruiken om bijvoorbeeld in de dakgoot te leggen zodat deze weer waterdicht is. Bestel direct de juiste EPDM lijm en kit mee en u heeft alles in huis om de klus te klaren!

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

 • Hoe verloopt een totaalrenovatie met EPDM?
  Hier bespreken we totaalrenovatie met EPDM. EPDM is veelzijdig en geschikt voor diverse renovatieprojecten, zoals het dak of de goot van uw gebouw
 • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
  Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
 • EPDM op het dak van een schuur leggen
  Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress