• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Welke kant van EPDM lijmen?

U krijgt uw EPDM dat u besteld heeft bij Interexpress aangeleverd en u wilt direct aan de slag! Het oppervlakte is al vrij gemaakt van uitsteeksels en troep, en u bent er klaar voor om de EPDM te gaan verlijmen. Maar aan welke kant moet EPDM gelijmd worden?

EPDM heeft geen onder -of bovenkant

Als u EPDM dakbedekking bij Interexpress besteld, heeft u de beste keuze gemaakt. Wij leveren namelijk uitsluitend A klasse Europees EPDM rubber, wat betekent dat er geen gebruik is gemaakt van talk. Dit betekent ook dat het niet uitmaakt aan welke kant u het lijmt. EPDM is een homogeen materiaal en heeft dus geen onderkant, maar ook geen bovenkant. 

Ons EPDM is van het merk Tytane, en als we dan toch advies moeten geven, leg het EPDM rubber met het merk naar boven. Want mocht u na tientallen jaren toch een reparatie uit moeten voeren, of wilt u ook uw dakgoot gaan bekleden met dit praktische materiaal, dan weet u nog precies welk merk voor u het beste werkt!

Aan de verkeerde kant lijmen veroorzaakt blaasvorming

Dit is een fabel! Als u bijvoorbeeld een dak heeft waarop EPDM gelegd is en u heeft ooit problemen gehad met blaasvorming of luchtbellen onder het EPDM rubber, dan is het uitgesloten dat dit komt omdat het EPDM aan de verkeerde kant is verlijmd. 

Beide zijden van het rubber zijn namelijk absoluut gelijk. Dit heeft dus een andere oorzaak gehad, en was prima te voorkomen geweest. U leest er alles over in dit artikel.

Gaat u zelf EPDM op uw platte dak leggen, wees dan niet bang dat het dak minder goed waterdicht is omdat u de verkeerde kant verlijmd. Ook is er qua hechting van het EPDM geen verschil welke kant u verlijmd.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
kimfixatie-epdm

Kimfixatie

EPDM en kimfixatie

is-epdm-wortelwerend

Groendak

Is EPDM wortelwerend?

Het verlijmen van EPDM op EPDM

EPDM rubber kun je verlijmen op vrijwel alle ondergronden, zo kun je ook gewoon EPDM op elkaar lijmen met onze speciale EPDM lijmen. Het lijmen van EPDM rubber is een simpele klus, u krijgt gewoon een montagehandleiding meegeleverd om de installatie zo makkelijk mogelijk te maken. Bij het EPDM op EPDM verlijmen is het wel belangrijk dat u de bijpassende EPDM lijmen gebruikt, anders kunnen wij geen goede hechting garanderen.

Het verlijmen van EPDM op PIR isolatie

Breng dampdichte folie altijd aan de warme kant (meestal de binnenzijde) van de te isoleren laag aan.

PIR solatie en EPDM is een uitstekende combinatie, het zijn zelfs 2 materialen die elkaar versterken. Het ligt er dan wel aan welk type isolatie u gebruikt. Wij van Interexpress EPDM Systemen adviseren PIR isolatieplaten, deze hebben wij dan ook in ons assortiment opgenomen. Door de vele goede eigenschappen van PIR is dit een veelgebruikte materiaalsoort als u een hoog rendement wilt behalen. En zoals gezegd is het prima te combineren met EPDM. De ondergrond is met PIR platen direct mooi vlak, wat het leggen van EPDM op PIR isolatie vergemakkelijkt.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Makkelijk online kopen bij Interexpress

Hopelijk kunt u na het lezen van dit artikel weer verder met uw klus. Heeft u nog andere vragen over dit materiaal, neemt u dan contact met ons op. U kunt bij ons terecht voor EPDM dakbedekking en EPDM dakpakketten, maar ook voor EPDM stroken die u kunt gebruiken om bijvoorbeeld in de dakgoot te leggen zodat deze weer waterdicht is. Bestel direct de juiste EPDM lijm en kit mee en u heeft alles in huis om de klus te klaren!