• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Welke dikte EPDM dakbedekking heb ik nodig?

Voor mensen die het materiaal van EPDM dakbedekking niet kennen is het soms moeilijk voor te stellen dat materiaal dat zo dun is, een dusdanige kwaliteit heeft dat het wel vijftig jaar of meer mee gaat. Als u bijvoorbeeld bitumen gewend bent, dan zult u staan te kijken van de voordelen die dit product biedt ten opzichte van bitumen. Zo is het een stuk gemakkelijker aan te brengen en hoeft het niet te worden aangebracht met behulp van een brander. Toch zit er in deze dakbedekking ook verschil qua dikte. Welke dikte u nodig heeft voor uw project, leggen we u graag even uit.

Welke dikte EPDM dakbedekking kiezen?

Welke dikte EPDM folie u kunt gebruiken op uw dak, is afhankelijk van hoe het dak gebruikt gaat worden. Als het dak niet of nauwelijks belopen gaat worden zou een dakleer met een dikte van 1,00 millimeter kunnen volstaan. Ons advies is om onze 1 millimeter dik voornamelijk te gebruiken bij veranda’s, overkappingen, schuren, tuinhuizen en blokhutten. Uiteraard kan het ook gebruikt worden op huizen of bedrijfspanden, maar als u hier gaat voor de 1,30 millimeter variant dan weet u zeker dat dit toekomstbestendig is.

Als u eraan denkt een huis, bedrijfspand of verwarmde garage te gaan voorzien van EPDM, dan is 1,30 millimeter de beste optie. Hiermee biedt u uzelf namelijk de kans om in de toekomst bijvoorbeeld ook zonnepanelen te plaatsen op het dak. Omdat 1,30 millimeter net wat dikker is, is dit beter geschikt voor de schroeven waarmee de zonnepanelen vastgezet worden en voorkomt u bijvoorbeeld lekkage. Ook als u eraan denkt om een sedum- of groendak te gaan maken dan kunt u beter voor dakbedekking met een dikte van 1,30 millimeter gaan.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
kimfixatie-epdm

Kimfixatie

EPDM en kimfixatie

welk-gereedschap-heb-ik-nodig-bij-het-leggen-van-epdm

Installatie

Welk gereedschap heb ik nodig?

Diverse diktes voor toepassingen

U heeft hierboven kunnen lezen waarom wij van Interexpress hebben besloten om EPDM met diverse diktes aan te bieden in onze webshop. Met EPDM van 1,30 millimeter kunt u alle kanten op en bent u zit u in ieder geval goed als u in de toekomst zonnepanelen wil plaatsen of een groen- of sedumdak wilt gaan maken. Ook een dakterras of een geballast dak kunt u het beste voorzien van folie van 1,30 millimeter dik.

Voor andere toepassingen is 1,00 millimeter dus prima geschikt en biedt dezelfde waterdichte eigenschappen als 1,30 millimeter.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren