• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Hoe EPDM plaatsen op tuinhuis

Een tuinhuisje kan op verschillende manieren gebruikt worden. Het kan dienen als opslagplaats voor bijvoorbeeld tuinspullen, het kan dienen als gastenverblijf en soms zelfs als pure decoratie. Daarom is het zaak om het dak van het tuinhuisje goed waterdicht te maken, zodat waardevolle spullen niet nat worden. Wij leggen u uit waarom EPDM dakbedekking voor uw tuinhuis hier de beste keuze is.

EPDM op tuinhuis, veranda of overkapping

Voor het gemak nemen we naast tuinhuisjes ook veranda’s, overkappingen, carports en blokhutten mee in ons verhaal. Vroeger was het heel normaal om op deze bouwwerken eenvoudig dakleer te gebruiken. Dit materiaal gaat echter maar beperkt mee, dus was er grote vraag naar een tuinhuis dakbedekking die veel langer mee gaat. Daarom wordt er nu veelvuldig gekozen voor EPDM, omdat dit materiaal naast vele andere voordelen, sowieso 50 jaar mee gaat. Zo hoeft u dus niet om de 5 jaar nieuwe dakbedekking te leggen!

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
kimfixatie-epdm

Kimfixatie

EPDM en kimfixatie

welke-dakbedekking-onder-sedumdak

Sedum

Welke dakbedekking onder sedum?

Is EPDM geschikt voor mijn tuinhuis?

Als u een tuinhuisje heeft of gaat bouwen met een plat of licht hellend dak, dan is EPDM de beste keuze. Ook als u de dakbedekking van uw tuinhuis gaat vervangen is EPDM de beste keuze. Wij adviseren u om altijd te gaan voor een licht hellend dak, zodat het regenwater één kant op gaat. Aan deze kant kunt u dan hemelwaterafvoeren en een dakgoot bevestigen. Heeft uw tuinhuisje een plat dak en gaat u renoveren, dan kunt u hiervoor speciale afschotplaten kopen die zorgen voor een helling. Een lichte hellingsgraad van een schuin dak is al voldoende om het water goed af te voeren. Bij een volledig plat dak bestaat de kans dat er water op het dak blijft staan. Ondanks dat EPDM volledig waterdicht is is dit toch niet iets wat u moet willen, want op den duur kan er dan lekkage ontstaan.

Zoals gezegd is het afvoeren van regenwater iets waarmee u rekening moet houden. Bij Interexpress bieden wij een ruim assortiment EPDM hemelwaterafvoeren aan die u direct mee kunt bestellen. Zo weet u zeker dat het water goed van uw dakje wordt afgevoerd. Als u vervolgens een dakgoot en regenpijp monteert, kunt u het water gemakkelijk opvangen in een regenton en het water hergebruiken voor de tuin.


Tip: Bij onze EPDM dakpakketten XL besteld u niet alleen het EPDM direct op maat, u kunt er ook gelijk een hemelwaterafvoer bij uitzoeken!

Het plaatsen van EPDM op een tuinhuis

U heeft het benodigde materiaal in huis en u wilt aan de slag gaan met uw tuinhuis dak. Het scheelt enorm dat EPDM zo gemakkelijk toe te passen is, want u heeft hier geen vakman voor nodig. Dit zal u dan ook aanzienlijk in de kosten schelen.

Voordat u begint dient het dakoppervlakte schoon en vlak te zijn zonder uitsteeksels die het EPDM kunnen beschadigen. Rol het EPDM uit over het dak en sla de helft van het rubber terug. U kunt nu de helft van het oppervlakte verlijmen met bodemlijm (enkelzijdig) en plaats het EPDM terug. Herhaal deze stap voor de andere helft van het dak. U kunt gewoon lopen op het EPDM, dat maakt het plaatsen nog eenvoudiger. Nu u de andere helft ook heeft gedaan, kunt u de randen iets terugslaan en brengt u contactlijm aan op zowel het oppervlakte als het EPDM, dubbelzijdig dus. Zo zit het EPDM folie op alle essentiële punten extra goed vast. Nadat u dit gedaan heeft rolt u de EPDM folie aan met een aandrukroller.

Nu u de dakbedekking op het tuinhuisje op heeft liggen, kunt u de hemelwaterafvoer er in gaan verwerken. Maar een gat op de plek waar deze moet komen te zitten en zorg ervoor dat de diameter van dit gat kleiner is dan de doorsnede van de EPDM hemelwaterafvoer. Duw de hemelwaterafvoer in dit gat en gebruik onze EPDM kit om deze waterdicht af te werken. Werk het dak van het tuinhuis desgewenst af met een paar daktrimmen en uw klus is geklaard! Ook kunt u er voor kiezen om het dak nog af te werken met grind, of grind te gebruiken als ballast in plaats van volledige verlijming.

Overkapping met plat dak isoleren?

Wanneer u een overkapping met dakbedekking neemt, mag PIR dakisolatie niet ontbreken. Hiermee zorgt u ervoor dat al uw spullen droog en schimmelvrij blijven. Wanneer u u er toch voor kiest om uw dak te isoleren heeft u minder last van condensvorming. Verder loopt u minder risico op roestvorming en schimmel op de overkapping. Op deze manier geniet u onbezorgd van de overkapping en elk seizoen, ongeacht de weersomstandigheden. Want in de winter zit u behaaglijk onder uw terrasoverkapping, in de zomer heeft u minder last van de warmte en bij regen zit u heerlijk droog.

EPDM voor tuin huis kopen bij Interexpress

Er zijn een aantal goede redenen om EPDM dakbedekking voor schuren, gebouwen en tuinhuizen online te kopen bij Interexpress. Omdat wij uitsluitend Europese EPDM verkopen hoeft u ons EPDM niet voor te behandelen met een primer o.i.d. Ook besteld u bij ons het EPDM indien gewenst direct op maat van uw dak, zodat u zelf niet hoeft te knippen en bieden wij ons EPDM aan in 2 verschillende diktes. Mocht u nog niet zeker weten of EPDM voor u de juiste keuze is, neemt u dan eens contact op met onze experts. Bekijk voordat u gaat leggen eerst onze handige videohandleiding, zodat u goed voorbereid aan de slag kan gaan!

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren