HEMELVAARTACTIE 10% KORTING!

Tot en met zondag 29 mei ontvangt u 10% korting op het gehele assortiment. Bestel direct!

Luchtbellen onder EPDM dakbedekking voorkomen

Plaats een strak EPDM dak zonder luchtbellen

Iedereen die een EPDM dak gaat plaatsen wil een dakbedekking zonder luchtbellen, en een strak resultaat. Luchtbellen onder de EPDM kunnen heel soms voor komen met name bij het verwerken van de EPDM contactlijm wanneer de instructies uit de EPDM handleiding niet goed worden opgevolgd. Middels dit blog willen wij u graag informeren en leren hoe u dit eenvoudig kunt voorkomen.

De juiste EPDM lijm gebruiken

Tip 1

Het belangrijkste is gelijk het eenvoudigste: gebruik de juiste contactlijm. Interexpress verkoopt topkwaliteit EPDM dakbedekking van het topmerk Tytane en daar hoort ook de contactlijm van Tytane bij, de Tytane T-2000. Wanneer u lijm van een ander merk gebruikt is het vragen om problemen en de kans op blazen en luchtbellen zeer groot. Bovendien vervalt soms de fabrieksgarantie op de EPDM dakbedekking.

Voldoende droogtijd EPDM lijm voorkomt luchtbellen.

Tip 2

Wanneer de EPDM contactlijm wordt gebruikt dient deze op beide te verlijmen delen te worden aangebracht. De contactlijm moet vervolgens niet te dik worden aangebracht. Vervolgens dient u de EPDM contactlijm eerst goed de tijd te geven om te laten drogen. Een opentijd van 10 minuten is heel normaal. Voordat de beide te verlijmen delen op elkaar worden aangebracht dient de EPDM lijm vingerdroog te zijn. Pas daarna kunt u de beide delen op elkaar plakken. Wanneer u de EPDM contactlijm niet lang genoeg laat drogen ontstaan er naderhand gassen en dampen onder de EPDM. Het gevolg is kleine luchtbellen die u eerst niet ziet maar die een paar uur na plaatsing beginnen te ontstaan.

EPDM lijm niet te dik aanbrengen

Tip 3

Ook wanneer de contactlijm te dik wordt aangebracht kunnen er gassen en dampen ontstaan onder het EPDM. De contactlijm moet goed worden verdeeld, en net als bij verf bij een goede verdeling en droging voorkomt u luchtbellen. Mochten deze luchtbellen bij uw dak zijn ontstaan, geen paniek! Normaal gesproken trekken ze ook weer vanzelf weer weg door werking en het ademen van de EPDM. Dit kan echter wel een halfjaar tot een jaar duren, al trekken de eerste blazen na een periode van enkele weken alweer weg. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen en wanneer u onze aanwijzingen opvolgt zult u jarenlang probleemloos kunnen genieten van uw strakke EPDM dak.

EPDM bodem -en hechtlijm van Interexpress

Bij het leggen van EPDM speelt de lijm dus een belangrijke rol. Zorg er daarom voor dat u de juiste lijm koopt, zodat u hier niet mee de fout in kunt gaan. Gebruik de EPDM bodemlijm dan ook voor het verlijmen van grote stukken EPDM. Deze kan enkelzijdig worden aangebracht. De contactlijm dient te worden gebruikt voor het verlijmen van accessoires zoals randen en opstanden, of bijvoorbeeld een EPDM hemelwaterafvoer. De keuze voor de juiste lijm en het juist verwerken ervan zal ervoor zorgen dat de kans op luchtbellen nihil wordt.

Heeft u nog vragen over bijvoorbeeld de lijmsoorten of het leggen van EPDM, neemt u dan eens vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen