EPDM welke kant lijmen?

U krijgt uw EPDM dat u besteld heeft bij Interexpress aangeleverd en u wilt direct aan de slag! Het oppervlakte is al vrij gemaakt van uitsteeksels en troep, en u bent er klaar voor om de EPDM te gaan verlijmen. Maar aan welke kant moet EPDM gelijmd worden?

EPDM heeft geen onder -of bovenkant

Als u EPDM dakbedekking bij Interexpress besteld, heeft u de beste keuze gemaakt. Wij leveren namelijk uitsluiten A klasse Europees EPDM rubber, wat betekend dat er geen gebruik is gemaakt van talk. Dit betekend ook dat het niet uitmaakt aan welke kant u het lijmt. EPDM is een homogeen materiaal en heeft dus geen onderkant, maar ook geen bovenkant. Ons EPDM is van het merk Tytane, en als we dan toch een advies moeten geven, leg het EPDM rubber met het merk naar boven. Want mocht u na tientallen jaren toch een reparatie uit moeten voeren, of wilt u ook uw dakgoot gaan bekleden met dit praktische materiaal, dan weet u nog precies welk merk voor u het beste werkt!

EPDM aan de verkeerde kant lijmen veroorzaakt blaasvorming

Dit is een fabel! Als u bijvoorbeeld een dak heeft waarop EPDM gelegd is en u heeft ooit problemen gehad met blaasvorming of luchtbellen onder het EPDM rubber, dan is het uitgesloten dat dit komt omdat het EPDM aan de verkeerde kant is verlijmd. Beide zijden van het rubber zijn namelijk absoluut gelijk. Dit heeft dus een andere oorzaak gehad, en was prima te voorkomen geweest. U leest er alles over in dit artikel.

Gaat u zelf EPDM op uw dak leggen, wees dan niet bang dat het dak minder goed waterdicht is omdat u de verkeerde kant verlijmd. Ook is er qua hechting van het EPDM geen verschil welke kant u verlijmd.

EPDM makkelijk online kopen

Hopelijk kunt u na het lezen van dit artikel weer verder met uw klus. Heeft u nog andere vragen over dit materiaal, neemt u dan contact met ons op. U kunt bij ons terecht voor EPDM dakbedekking, maar ook voor EPDM stroken die u kunt gebruiken om bijvoorbeeld in de dakgoot te leggen zodat deze weer waterdicht is. Bestel direct de juiste EPDM lijm en kit mee en u heeft alles in huis om de klus te klaren!

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen