Weekend actie! 10% korting!

Ontvang dit weekend bij aanschaf van een EPDM dakpakket 10% korting op uw gehele bestelling!
Gebruik hiervoor kortingscode: interexpress-pakket
(actie geldig tot en met zondag 20 september)

Luchtbellen onder EPDM dakbedekking voorkomen

Plaats een strak EPDM dak zonder luchtbellen

Iedereen die een EPDM dak gaat plaatsen wil een dakbedekking zonder luchtbellen, en een strak resultaat.
Luchtbellen onder de EPDM kunnen heel soms voorkomen met name bij het verwerken van de EPDM contactlijm wanneer de instructies uit de EPDM handleiding niet goed worden opgevolgd. Middels dit blog willen wij u graag informeren en leren hoe u dit eenvoudig kunt voorkomen.

De juiste EPDM lijm gebruiken

Tip 1 

Het belangrijkste is gelijk het eenvoudigdste gebruikt de juiste contactlijm. Interexpress verkoopt topkwaliteit EPDM dakbedekking van het topmerk Tytane daar hoort ook de contactlijm van Tytane bij de Tytane T-2000. Wanneer u vreemde lijmen van een ander merk gebruikt is het vragen om problemen en de kans op blazen en luchtbellen zeer groot, bovendien vervalt dan de fabrieksgarantie op de EPDM dakbedekking.

Voldoende droogtijd EPDM lijm voorkomt luchtbellen.

Tip 2

Wanneer de EPDM contactlijm wordt gebruikt dient deze op de beide te verlijmen delen te worden aangebracht. De contactlijm moet vervolgens niet te dik worden aangebracht.
Vervolgens dient u de EPDM contactlijm eerst goed de tijd te geven om te laten drogen. Een opentijd van 10 minuten is heel normaal. Voordat de beide te verlijmen delen op elkaar worden aangebracht dient de EPDM lijm vingerdroog te zijn. Pas daarna kunt u de beide delen op elkaar plakken. Wanneer u de EPDM contactlijm niet lang genoeg laat drogen onstaan er naderhand gassen en dampen onder de EPDM. Het gevolg is kleine luchtbellen die u eerst niet ziet maar die een paar uur naar plaatsing beginnen te ontstaan.

EPDM lijm niet te dik aanbrengen

Tip 3

Ook wanneer de contactlijm te dik wordt aangebracht kunnen er gassen en dampen ontstaan onder de EPDM. De contactlijm moet goed worden verdeeld net als bij verf bij een goede verdeling en droging voorkomt u luchtbellen Mochten deze luchtbellen bij u zijn onstaan geen paniek. Normaal gesproken trekken ze ook weer vanzelf weer weg door werking en ademen van de EPDM. Dit kan echter wel een halfjaar tot een jaar duren al trekken de eerste blazen na een periode van enkele weken alweer weg. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen waneer u onze aanwijzingen opvolgt zult u jarenlang probleemloos kunnen genieten van uw strakke EPDM dak. 

Meer informatie of contact? Al onze gegevens vindt u op de webshop

Copyright © 2020 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen